- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dwiki
senior tag
Lényeg a lényeg, szerintem a legjobb ha meghallgatsz egy kis kompakt 5.1-et valmai jó 5,1-es hangú DVd-vel, aztán az alapján döntessz...
(Bár ott is vannak azért különbségek, egy Genius fadoboz - vagy az általam ajánlott Orion - azért lemos egy két 10cm x 10cm ''front'' dobozt - hiába ''nevesebbek'' - , amit még árulna kompakt kategóriában (és nem is számítógéphez ajánlott dobozokra gondolok).
Hogy ''effekt jön innen onnan'' (tehát hogy tudatosan leszólom), ezt azért is mondom mert sajna én a nagy mozikkal sem vagyok (multiplex vagym mi) tökéletesen megelégedve, mert soha nem ültem - ritkán járok moziba azt azért meg kell melítenem) ideális helyen (értsd középen) és így azért ott se jött át minden, aminek átt kellett volna jönnie... Legalábbis én többet vártam, de nagyon függ - amennyire emlékszem - attól hogy hol ülök a moziban, hogy milyen a hangzás... Pedig azért azok nem két filléres cumok. Viszont a mélyek azért ott rendben vannakLegalábbis úgy érzem...
A 17 cm-ről meg annyit, hogy azé nem (csak) a méret a lényeg. Vagy ezt nem erre szokták mondani? -
dwiki
senior tag
Ha zenehallgatásra is (vagy ha elsősorban arra) akarod használni, akkor mindenképpen a sztereo mellet voksolnék én is. Ha elsősorban filmnézés, akkor 5.1...
Hogy miben jobb?
Hát ugye először ott a sub a mélyenek/robbanásoknak (a kis bookshelf hangfalak ugye nem a mélyükről híresek).
Aztán azért a térhetás is jobb, vannnak hangok hátulról, oldalról innen onnan. (persze mindez csak AC3-as filemknél jön elő) Szóval egy egyszerűbb sztereo cuccnál, jobb a térhetása (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, innen is onnan is jön egy-egy effect) mindenképpen, már csak azért is ha hátsó hangfalból jön a hang, azért azt onnan is hallod. Kcist ezt ''elfogalmaztam'', de nagyából talán érthető mit is mondok...
Hát röviden ennyi, szvsz... -
dwiki
senior tag
Viszont ő azt is mondta, hogy vagy sokat érdemes rákölteni, vagy kevesett. (ha jólértem)
De 80-at semmiképp(mármint a hangfalszettre).
Az én javaslatom az Orion HT728 lenne + 5.1-es hangkari.
Érdemes vetni rá egy pilllantást (mostani metro újság hátulján van egy szép nagy kép róla) és most csak 20 e Ft...
Filmnézéshez egészen biztos hogy ad plusszt, (nekem az elődje van a HT520-as, és egy kis sztereo cuccot váltott (bookshelf első bass reflexes 2 utas hangfalakat), no annál mozizára jóval nagyobb élmény.) (audigy 2-vel)
Viszont zenehallgatásra nem jobb, az is tény.
Ha nem jön be az Orion design, akkor pedig fadobozos Genius az ajánlott, kb ugyan az (Orion HT-520-al legalábbis teljesen egyforma) csak más design, és mindenki dícséri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Villanyszerelés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest