- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Aktív témák
-
-
Satu
tag
válasz
Sir Tyudor #16 üzenetére
Valóban nem vagyok számítógépes szakértő, pontosan ezért kérdezek! Egyébként nem sértődöm meg. Mindenképp meg fogom oldani ezt a problémát , és ennél alkalmasabb esetet a tanulásra nem is találnék. :)
-
Satu
tag
válasz
Latissimus Dorsi #15 üzenetére
Sokat segítettél, köszi. Lehet hogy ezek a hozzávalók már nem kerülnek elő, de nem sürgős az eset, ugyhogy szép nyugodtan próbálkozom.:)
-
mr_ricsi
veterán
''Maximum Onboard 128MB (EDO supported)''
Ha nem írja kifejezetten az SD ramokat, akkor nagy az esély, hogy csak a DIMM formátumú EDO RAMok mennek az ''SD''-foglalatba. (Az ''ős'' VX-es alaplapoknál egy csomó ilyen lap volt, sőt, olyan is, ahol az SD foglalathoz nem ment huzalozás!)
A VX pedig hiába támogatja az MMX procikat, az alaplapon duál feszszabályzónak is kell lenni. -
Sir Tyudor
csendes tag
Hali!
Ha ennyire nem konyítasz hozzá, hogy az alaplapi usb-portot nem találod meg akkor hívjál valakit aki ért is hozzá!
ezt a magam fejlődésére alapozva mondom! Hívj valakit és tanulj tőle. Egy bizonyos tudás és tapasztalási szint fölött magától fog menni a tanulás.
Ne hogy megsértődj! Én is bele estem ebbe a hibába csak nekem ezt így senki nem mondta el és magamtól kellet rájönnöm.
Na szia. -
Latissimus Dorsi
senior tag
Ezekre az alalplapokr még nem vot rápakolva az usb csati, álltalában adtak hozzá valami hátlapi kimenetet amit rá kellett dugni az alaplapra. A csipszett támogatja az usbt 1ébként. Úgy látom az sdram printerport felöli végén van a csatlakozója, de inkább azt próbáljátok mert azzal az alaplap tuti elboldogul , míg 1 bővítőkártyával nem biztos. Az alaplaphoz adot driverek között, elvileg még külön kell lennie usb drivernk is. Az mindenkép kell! Ha az usb karival próbálkoztok akkor is jobb a saját driver mint a w98 által telepített.
-
Satu
tag
válasz
Latissimus Dorsi #13 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy a bővítőkártyát van-e mibe dugni? Mert az alaplapnak nincs USB csatlakozója. A kártya be van dugva egy bővítőaljzatba és WIN98 van, akkor ezek szerint működnie kéne, ha jól értem.
-
Satu
tag
Még egy kérdés, ami aztán eldönti, hogy kuka lesz-e a vége. Vettek hozzá egy USB-s nyomtatót, persze nem működött. Ezekután egy usb bővítőkártyát is vetettek a sráccal. / eddig a pontig még engem nem kérdeztek / Kérdés, hogy kezel-e vajon egy usb- bővitőkártyát egyáltalán ez a lap? Ha nem, akkor tényleg nincs mit ügyködnöm a gépen, akkor nyugodtan tehettek eladási ajánlatokat olcsó gépekre emailen, de majd földobom az adásvétel fórumon is.
-
j.bravo
addikt
Kapsz TX-es alaplapot (ami biztos kezeli az sdramot rendesen valamint az mmx-es procit, újabbak amd k6-2-t is) occsóért bontóban vagy itt a hardver piacon.
(De ahogy mondják itt mások is; egy p2 vagy celeron se sokkal drágább.)
Nekem is van pár, keress meg emailben ha érdekel. -
Satu
tag
válasz
Latissimus Dorsi #4 üzenetére
Köszi a linket. A memóriát meg valszeg elnéztem és 16Mb. Hát ez sem valami bivaly.:DDD
-
alázógyík
addikt
válasz
Az se mindegy hogy 1 v. 2 oldalas rammal akar menni,mert ezeknél még volt ilyen furcsaság!Tényleg szereti az Mmx procit,de felesleges fejleszteni!
-
Satu
tag
Azt én is gondoltam, hogy csoda nem lesz belőle, de ha jól emlékszem most 16kB memória van benne (nem vicc!), tehát csak egy memória bővítés is látványos lehet. Van egy elfekvő 64MB-os sd ramom, azt se birná kezelni? Mit csinál, ha beleteszem? Köszi a segítséget, egyenlőre elmegyünk a zsákutca végéig.:)
-
Loha
veterán
válasz
Azt te honnan látod, hogy MMX-et is támogat?
''Processor Speed 75/90/100/120/133/150/166/180/200MHz''
Van rajt SDRAM foglalat is igen de azt nem írja, hogy meddig kezeli az SD-t
''Maximum Onboard 128MB (EDO supported)''
Egyáltalán nem biztos hogy elboldogul az újabb 133Mhz-es rammokkkal is de az igaz, hogy nem a megaherztől függ :) -
Latissimus Dorsi
senior tag
200mmx-ig bővíthető
ahogy látom van rajta 1 sdram foglalat is. 66Mhz-en fog menni, de olyat már nem igen találsz, menni fog 133Mhz-essel is
mod:128 MB-t képes kezelni
[L]http://www.elhvb.com/mboards/superpower/SL-586V.html[/L]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
-
Satu
tag
Szóval ezt az alaplapot kellene bővítenem a lehetősége határáig egy haveromnak, de nem tudom mi a maximuma ennek az őskövületnek.
Most 120Mhz I. Pentium S proc van benne és valami rém kevés memória, ami még csak nem is SDRAM. A lapkakészlet Intel Triton 82430VX.
Kérdésem az lenne hogy mennyi sd ramot bir kezelni ez a lap, és milyen a max processzor ami még jó bele? /Socket 7 foglalat/ És ha jól láttam egy sdram foglalat van benne. Köszi annak aki tud segíteni.:))
Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen autót vegyek?
- Apple MacBook
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest