- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surv
tag
De, valószínűleg. Mert mindkét partíció ntfs.
Egyébként a Knoppix Live CD-ről, annak a console módjában használtam a parancsot.
Vajon, ha ntfs partíciót próbáltam volna image fájlként egy fat32 partícióra másolni ment volna? De a gond továbbra is az maradna, hogy ''vész'' esetén akkor ezek szerint visszaállítani sem lehetne, mert ntfs-t kellene írni emiatt. -
Surv
tag
Oké, de ha egy extended particióra tesszük az image-et, akkor is Linux alol vissza tudom ugye építeni a mentett partíciót? Letöltöttem közben a Slax-et is, azt hiszem ezt USB-re is lehet írni így tud arról bootolni. Azt hittem ismered a Knoppixot, mert ez Knoppix topik
De örülök, hogy idekeveredtél, mert kipróbálom, amit írtál.
Találtam egyébként közben egy Blackpanther Live nevű disztribúciót, amit első sorban mentésekhez ajánlanak, azt is leszedtem (magyar), most fogom kipróbálni. Köszi az infókat, ha néha benézel, azt megköszönöm, mert hátha felmerül még egy-két Linx-es kérdésem.
Köszi! -
Surv
tag
Császár vagy. Máris tudom használni a Linuxot
Viccet félretéve köszönöm, sokat segítettél. Ki fogom próbálni.
Akkor ez a dd a grafikus felület alól indítható parnancssori ablakban (értelemszerűen a Linuxos megfelelőjével)?
A másik kérdésem az lenne, hogy ez az mnt könyvtár már létezik v. automatikusan fog létrejönni, amikor a sort beírom?
A harmadik, hogy NTFS partíción is működik? Nekem azt kellene első sorban mentenem szerintem.
A negyedik, hogy ez ugye simán a Knoppix Live CD futtatásával is megoldható?
Köszi még egyszer, olyan alapos leírást írtál, hogy a vak is látja mit kell tennie -
Surv
tag
Köszi doc, bár hogy egész őszinte legyek abból amit írtál vajmi keveset értettem. Azt az apróságot nem árultam el, hogy sosem használtam előtte Linuxot, ''csak erre'' keresnék valami célmegoldást. Azt gondoltam balga fejjel, hogy van egy olyan csodaprogi Linuxon, ami a Windowsos NTFS partíciókat átcopyzza máshová és értelemszerűen vissza is, ha kell.
-
Surv
tag
Én egy Knoppix Live CD-vel próbálkozom. Van olyan lehetőség azon, hogy egy Windowsos partíciót teljes egészében imagefájlként v. más módon egy másik partícióra átmentsek? Aztán, ha becarik a Windows, akkor simán bebootolnék Knoppixról és visszaállítanám a mentést.
Na? Tudtok ilyesmiről?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest