Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Dark197405 #25582 üzenetére

Én imádom a tempomatot.
    Elektromos rolleren az egyik leghasznosabb funkciónak tartom.
    - nem szeretem amikor hullámzik a sebesség,
    - jobb kezemmel normálisabb kéztartást tudok felvenni a kormányon (vagy akár el is tudom engedni).
    - A stabil sebességhez nem kell nyélgázon menni. Mert sokan úgy oldják meg a stabil sebességet, hogy a végállásig húzzák. Én ezt úgy oldottam meg, hogy levettem a cruise control aktiválódási idejét 2-3 másodperce, így szinte mindig tempomaton vagyok. Úgy állok hozzá, hogy mindig be van kapcsolva, így ha lassítani akarok, akkor rápöccintek a gázkarra - ezzel kikapcsolja a tempomatot - majd elkezd lassítani. Nincs meglepetés.
    Sőt, mintha az új firmware kreáló szoftvereknél mintha olyat is láttam volna, hogy megadható mennyire legyen érzékeny sebesség kilengésre. Pl. +/- 1,5 vagy +/- 3 km/h sebesség kilengésnél is fix sebességnek tekintse, szóval aktiválódjon a sebesség tartás. Majd esete utána nézek ezeknek.

A Sport módban a sebességet én is feljebb toltam, de nem használom a sport módot. Inkább a Drive módon is kitoltam kb. 27 km/h-ra a sebességhatárt, és így ebben a lomhább (akkumulátor kímélőbb, hatótáv növelő) módban használom. Az én testtömegemhez bőven elég ez a dinamika.

És van még egy beállítás, ami egyes esetekben fontos lehet, az energia visszatáplálás mértékének csökkentése. Teljesen töltött akku + nagy önsúly esetén ha valaki hegyen lakik, és onnan legurulva fékez, akkor kinyírhatja az akkut (vagy a vezérlőt, vagy a kábel füstölhet el, nem emlékszem rá pontosan). A custom firmware tömeges elterjedése után kb. 1 évvel kezdték javasolni, hogy az eredeti erős beállítások helyett inkább szerényebb visszatöltési értéket javasolnak.

Új hozzászólás Aktív témák