- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
pitman
őstag
A ''végtelen sorozat'' esetén már a kártya sebessége a döntő, illetve az, hogy a gép milyen sebességgel tud a kártyára írni. Ezért is nem lehet kihasználni a kártyák maximális sebességét, mert jelenleg nem nagyon van olyan gép, ami akkora sebességgel tud menteni, mint amire a csúcskártyák képesek.
Az is befolyásolhatja a sebességet, hogy a gép a bufferében a feldolgozott vagy nyers képeket tárolja, ugyanis, ha feldologozttat tárol, akkor a kép tartalma (a tömörítés miatt) is befolyásoló tényező lehet, ugyanis részletszegény téma esetén kicsik a képek, így a gép gyorsabban és hosszabb sorozatot tud lőni. Ha a téma részletgazdag, netán még az érzékenység is fel van tekerve, akkor épp a fordítottja tud történni. -
bored
tag
Nekem 1G-s elitprom van, a gépem canon A610. Most próbáltam ki, 10s alatt 27 képet tudtam lőni. Igaz, csak magamban számoltam a másodperceket. Az előttem levő monitor képét fotóztam. Előtte csak úgy a szobába lőttem, sokkal lassabban ment a sorozat, valószínűleg azért, mert elég sötét van. (TV, monitor, 20W-os asztali lámpa)
-
j.bravo
addikt
De lehet hogy jobban jársz ha a fényképezőben formázod le menüből.
A sorozatfelvételnél ahogy pitman is utal rá, a legtöbb gép először egy bufferbe (kvázi ''ram'') teszi a képeket, és onnan írja kártyára. Az fz-5 és az fz-7 bufferjének mérete és a kártyára írás sebessége is eltérő lehet, ezért elég nehéz összehasonlítani őket.
[Szerkesztve] -
jano007
csendes tag
Sziasztok!
Mivel lehet SD kártyát formatálni?
üdv
Janó -
Rosep
senior tag
Eddig eszembe sem jutott, de most még kipróbáltam a géppel sorozatfelvételben a kártyákat. Panasonic FZ7, H módban 3kép/mp-et ír, de max. 7 képet. Nekem ezzel szemben 12 mp alatt csinálta meg a 7 képet
Ezekkel a kártyákkal vmi gáz van.... -
Rosep
senior tag
Én is hasonlóképp jártam.
2 hete vettem egy 1GByte Elite Pro-t. Kártyaolvasóval TC 2 MByte/sec ír. Ennek 7.5-öt kéne. Most hoztam egy Ultimate-et, ez is csak 2 MB/sec, ez 20 megás lenne...
Most akkor mi van? Lehet nem eredetiek a kártyák? Máshonnan vannak, ráadásul az egyik Taiwan, másik Japan.
Bár gyanús hogy az Ultimate-n ez van: SD/1GB-UFE, ám a Kingston szerint: [link]
És az Elite Pro meg: SD/1GB-SFE, Kingston szerint: [link]
XP SP2, 8 USB2.0, a kártyaolvasóm meg: [link] -
reddragon
aktív tag
-
-cobra-
aktív tag
Így se lett jobb
Ha nem total commanderrel csinálom, akkor se jó.
-
-cobra-
aktív tag
Kártyaolvasóval is próbáltam és ott is ez van
-
-cobra-
aktív tag
Sziaszok!
Ma vettem egy ilyen kártyát, és lenne vele egy apró kis probléma. Gyári adatok szerint 8.3Mb/s sebességgel olvas és 7.7Mb/s sebességgel ír. Ezeket a sebességeket nagyszerűen hozza a Pana FZ5ben, mert pl. a sorozatfényképezésnél sem lassul be soha, pedig az elvileg 4Mb/s sebbességű írási teljesítmény. De amikor a gépre kötöm a fényképezőt vagy a kártyaolvasót, akkor a sebesség 800Kb/s-re és 1Mb/s-re esik vissza. USB2.0ás csatlakozóra van kötve, és mégis ilyen lassú. Szerintetek mi lehet a probléma? A gépen winxp és service pack 1 van.
Előre is kösz
Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest