Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
válasz abridabri #17684 üzenetére
Hat nekem is kellett egy leghutot vennem az AIO melle, mert bar EK, de mar a masodikat hasznalom belole fel even belul. Az Arctic lett volna a masik valasztasom, de ahogy latom azzal se jartam volna jobban. Ugy nez ki ez egy ilyen mufaj.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz fecke78 #17591 üzenetére
"nem annyira zavaró a világítás" - le is lehet am kapcsolni, nem? En azzal kezdtem, mert vizhutest kerestem nem diszkofenyeket.
Mas, elvileg Linus ert ehhez, felfoghatalan szamomra hogy sikerult ezt igy osszeraknia.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz Speed® #17570 üzenetére
A szaktopik segitsegevel anno beallitottam a feszultsegeket, mindent, de nyilvan vizzel es azzal jobban birja. Hozza kell tenni hogy egy Antec P10 hazban van az egesz es a vinyo volt a leghangosabb dolog benne amig be nem raktam ujra a Scythe HDD Silencer - Quiet Drive-ba. A Fuma nagyon jo cucc, de nem viz. Ha negy 14 centis venti van a bordan push pullban azoknak se kell annyival dolgoznia (PWM, most talan csak 80% a max), mintha csak ketto tolja be a friss levegot a hazba.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz Speed® #17568 üzenetére
12700K, Fumaval nem is tudtam huzni, elmelegedett. De ami zavart az az hogy nem volt kiegyenlitett hangja, idle alatt is fel-fel porgott alaprol egyel magasabb fordulatra, gondolom a viznel ezeket kisimitja a rendszer hotehetetlensege. A viz pedig egy 280-as EK AIO. Mondjuk azzal idleben meg se mondom hogy eppen megy-e a gep. Fumaval azert hallottam.
-
-
Samott
addikt
válasz steewcv65 #17541 üzenetére
Kozben megerkezett az uj huto toluk, tolem kertek hogy a regit dobozoljam be es kuldjem vissza nekik (minden cuccal/ventivel egyutt). Azert jott a DHL futar meg a multheten, es penteken fel is adtak az uj peldanyt felem.
-
Samott
addikt
válasz Samott #17539 üzenetére
Jo pont: a support mar valaszolt is, kepeket kertek a sziturol. Nem szivesen kapcsoltam be igy a gepet (bios fotot is kertek) de hatulrol hutve kibirtuk azt az egy percet.
Hogy megy ez naluk? Kuldenek futart vagy nekem kell postara rohangalnom?
-
Samott
addikt
válasz MaddeNNNN #17534 üzenetére
Igen, az lett a bunos vegul. Mert eleinte otletem se volt mi a gondja, beindult de bioson nem jutott tul, lekapcsolta magat. Szetkaptam, kivettem az egyik memoriat es akkor tunt fel hogy meleg a blokk. Lehutottem a hatlapon keresztul hatulrol vegig fujatva bebootolt a biosba ott lattam hogy minden venti szepen mutatja a fordulatszamokat csak a pumpa nem. Atraktam a cpu fan csatira, de ott se indult el. Szoval gondolom a pumpa doglott meg.
Rendeltem egy Fuma2-est, megnezem azzal amig az RMA le nem fut, aztan majd eldontom melyiket tartom meg.
-
-
Samott
addikt
Megdoglott a pumpa a EK-AIO 280 D-RGB hutomon... azt hittem ezek jobban birjak. Alig fel eve vettem... nyitottam ra jegyet, de szivas mert mas hutesem nincs.
-
Samott
addikt
válasz ScomComputer #17110 üzenetére
Bocsesz, siman lehet hogy innet raktam fel a listamra, de nem emlekeztem ra. Elnezest a figyelmetlensegert.
-
Samott
addikt
Can the Arctic Liquid Freezer II (all sizes) Cool a 12th Gen intel CPU? 12900k 12700K
Az a fura benne hogy a 280-as jobben szerepelt mint a 360-as. Nem gondoltam volna.
-
Samott
addikt
válasz Találtgyerek #17036 üzenetére
Karacsonykor 100 euro alatt hazhoz hoztak ugyanezt. 37e forintot csipantottak le a kartyamrol. Figyelni kell az akciokat.
-
Samott
addikt
Mielott beruhaztam volna egy AIO-ba egy csomot tesztet megneztem, es nem nagyon latom a hogy a csicsan kivul mi a kulonbseg az Asetek belu hutesek kozt. Ha jol ertem akkor van egy csomo Asetek, meg van az Arctic es az EK fele AIO megoldas. Nagyjabol ebbol a harombol lehet valasztani. A pumpa, coldplate altalaban ugyanaz 240-280-360 vonalon, csak a bordak meg a ventik merete (illetve darabszama) valtozik.
Itt egy video, ahol mindharom belsejet osszehasonlitjak: EK AIO Tear-Down & Disassembly vs. Arctic Liquid Freezer II, NZXT Kraken X63 - ez alapjan az Asetek cuccok a legcsirkebbek.
-
Samott
addikt
válasz Hauptmann #16908 üzenetére
Jogos, en ilyet valasztottam vegul: 10pcs 6-32 Phillips Cross Flat Head Machine Screw Countersunk Bolt 304 Stainless Steel - akkor pont senkinel nem volt fekete keszleten. Van hagyomanyos fejjel is: 10/50pcs UNC 6#-32 US Coarse Thread 304 Stainless Steel Cross Round Phillips Pan Head Screw Bolt
Ami fontos: 6-32 (ez a vastagsag es a menetemelkedes) es 1-3/8" (ez a hossz, kb 35mm)
-
Samott
addikt
válasz ScomComputer #16874 üzenetére
Jaja, nekem is msi alaplap van, minden fan headert atraktam pwm-re (bar elvileg a pump es a cpu az alapertelmezetten arra van allitva) ezt a smart opciot is bekapcsoltam. Sot a kulonbozo hofokokhoz igazitottam a fordulatszamokat is, mert alapjaraton is hangos volt nekem. Igy gyakorlatilag nema ha nincs kulonosebb terheles rajta. De minden fordulatszamot jelez rendben, se a pumpa se a ventik nem allnak.
-
Samott
addikt
válasz FireKeeper #16867 üzenetére
Mielott megrendeltem volna az AIO-t egy Fuma2-est neztem ki magamnak. GamersNexusnal az ev hutoje lett, es nem is veszesen draga.
-
-
Samott
addikt
válasz Találtgyerek #16858 üzenetére
Antec P10 Flux az uj haz, es ebben csak elol van hely a radiatornak. Amugy ha mar haz, franko hogy korszerubb meg tagasabb (imadom a kabelrendezes lehetosegeit), de a regi sokkal minosegibb, vastagabb, szebben fenyezett anyagbol volt. Pedig ez se alsopolcos cucc.
-
Samott
addikt
válasz Motion_Blur #16857 üzenetére
Majd meglatjuk, nem tul hosszu (MSI 1060 6GB Armor) Hajtogattam a csovet en ugy ereztem van hely neki. De meg nem bontottam ki a regi gepbol.
-
Samott
addikt
Osszeraktam vegre en is:
"Okositani" kellett a hazon, mert jo iranyba rakva nem fert volna bele a huto.
Eredetileg 4 Arctic F14 PWM PST CO hutot kapott push-pullban, de rovidek a csavarok hozza, igy belulre felraktam a gyari Vardarokat. De igy ha meghajtom akkor elkezd pulzalni az egesz (gondolom a kulso Arctic meg a belso Vardar sebessegkulonbsege miatt). Szoval visszaraknam az Arctic-okat. De kellene hozza csavar, tudjatok hogy hol lehet kapni ilyet:
6-32 1-3/8"-as csavarokat? (34-35mm hosszu)
Amugy nagyon franko, szepen belottem PWM-el a fordulatszamokat, nema csendes lett az egesz meg leszedett oldallapokkal is. Ha meg kell tempo akkor komoly szelvihart csinal a sok venti.
-
Samott
addikt
válasz FireKeeper #16842 üzenetére
De hogy megy vissza a levego allas kozben? Nem csak egyszer kell kidolgozni onnet a bubikat es utanna a mar a hutobordaban laknak?
-
Samott
addikt
válasz FireKeeper #16787 üzenetére
Enmondjuk biztos nem szereltem volna ki, megboritod a hazat 45 fokkal es maris a radiator lesz legfelul
-
Samott
addikt
válasz FireKeeper #16725 üzenetére
Epphogycsak.
Ami meg egy kicsit para, hogy a hutoborda legmagasabb pontjanak magasabban kell lennie mint a blokk legfelso pontjanak. Itt az aztan tenyleg csak szukosen van meg.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz FireKeeper #16712 üzenetére
Bizony lehet, ezen gondolkoztam en is, mert nekem is lefele kell majd: ezt nezd meg
-
Samott
addikt
Sziasztok, gepet epitenek (MSI PRO Z690-A / i7-12700K) egy Antec P10 Flux hazba.
Eredetileg Scythe Fuma2-es leghutesben gondolkoztam, de olvasgatva a topikot meg kismillio youtube video megnezese utan egy EK-AIO 280 D-RGB kompakt vizhutot rendeltem.
A Fuma2 itthon 23e a legolcsobb helyen (es meg nincs hozza LGA1700 felfogato), az EK weboldala meg 37e forintot csippantott le (smiti koszi a linkert!) Meg egy hutot vettem szamitasba, mert azt is dicserik: ARCTIC Liquid Freezer 280 II az 32e lett volna, de nekem szimpatikusabb az EK blokkja azert dontottem mellette).
A hazba az elolap ele lehet rakni a hutobordat, elvileg 360-ast is fogadna illetve belefer a 14cm-es huto is. A kerdes az, hogy felboritsam a legaram iranyat es az elejen fujja ki a meleget vagy maradhat a leghutes iranya es kintrol szivja a friss levegot a bordara es hatul menjen ki a meleg?
Meg egy megerositest kerek, ha jol latom ezek PWM-el szabalyozzak a pumpa es a ventik sebesseget is, szoval alapjaraton ez is csendes lesz mint a Fuma2 lett volna, jol gondolom, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest