- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
máyköl #25044 üzenetére
Merre történt ez? (vidék, város, pályaudvar, bevásárlóközpont).
A lokátor aktiválva volt?
Lehet vmilyen biztosítást kötni a rollerre?
"És még egy apróság: a számzáras, ujjlenyomat olvasós megoldásokban nem igazán hiszek. Ezekről szinte minden esetben bebizonyították már, hogy van valami gyenge pontjuk."
Mi a gyenge pontja pl?
-
PociAti
őstag
válasz
máyköl #25044 üzenetére
A lezárás helyszíne (és módja) sokkal többet számít, mint a lakat típusa, vagy eső utáni köpönyegként funkcionáló nyomkövető.
Én U lakatot használok, és úgy fordítom a zár részét, hogy nekem is kicsit kényelmetlen legyen a kulcsot a zárba helyezni. Így a tolvajkulcsos megoldás ellen is elég jól védve vagyok.
Helyszínként meg nem az a fontos, hogy a célállomáshoz legközelebb legyen, hanem hogy jó rálátást biztosítson (ne tudjanak zavartalanul dolgozni), legyen némi forgalom. És vannak extra paraméterek, amiket kerülnek a tolvajok, pl.: biztonsági őrrel és/vagy kamerával rendelkező épületek (bank, kormányhivatal, stb.), vagy taxisok vannak a közelben.
Az U lakat előnye hogy nem lehet kiforgatni a rollert belőle, és ha jól van forgatva, akkor a zárhoz is nehéz hozzáférni.
Amihez hozzálakatolod, azt nehezen lehessen szétvágni. De ha rövid ideig hagyod ott, egy kresztábla is megfelelő lehet, ha azt nem lehet kihúzni a talajból.
És még egy apróság: a számzáras, ujjlenyomat olvasós megoldásokban nem igazán hiszek. Ezekről szinte minden esetben bebizonyították már, hogy van valami gyenge pontjuk.
Legyen bármilyen technológiájú vagy felépítésű, ki fognak rá találni valami ellenszert. Ha nem megy erővel, akkor fagyasztásos technológiával, vagy valamilyen új módszert.
-
alphamooncam
őstag
válasz
máyköl #25044 üzenetére
"2 hónapos rollerünket ellopták tegnap (ninebot). Le volt zárolva, de elvágták."
Sajnálom, ami Veled történt!
Hétfőn veszem át az enyémet, ezért különösen érdekelne pár dolog.
Közös helyiségből lopták el?
Fizikailag volt-e valamivel lezárva, ha igen mivel, vagy csak elektronikusan?
Lopásbiztos dolog nincs. Elektronikában önmagában sosem bíztam.
Fent linkelt riasztós féktárcsa zárat még nem vettem meg, mert még vacilálok mi legyen, de a riasztóhoz és fizikai záráshoz is ragaszkodom.
Szvsz. a kettőt célszerű együtt használni + elhelyezés.
Most egy ilyenen gondolkodom [link]
Több mint két kiló + 70 ropi, de ha szerencsém van ott találom a bringát ahol hagytam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elden Ring
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged