- Milyen GPS-t vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Illetve ha már idetévedtem lenne mégegy kérdésem. Szintén az alany Xiaomi Scooter lite/essential.
A kormány menet közben nyikorog amikor picit előre hátra mozog. Nagyon bosszantó.
Már bezsíroztam az összecsukó mechanikát, raktam aliexpresszes gumi távtartót bele, az imbuszcsavaron és a lekontrázott anyán is állítottam (hogy mennyire feszítse be a kis fület).
Van esetleg ötletetek, nektek is nyikorog? -
Anaconda
tag
Köszönöm Uraim! Várok 1 napot, ha addig nem ereszt le, akkor megúszta a belső. Szerencsére a szelébe ment kb 0.5cm mélyre.
Ha leereszt, kap egy uj belsőt. -
Anaconda
tag
Sziasztok!
A Xiaomi Scooter Lite-om hátsó kerekébe beleállt egy drót, muszáj voltam kihúzni mert akadt a kerék miatta, még nem eresztett le.
Az lenne a kérdésem (olyanoktól, akik jártak mindkét verzióval) ha gumit cserélek, akkor a tömör gumi és a sima levegős gumi között hatótávban (áramfogyasztás) lesz valami különbség? Egyéb más különbség esetleg?
Nekem már 2 bar guminyomással drasztikusan csökken a hatótáv. -
Anaconda
tag
válasz
PociAti #18785 üzenetére
Girtelen az az ötletem támadt, hogy 3D nyomtatott tartókat lehetne csinálni és 2db parkside akkut rá lehetne pattintani a kormány szárára és erről menne, melóhelyre be tudom vinni az aksikat, de a rollert nem lehet bevinni. Plusz kap egy BMS emulátort. De ennyi erővel már nagyobb akkut is vehetek bele...
A Pro akku egy az egyben belemegy? Ha igen honnan érdemes 7200Ah-sat venni? Asszem NE1003-H a típusa. -
Anaconda
tag
válasz
Reggie0 #7578 üzenetére
Tegnap pont ezen gondolkoztam, hogy a BMS még a partial charges-t is számolja, akár még olyan is lehet mint régebben a laptop akkuk meg a tintasugaras nyomtatók, volt még bennük kraft, csakhát elérte úgymond a tervezett élettartamot és hurka, bár a li-ion pakk se nagyon bír ki 700-nél több töltés-lemerítést.
-
Anaconda
tag
Leírom a kormánycsapágyas sztorit is, hátha valakinek hasznos.
Tehát a tünet az volt, hogy érezhetően szorult a csapágy, legegyszerűbb úgy leírni, hogy darabos a kormányzás, ha neked is az lenne tudod mire gondolok...ha sokat megy így akkor szerezz is be előre egy csapágy szettet.
Nekem fura kicsit a csapágy állítása, mivel nem vagyok gépészmérnök én sem tudnám jobban megoldani...
Szóval, a kormányt be kell csukni, a középső csavart teljesen kitekerni. Van oldalt kétoldalról egy-egy csavar, közte egy bevágás. A bevágásnál a belső tengelyre rakj egy macipöttyöt filccel, hogy tudd hogy rakd össze hogy ha a kormányt egyenesbe rakod a kerék is ott legyen. A két csavart lazítsd meg és egy nagyon picit emeld feljebb, épphogy...majd az egyiket húzd meg, ellenőrizd, nem szorulhat de nem kotyoghat, nem lehet túl laza de feszes sem, ha rendben látod a középső csavar mehet vissza (ha azt nem tekerted ki teljesen az se baj de pár mm-t legyen kicsavarva), kicsit húzd meg, ellenőrizd, ha minden oké akkor a két oldalsó csavart jó erősen meghúzhatod. Ha kész akkor a középső csavart is húzd meg és ellenőrizd, a túl laza kotyogó csapágy is tönkremegy. Én a csavarokat meneteögzítővel raktam vissza, nem a véglegessel, hanem oldhatóval.
Ez nem szentírás, nem értek hozzá, 2 hete van meg, de van műszaki érzékem, én így tudtam beállítani, 3km-es tesztkör után is jó. Ha kell az alsó és felső csapágyakba érdemes jó minőségű zsírt rakni, a víztől is véd, én belenéztem a felsőbe, a gyárit egyenlőre elégnek találtam, de lehetne benne több is, csak nem volt kedvem zsírozgatni, majd legközelebb... -
Anaconda
tag
válasz
DigitXT #7573 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek! Ez volt a sejtésem nekem is! Pár cellával már dolgoztam, én személy szerint inkább kevésbé meríteném le. A cellák élete szempontjából, meg ugye a középérték a legjobb, ha nem töltjük fel teljesen és nem is merítjük le teljesen.
Hogy meddig engedi meríteni, sosem teszteltem még, 20%-nál már érezhetően csökken a teljesítmény, itt már rakom a töltőre. -
Anaconda
tag
Sziasztok!
2 hetes Xiaomi essential akkuja nekem picit fura, lehet, hogy ez a normális.
5100mAh helyett csak 4800-at töltött bele és 100% töltöttséget jelez, mint az akku cellák feszültségén látszik, durván 4V-ra tölt. Ittott pár cellát meg töltőt már láttam és építettem is töltőt jópár évvel ezelőtt. Nem 4.2V-ig kellene feltöltenie? Nektek is 4V-ig tölt?
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Xiaomi mi scooter essential kormánya elég "darabos" lett, illetve kicsit szorul.
Hogyan lehet a csapágyon lazítani?
Jól láttam, hogy kormányt lecsuk, ott középen egy csavar, az oldalsó részen két oldalról egy-egy csavar és úgy tudok rajta kicsit lazítani, tehát nem csavarosan van kontraanyával rögzítve mint a bicókon?
Ha már ott járok, ha jól sejtem a csapágy zsírzás se egy nagy kaland, adok neki... -
Anaconda
tag
Halisztok!
Gondolkozott már valaki, hogy GPS nyomkövetőt rak a rollerbe?
Mivel az essentialban kisebb az akku van hely bőven. Egy ST901-et lehet belefaragok. Szakmai ártalom, a kocsiba, motorba is van. Van a rollerhez lakatom, de na! -
Anaconda
tag
válasz
DigitXT #7464 üzenetére
Sziasztok!
@DigitXT
14A-t engedtem rá. Az akku eredetileg 10A-t tud cellánként, mivel 2s10p ezért 20A lenne, de szerintem sem érdemes a csúcsra járatni ha valaki használni is akarja. Mondjuk ha meghal az aksi, nem hat meg mert ki tudom cserélni magamnak a cellákat. Valamit szerintem elírtam mert újra beírtam az adatokat és 30-ig felment üresen, szal gondolom eredetileg 30-at írtam be 32 helyett...
@Skynet258
Nincs túl sok az essential hack-ekről fenn, néhányat találtam, pl 17A-eset. 😀
Szerintem az lesz hogy Drive-ban engedek neki 20-at 12 amperrel, sportban pedig 25-öt 14 amperrel, így tuti nem lrsz gond. -
Anaconda
tag
válasz
Skynet258 #7462 üzenetére
Köszönöm a választ!
Most itt volt egy ismerős androidos telefonnal és ráengedtük a custom firmware-t.
Ennek nem kellene kilőnie a xiaomi app állandó frissítési értesítéseit?
Sajna iphone-om van, arra hirtelen nem találtam alternatívát, igaz még nem is nagyon kerestem.
Fura hogy sportban 14A-t és 32km/h-t állítottam be ami ugye valóságban 30km/h kellene legyen de üresen is csak 28-ra gyorsul. -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Mi Scooter Essential-t.
Egyenlőre meg vagyok teljesen elégedve a menetteljesítménnyel de később tervezek custom firmwaret rátenni.
Minden alkalommal amikor a mi home appot elindítom piszkál hogy frissítsek firmware-t.
Ha lefrissítem a gyári legújabb firmware-re, attól még 1-2 hét vagy akár fél év múlva is rá fogom tudni tenni a custom firmware-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest