- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz
kk831228 #1104 üzenetére
Nem vágytam rá, szerintem felesleges megbonyolítása a dolgoknak felárért. Az egyszerű megoldások híve vagyok.
De ezeket az elveimet most este félredobtam, mert Warehouse One-nál akciós és meglepő módon a legátlagosabb 43-asban is volt még. Így annyi volt, mint nálunk a speed lace verzió adók nélkül, a BOA bruttó árához képest meg 200 dollár a különbség. Ennyiért lenyelem a békát.
-
Rossi
addikt
válasz
kk831228 #1076 üzenetére
Köszi neked is ajánlást btw!!!
Én is megtépős párti vagyok, ezért is tartottam kicsit a Supermatic-tól, de az a helyzet, hogy annyira meg tudtam húzni, hogy elkezdte zsibbasztani a lábfejemet, ezért ki kellett engednem egy-egy kattanásnyit, de a ki-belépés még úgy is ment.
-
Des1gnR
őstag
válasz
kk831228 #1044 üzenetére
Photon és igen, kottyan, bár ez nem a legújabb volt (már tavaly is ezt vittem pont) és engem különösebben nem is zavart az a kis kottyanás. Nekem elég kemény baki és deszka kell.
Erdőben, pálya mellett nem jártunk.
A felvonók alatt sokszor hó is csak alig volt.
P1-be parkoltunk és a melette lévő pályáig sétáltunk csak fel és már csúsztunk le az aljára. Visszafelé pedig felmentünk az utolsó felvonóval és már csak a ratrak tárolóig csúsztunk le.
7 EUR volt a parkolási díj itt. 247 EURO pedig a 4 napos pályahasználat.
-
Yager01
senior tag
válasz
kk831228 #1034 üzenetére
Jobbnak láttam, ha készítek pár fotót. Full laikus boardos vagyok, jó ha évente egyszer eljutok csúszni. Most toltam 3 intenzív napot kb. 80km-t. Az utolsó 30asban valaki vigyázott rám. Lásd a képen. Érdekelne, hogy mi a véleményetek tanácsotok a deszkával kapcsolatban? Szerintem elég retro, de jó állapotban van. A kötéssel viszont nem indulhatok útnak legközelebb. Egy Head Boa bakancsot vettem, ez volt az első csúszás benne. Nagyon kényelmes és jó cucc. Kicsit aggódom a rendszer miatt. Mennyire tartós ez a damilos cucc?
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
orbano
félisten
válasz
kk831228 #1025 üzenetére
Ez arra való, hogy visszacsinálja azt, amit a cipők tönkretesznek a lábadon. Itten van egy gyors videó a jelenségről: [link]
A jobb terheléselosztás (egyensúly) mellett csökken a terhelés a térd- és csipő ízületeken, mivel a kilaposodó láb miatt az egész lábad befelé fordul.
Ezt a mezítlábas átállást segíti ez a szilikon kütyü. -
orbano
félisten
válasz
kk831228 #1022 üzenetére
Ha alá van támasztva, akkor nem kell az izomnak dolgoznia, romlik a lúdtalpad. Pont amiatt alakul ki: a cipőkben nem kap a talpad visszajelzést a talajtól, és alá is van támasztva, így azok az izmok, amik a boltozatot alakítják ki a talpadban elernyednek és elsorvadnak, ahogy pl. a sok üléstől a farizmok is kikapcsolnak.
Próbáld ki, hogy mezítláb szönyegen próbálsz úgy állni, hogy érzetre nagylábujjad végén legyan a legtöbb súly, és legyen súly a sarkadon és ak islábujjadon is (mint ha kicsit bele akarnál markolni a talajba). Ettől el fog emelkedni a hosszanti boltozat, a lábszárad kicsit kifelé fordul, a lábfejed pedig szupinálni fog (a külső talpél felé dől). Ez a tartás lenne a természetes, és csak egy erős landolásnál kéne kilapulnia, mint egy lengéscsillapítónak.Persze az sem segít, hogy a snowboard bakancsok nem hagynak elég teret a lábujjaknak, és a nagylábujjad ahelyett, hogy párhuzamosan a belső talpéllel előrefelé állna, enyhén befelé dől a többi lábujj felé. Illetve a kislábujjnak pedig kifelé kéne állnia, hogy a legszélesebb pontja a talpadnak a lábujjak végénél legyen, mint egy kisbabának.
Bonyi téma ez, amikor elkezdtem személyi edzővel lábra edzeni, az első dolog, amit elkezdtünk rendberakni az a talp volt, nem véletlenül.
Egyébként én ilyet rakok a bakancsba (persze fél évnyi szoktatás után szezon előtt), plusz nyáron sokat sétálok a természetben mezítlábas cipőben (vibram fivefingers).
Persze ha nem snowboardozol túl sokat, akkor kb. tök mindegy, mert elenyésző az egész éves mindenféle behatáshoz képest.
-
orbano
félisten
válasz
kk831228 #1019 üzenetére
Nekem a gyógytornászom nem ajánlotta mondván úgyis dolgozik a talpad snowboardozás közben. Végül készíttettem egy sidast, használtam egy szezonon át, de semmi nem változott, így már nem használom. Ami sokkal jobban számít, hogy néha használok lábujj-távtató szilikont, mert elkezdett bütykösödni a lábam (még akkor, amikor a talpbetétet használtam).
De én elégsokat csúszok, évi 30 nap alatt nem éreztem semmi gondot. Most viszont évi 50-60 nap van bennem, plusz legalább ennyi wakeboard.
Ami viszont tényleg számít, az a prehab: talp, boka, vádli, abduktorok, hasizom, felső hát, plusz tendonok karbantartása (izometrikus gyaxik). -
Phvhun
őstag
válasz
kk831228 #1012 üzenetére
Jól hangzik, viszont most 9-én megyünk Magas Tátrába, addig meg végig meló, szóval sajna nem lesz időm bemelegíteni a Mátrában.
#1013Rossi: Végig próbáltam vagy 20 féle bakancsot, de mindegyik nyomott valahol, kivéve az egyik burton step-on-os bakancs, aminek a nem step-on verziója meg ugyanabból a méretből megint nyomott, de nem step-on-os a kötésem, így az bukta...
Emiatt egy mérettel nagyobb bakit hordok, ami kényelmes, de nagy batár, lecserélném megfelelő méretűre. Lehet, hogy a lúdtalpam lábbetéttel megtámogatva elérhetővé tenne több féle bakancsot és megszűnnének a kényelmetlenségeim?
-
Rossi
addikt
válasz
kk831228 #988 üzenetére
Valószínűleg Supermatic lesz ebből.
A Ruler bakiról mi a véleményed a Flight Attendant lappal?
Érdemes lenne feljebb lépni, ha meglesz az új kötés?
Idén óriásiakat verettem vele, szóval nincs vele bajom technikailag.(Az más kérdés, hogy a bal lábfejem valszeg nagyobb, mert minden évben ledobom a nagylábujjam körmét, ezzel valami kezdenem kell.
De csak emiatt nem vennék új bakancsot.
Budaörs Sidas jó megoldás erre, illetve talpbetét készítésre?) -
Rossi
addikt
-
Rossi
addikt
válasz
kk831228 #977 üzenetére
Tegnap jöttünk haza Nassfeldről, nagy volt a szerelem az új lappal...
Eddig én nem tudtam tartani a tempót a Custom X-es kollégával, most ő nem tudta velem, irgalmatlanokat csapattam, ezerszer stabilabbnak éreztem, mint a Process Flying V-t.Elsőre nem éreztem szűk keresztmetszetnek a bakit vagy a kötést, de mindenképpen cserélni szeretném következő körben őket is.
Mit javasolnál?
-
orbano
félisten
válasz
kk831228 #962 üzenetére
Teszteltem gyártás előtt ezt a kötést amúgy, semmi extra. Kényelmes belebújni, amúgy egy átlagos kötés, teszi a dolgát. Eéág masszív és nehéz is, bár menet közben nem igazán érezni, amint elindultam igazából megfeledkeztem róla, hogy milyen kötéssel megyek.
Freeridera viszont kuka, nem tudsz becsatolni mély hóban, mert nincs mi ellentartson amikor nekinyomnád a lábad -
orbano
félisten
válasz
kk831228 #938 üzenetére
Tavaly amikor még volt külön Y és Optimistic akkor az, hogy az Y olcsóbb magot és talpanyagot kapott, és érezhetpen puhább. Alapvetően egy könnyebben kezelhető, játékosabb lap lett, de megtartva az alapvető jellegzetességeit. Az Optimistic valami brutál stabil, meglepően gyors élváltással, de pl. amikor gyakorolni akartam vele 360-at, hát... 90-et is alig sikerült
Az Y még mindig bőven a stabil kategóriába tartozik, 4-5 méteres droppokat meg sem érzel, viszont már freestyleozni is enged, barátságosabb mindennapi használatra, ha szeretsz flikflakolni. Ha nem, és csak veretnéd, akkor az Optimistic az über...
Idén összevonták a kettőt, csak az Optimistic maradt, kapott több torzionális flexet, vagy hogy mondják ezt magyarulNagyon kíváncsi vagyok rá, fontolgatom, hogy vegyek egyet, csak hát nem occsó.
-
orbano
félisten
válasz
kk831228 #936 üzenetére
Yes Optimistic
Korua Pencil
Yes Greats UnInc/Capita Asymulator
És ja, kb. bármelyik NideckerÉs ezek nem csak carvolni jók, mint az F2 és társai, hanem snowboardozni is remekül lehet velük
Csajszinak Nitro Dropot sasold meg, ölég jó all mtn. lap és elég szép designja szokott lenni. De ha a merevebb dezsők bejönnek neki akkor a 152-es Optimistic két csaj ismerősnek is volt és imádják, bár az egyik lecserélte, mert freestylosabbat akart. Illetve teszt napon a K2 Simple Pleasures-ön volt még nagy mosolygás, pályán és erdőben is.
Egy kiváló carving tudású fiú cimborám még a The Y-omért is odavolt, meg is akarja tőlem mindenáron vennimondjuk szebben is megy vele mint én, öröm volt nézni mit tud egy ilyen lap hozzáértő kezekben
-
orbano
félisten
válasz
kk831228 #932 üzenetére
Freestylera eddig egy Yes Not So Basic-et, 158-asat. Ez 8-as flex.
Most cseréltem le az elődjére egy Yes Basic Decade-re 161-es méretben. Ez kicsit popposabb lap és stabilabb ugratókon a súlyomhoz (80-85kg). Karbon+bambusz, iszonyat brutál jó lap (Capita Mega Merc szintje), freerideolgatni is szoktam vele, de arra vettem egy 159w-t belőlea Custom ehhez képest egy nudli
Freeridera amúgy kedvfüggő. Van egy Burton Branch Manager-em és egy Yes The Y-om. Utóbbit ha nagyban gondolkodom, a Branch Managert ha erdőben cikáznék.
Van még tartalékba egy Slash Straightem is, ha nagyon nagyon csapathatnékom lenne, de általábna kiváltja az Y, az is eléggé stabil, de jobban úszik mélyhavon. -
orbano
félisten
válasz
kk831228 #930 üzenetére
Én annak idején vettem egy Custom Cambert 140 ért, aztán kipróbáltam a Slash-t, 5 napig mentem velük felváltva. A végén, eladtam a vadi új Customomat 80-ért, megvettem 110-ért a Slasht, és ujjongtam örömömben, hogy milyen jól jártam
Madn!ght: próbáld meg, hogy hátrébbrakod a kötést 1 lyukkal, nekem úgy sokkal jobban tetszett a dinamikája, csak freestylehoz használtam ref. stancen. Plusz nézesd meg egy oktatóval hogy mit csinálsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest