- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Köszi!
Nálam a Squashnál "No mapping" volt beállítva. Amint átállítottam "Map all users to admin"-ra, megy az NFS elérés. Ráadásul NFSv4-gyel is megy, mondjuk kliens oldalon a Kodiban NFSv3-mal megy csak.
A jogoknál viszont Read-only is elég. Persze attól függ mit akar az ember csinálni, de lejátszáshoz elég.
Az SMB-t pedig nem sikerül összehoznom, bárhogy állítom az SMB verziókat a kliens és NAS oldalon, és más paraméterekkel sem. A "kodi" usert nem próbáltam még. De igazából így hogy megy az NFS, már nincs szükség a Sambán való csatlakozásra. -
batagy
őstag
válasz
tsilver #4689 üzenetére
Sziasztok!
Android TV 11-es Hako Pro médialejátszón nálam a Kodi 20.3-assal nem tudom elérni a Synology NAS-omon az NFS megosztást. De a Samba megosztást sem.
A Hako és a NAS is mindkettő azonos belső hálón van, tűzfal nincs belül. A Synology NAS-on az NFS elérésnél engedélyezve van , hogy az egész subnetről guest account-tal readonly-ban elérhető az NFS megosztás.
A Kodi megtalálja az NFS és Samba megosztást is, de nem tud belépni rájuk. Az NFS-re "Couldn't connect to server" hibát ír, a Sambánál pedig "permission denied-ot".
Megcsináltam amit gyűrű írt itt. Azaz a médialejátszón a Kodi appnak az Appoknál adtam a Média és fájlokhoz "Mindig" hozzáférést. De nem változtat semmit.
Azt sem értem, hogy azt nem lehet megadni sehol hogy a Kodi milyen userrel konnektáljon?
Hogy lehet beállítani az NFS/Samba elérést a Kodinak?
Esetleg a readonly nem elég neki?Kösz
SZERK: A Synologyban engedélyezve van a "Allow connections from non-privileded ports (ports higher than 1024)"
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Autós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest