Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
válasz
oldcrypto
üzenetére
Pontosan így szoktam én is tenni, ha már fiat, akkor euró és megy be a MÁK-ba.
Ajánlani nehéz ügy, én személy szerint a Plutust használom. Alapból is talán van valamennyi visszatérítés, de a több százalékhoz több tokent kell venni és tartani illetve még előfizetési díj is van, igen komplex a rendszerük. Illetve ilyen befizetésre ha jól emlékszem nincs százalék....
Sajnos a Binance kártyája megszűnt, az volt a legjobb, mindenre is adott visszatérítést
De érdemes körülnézni, van választék. Viszont minden kártyához kell a KYC, kell küldeni személyit, szelfit, lakcím igazolást, némelyik egyebeket is kér... -
sparks
senior tag
válasz
oldcrypto
üzenetére
Én kriptós kártyával költöm a kriptópénzemet. Ebből élek évek óta és én is azóta tartok bitcoint, amióta te, csak számtalan számlát megjárt már a vagyonom, mert mindig újítottam: először online tárca majd papír tárcák majd ledger, azon is többször volt már seed csere és mindig utalásnál új címre kerül, szóval lehetetlen lenne visszakeresni. Ráadásnak én bányásztam is 2013-15 között olyan bányákban, amik mára már nem léteznek. Na meg olyan tőzsdéken is sokat jártam, amik szintén már kb. el lettek felejtve.
Én mindig annyit váltok át, amennyi a következő hetekre elég lesz, azt beírom az adózásos excel táblázatomban és következő májusban mindig befizetem a 15%-ot. Igaz nem áll szándékomban több száz milliókat kivenni, így viszont magyar bankok közelébe sem kerül a pénzem. -
sparks
senior tag
Látom még nem írta itt senki, bár sokan olvastátok/hallottátok már:
a parlament megszavazta az új törvényt, amiben a kriptoeszközök adózása is szerepel. Ez annyit jelent, hogy 2022-től minden kriptoeszközzel elért nyereség 15% adókulccsal adózik. Ez maximálisan üdvözlendő, személy szerint én nagyon örülök neki, ennyi adót - ha nem is szívesen - gondolkodás nélkül kifizetek, egyszerűen nem éri meg elcsalni. Legalábbis számomra, aki szeret nyugodtan aludni
Így végre nem kell azon agyalni, hogy azt a nyomorult, közel 30% adót hogyan lehetne csökkenteni. Persze biztos vannak legális utak arra, hogy valaki ezen is faragjon, de én ilyesmivel nem szórakozok, befizetem és kész, mindenki boldog. Maradjon is így egy jó ideig... -
sparks
senior tag
A NAV online számlázásánál igaz, hogy minden számla le van már jelentve a NAV részére, de: a magánszemélyes vásárlásoknál jelenleg semmilyen adat nem szerepel, tehát ha Átlag József vásárol az Alzában és litecoinnal fizet, akkor azt a NAV nem kapja meg. Hogy a jövőben ez fog-e változni azt nem tudom, de most a "Vevő adatai" részben csak annyi áll, hogy "Nem ÁFA alany (belföldi vagy külföldi) természetes személy"
Amennyiben cégként vásárolsz, adószámmal, azt megkapja a NAV, azon adatokkal azonnal rendelkezni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Hardverfogócska a kertben
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- rpi service
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- 27% - Dell Alienware AW2524HF 500Hz GAMING IPS Monitor! 25" 1920x1080 / 0.5ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest