- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubuka55
csendes tag
Sziasztok!
Nyár elején átálltam 4K rendszerre. Vásároltam egy Sony XH9096 65"-os tv-t illetve egy Nvidia Shield TV Pro lejátszót.
Az elöző lejátszóm(a full hd időszakban) egy Dune BdPrime 3.0 volt. Ezen a Dune-n egy USB 3.0 külső vinyóról játszottam le a filmeket. A Dune tudott filekezelő funkcióka(pl törlés). Magyarán ha megnéztem az adott filmet a Dune-vel le is töröltem a vinyóról. Nagyon kényelmes volt.Ezt szeretném elérni ezen az új rendszeren is. A Shield-be van dugva a külsö vinyó azon vannak a filmek. A Filmeket Kodi 19.1-el játszom le ami a Sielden fut. Elinditom a Kodit bemegyek a Filmek menüpontba ott már ott a vinyóm ki is listázza a tartalmát majd megnézem a filmet és a Kodi odarak egy pipát hogy ezt már megnéztem.
Szóval 3 kérdésem lenne.1. Le tudom-e törölni a Kodiban a megnézett filmet? Már próbálgattam de sehol nem találtam ilyen funkciót. Ha a Kodiben nem akkor a Shieldben esetleg? A Shield is látja külön a vinyót, de ott se találtam fáljkezelési funkciókat. Így meg baromi kényelmetlen mert most az van hogyha megnézek 4-5 filmet akkor át kell dugnom a pc-be és ott letörölni őket, de a franc emlékszik néha hogy már mit néztem meg , sokkal jobb lenne azonnal törölni megnézés után. Illetve ha nem lehet ilyet csinálni akkor pc-n meg tudom-e nézni azokat a mappákat ,file-okat amikhez a Kodi pipát rakott, hogy ne kellejen átnéznem a vinyó tartalmát hogy mit néztem már meg.
2. A másik kérdésem a felirat lenne. A Dune-ben úgy működött hogy csak akkor jelent meg a felirat a filmnél ha volt hozzá külső. Magyarán ha szinkronos filmet néztem akkor nem jelent meg. Viszont itt a Kodinál ha feliratosokat nézek(pl Star Wars Bad Batch sorozat) akkor engedélyezni kell a feliratokat. Ha meg szinkronosokat akkor állandóan ki kell kapcsolnom a feliratouzás mert megjelenik ha van még hozzá magyar felirat is. A kérdés az hogy be lehet-e úgy állítani a Kodit hogy automata legyen és ne kelljen nekem állandóan állítgani? Ha szinkronos filmet nézek akkor ne jelenjen meg a felirat(a magyar), ha meg feliratosat ahol mindig van ugye külsö feliratfile akkor meg jelenítse meg.
3. A Kodiban mit kell beállítani ahhoz hogy kadenciahelyes legyen a lejátszás? Illetve akinek Shieldje van attól kérdezném hogy ott is mit kell ehhez jól beállítani? Mert gondolom a Shield-t ás a Kodit is be kell állítani hogy kadenciahelyesen játszák le a filmeket. Néha észreveszek apró ugrásokat a filmeken, sorozatokon, mintha kimaradna pár képkocka. Pl megy egy szerepló az utcán ,gyalogol, és hirtelen mintha nem egyet lépne hanem ugrana egy nagyot mert arréb van egy méterrel. A tv biztos nem csinálja mert amúgy ezeken a mikrougráoskon kivül folyamatos a mozgás.
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- One mobilszolgáltatások
- Videós, mozgóképes topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged