- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mag
senior tag
Idézem magamat egy párral feljebb lövö HSZ-böl,mert nem várhatja el az ember hogy minden user végig olvassa az egész topicot,és akkor talán másképpen reagálna.....
igy most irom ujra:
---------------------------------------------
Tehát hogy miért fékelek? Hát azért mert semmi értelmét nem látom hogy az itthoni ki vacak netemmel 8K val töltsek fel.
Kiszámoltam ha napi 10 órán át töltesz fel 8Kval ,és az év minden napján megy a géped,akkor 1 év eltelével 100 GB -ot tudsz feltölteni.Ez nevetséges,ennyiért kár strapálni magamat,meg disconnectelni a sok usert aki tölt rolam ha éppen mennék játszani.
Szerveremen (100Mbit) megosztottam egy 2 CD-s játékot,és hagytam 1 héten át hagy szedjenek,olyan 700 GB(!!!) körüli uploadot ért el a gép (15 - 20%os sávszélkihasználás mellett) 7 nap alatt ,ezt az otthoni netemmel 7 (!) év alatt töltöttem volna fel.
Szoval a DC++ a mai Mo.-i lakossági netszolgáltatással életképtelen.Olyan az ha otthonrol ADSL el töltesz fel,mintha a Balatont akarnád egy evökanállal kimerni...semmi értelme.
----------------------
Szoval én inkább gátat robbantottam : ))
Hát ennyi ,megnézném közületek tölött-e már fel 700 GB-nyit vki otthoni nettel.....erösen kétlem. -
Mag
senior tag
Meg kell hogy cáfoljalak ,mert az uj kliesekkel is tökéletesen lehet fékelni, megduplázni, triplázni..stb a megosztást.
Egyáltalán nem nagy ördöngösség, ahogy én csinálom azt a modszert akkor kezdtem használni amikor az itthon a nagy hubok köteleztek a 0.4x -es széria használatára.
Nem tellt el 2 nap és egyedül rájöttem hogy lehet az uj kliensekkel is tökéletesen fékelni.
Tehát az hogy a 0,3x es szériát könnyebb volt kijátszani az igaz,de pár másodperccel több ráforditással a 0.4xeseket is simán ki lehet,ráadásul ugy hogy több órát vagyok fent (akár magyar akár külföldi ) hubon, nem vágnak ki ,pedig egy szem fájlt se lehet tölteni rolam.
neXtDC++ -t én is szerettem, jo volt .Kár hogy már nem lehet használni,és soha egyetlen hibás fájl sem volt . -
Mag
senior tag
válasz
Sick Boy #1212 üzenetére
Ennek orvoslására találták ki a privát FTP-ket,lásd: insane,dakota..stb
Véleményem szerint megéri az a havi 1500ft azt hogy cserébe mindig megbizhato forrásbol töltesz(150Kval),ami nem szakad meg,nem dobál le,garantáltan jo minöségü a cucc ,egyszerü beálitani (igaz dc++ se bonyolult) ,és még feltöltened se kell. (ez utobbit a leleményesebbje persze megoldja dc++ esetén is : )))
Másik poén ha le akarok szedni egy albumot, legyen az vmi jo régi külföldi ,azt elöbb megtalálom a svéd hubokon mint egy bármely hazai elöadot a magyar hubokon.Mert vagy 2kval jön,vagy megszakad..stb-stb.
Svédek egy rendkivül jo modoru népség,meg ugymint mi, persze ott 20e Ftnek megfelelö ottani pénzért 8 Mbites netet kapsz.
Ami engem illet mint azt már korábban leirtam én is fékelek,tehát senki se tud rolam tölteni.... hogymiért? Hát azért mert semmi értelmét nem látom hogy az itthoni ki vacak netemmel 8K val töltsek fel. cFos-t meg nem teszek fel mert szeretek online jáccani,nem akarok utána azzal szivni hogy esetleg elszarja a netkodot.Persze ennek 1% nyi az esélye ,de még akkor se kockártatok ilyet ,puszira másokért...inkább a fékelés.
Kiszámoltam ha napi 10 órán át töltesz fel 8Kval ,és az év minden napján megy a géped,akkor 1 év eltelével 100 GB -ot tudsz feltölteni.Ez nevetséges,ennyiért kár strapálni magamat,meg disconnectelni a sok usert aki tölt rolam ha éppen mennék játszani.
Szerveremen (100Mbit) megosztottam egy 2 CD-s játékot,és hagytam 1 héten át hagy szedjenek,olyan 700 GB körüli uploadot ért el a gép (15 - 20%os sávszélkihasználás mellett) ! 7 nap alatt ,ezt az otthoni netemmel 7 (!) év alatt töltöttem volna fel.
Szoval a DC++ a mai Mo.-i lakossági netszolgáltatással életképtelen.Olyan az ha otthonrol ADSL el töltesz fel,mintha a Balatont akarnád egy evökanállal kimerni...semmi értelme.
Kicsit össze kéne fogni és gépeket betenni netszolgáltatokhoz, már 17.000 Ft+áfa/hónaptol lehet gépet elhelyezni 1Gigabiten,korlátlan adatforgalommal.
Ki lehet számolni hogy ez hány ADSL-es ember tudna kiszolgálni,még akkor is ha csak 80% os a kihasználtság akkor is több százban lehetne mérni.
Persze itt lehet fellépne az insane,és dakota szindróma : ((
De egy probát megérne. -
Mag
senior tag
sztem ez megérdemelné hogy BLOG legyen....
http://a2.fpn.hu/dc_plus_lama.txt
Bővebben: link -
Mag
senior tag
válasz
_cirmos_ #674 üzenetére
A képen látszik hogy ha fix az ip-d akkor elég 1x kitölteni(DC++ba).
Illetve ha ADSL vagy és változik akkor mindig az aktulis ip-de bele kell irni a DC++ ba. Portot egyszer beirod (DC++ba) ,és a tüzfalba is ,és ugy hagyod.
Ezt csak a PRO-ZA val lehet ,tehát cseréld le a simádat!
[Szerkesztve] -
Mag
senior tag
-
Mag
senior tag
-
Mag
senior tag
válasz
ssolitude #627 üzenetére
Ez miatt panaszkodsz rá ?
---HASHing---
Ez egy olyan folyamat, amikor a kliens a megosztásban lévő fájlokhoz egy egyedi azonosítót rendel. Ezen művelet alatt a processzor magas (80-90%) kihasználtság alatt lehet, de ez teljesen normális, várd meg míg végez a kliens. ( A jó munkához idö kell) A hashingelés csak akkor történik, ha valami változik a megosztásban (apróbb változás esetén nem lesz az egész megosztás ismét hashingelve, hanem csak az új rész!)
-
Mag
senior tag
Kábé negyed óra volt kifejleszteni az uj fék-elési tehnológiát !
mai tesztelés alkalmával volt hogy túl jóra sikeredett a fake faktor
[10:22:09] <Mag> [HUN]...... néven fent vagyok
[10:22:10] <Mag> .
[10:22:14] <Mag> aktiv vagyok
[10:22:16] <Mag> proba
[10:23:55] <Laja> nem talállak
[10:24:29] <Mag> érdekes én se látom magamat
[10:24:46] <Laja> hülye
[10:24:52] <Laja> full fake isten
[10:24:57] <Laja> magát is kifakelte
[10:25:41] <Mag> : ))) -
Mag
senior tag
Hát megtörtént az átállás a KOLI hubon a 0,401 és 0,403 -as kliensekre.
Gondolom most azt hiszik hogy nem tudom átnevezni a megosztott könyvtárat.
Hát nagyon is tévednek : ))) már feltettem az uj klienst és ismét szokásos állapotomban vagyok fent a hubon: ))) -
Mag
senior tag
up
-
Mag
senior tag
Mivel mostanában már mindenki kliensekat javasol én is ezt teszem:
dcdm++
Bővebben: link
van rajta egy nagyon jo opcio,ami bejön nekem:
''add fake share''
Használja mindenki egészséggel !
Én még nem probáltam,de ami késik nem mulik.Akinek van tapasztalata a progival az irjon !
thx
Ui.: VladimirR és én is!
[Szerkesztve] -
Mag
senior tag
up
[Szerkesztve] -
Mag
senior tag
up : ))
-
Mag
senior tag
hi !
Hogy ne csak a féker oldalamat mutassam ime egy oldal amit én csináltam (nem nagy szám,kicsit unatkoztam éppen), 3 kép van rajta: a DC++ röl , routerröl , tüzfalrol.
Ezekkel a beállitásokkal megy a mai napig ,akár passziv-akár aktiv modban is.
http://dcplus.fpn.hu/
Mag
senior tag
válasz
VladimirR #481 üzenetére
Ugy lehet látni hogy ha csak ö egyedül tölt rolad és paraszthajszálra pontosan 7-kval jön. Akkor az tuti hogy ''mesterségesen'' lett elöidézve.
Tehát ha ingadozna akor nem venné észre.
Illetve a Net.Statics-ban is olyan a letöltési görbe mint amikor váltakozofeszt egyenárambol állitod elő,és oszciloszkoppal megnézed.
vmi ilyesmi : -
Mag
senior tag
Forumrol? ilyenért? ugyn már, volt egy srác az anyázott,meg belekötött mindenbe,és azzal is elnézöek voltak.
Ezzel amit csináltam csak a jogvédett anyagok másolásának a csökkenéséhez járulok hozzá :
-fékelés reklámozása
-netlimiter
-átnevezés
Tehát még jotékony hatással is van amit csinálok, mert kevesebb jogvédett anyag másolására adodik igy lehetöség. -
-
Mag
senior tag
Azért bannolnak ki ha megtalálják a megosztásodban,azt télleg meg lehet találni.
De ha fel van telepitve és használod akkor nem tudnak rájöni hogy használod (persze csak akkor ha megjelölsz LAN T3-as kapolcsot ,és 5 k val töltesz csak fel)
Kevés a feltöltés: azt mondod ha esetleg vki megkérdi ( engem a több órányi NetLimiterezés alatt 1x se kértek számon,és nem 5k ra, korlátoztam hanem 1k-ra ,és töltöttek rolam 5 en akkor 1/5 k/sec jutott egy embernek,és igy se reklamált senki) hogy FTP-n töltesz fel és az a 6k-bol elvisz 4-5 öt. Persze 64k a max uploadod : )))
még akkor is ha esetleg 512/512 a kapcsolatod -
Mag
senior tag
Elöször ezt töltsd le ,még a DC++ elött :
http://www.netlimiter.com
Mag
senior tag
Ki használ 0.4xx-es klienst ?
Azon át lehet nevezni a megosztott könyvtárt?Megnézné nekem vki? -Mert attol tartok hogy lehet nem,ugyanis nagyon eröltetik az uj klienseket -
Mag
senior tag
válasz
VladimirR #398 üzenetére
Nekem már jó pár napja ez jár a fejemben....de lehet nem fogom sajálni azt a 25k-t és egy honapra befizetek, és látva a feltöltött adatmennyiséget, mások is meglátják hogy ez az ötlet valoban életképes.
Mert viszonylag ''kevés'' ráforditással elég sok user-nek sporolhatunk meg idöt,de erről persze nem kap sehogy se visszajelzést az ember. -
Mag
senior tag
-
Mag
senior tag
válasz
viharhozo #355 üzenetére
Jo,de ugy kéne árat szabni hogy csak a költségeket fedezze.
És DC++ progival, és az ember már akkor több száz user-en segitene, jelentös mértékben!
Vki igazán lehetne ilyen jó lelkű!
Mert ha ezekért jogdijat kéne fizetni a mostani 1500-2000 Ft -os ftp dijak után egy nullát nyugodtan utána irhatnának.
Ebben az a vicc hogy csupán a másoláshoz szükséges feltételeket sem tudjuk megteremteni : ((( -
Mag
senior tag
válasz
VladimirR #352 üzenetére
A szolgáltato szerzödésében meg kell nézni van-e kikötés az adatforgalomra vonatkozoan.Ha sokallják az adatforgalmat,és lebukik az ember azt mondja hogy trojannal feltettek egy DC++ klienst a gépemre : )))
filmek eredete: már lehet azzal takarozni hogy ha netröl töltöd nincs biztositék rá hogy nem másot,és mivel te fizettél érte nem tudtad hogy másolt.
Egy ilyen 100Mbit es szerver tudod mennyit tudna egy nap feltölteni?
Ha egész nap huznának rola, akkor több mint 0,5 (!!!) TerraByte-ot naponta !
[Szerkesztve] -
Mag
senior tag
válasz
VladimirR #352 üzenetére
Amit viharhozo felvázolt az telljesen valos, és igaz !
De sztem akkor se várhato el hogy a kis fos otthoni nettel éltessen vmi egy ilyen nagy hubot.(max akkor a lakossági netszolgáltatások többsége szimmetrikus lenne,tehát upload egyenlö lenne a downloaddal,de ez sajonos nem igy van)
A mostani állapot valoban elborzaszto,és vmi radikálisra lenne szükség a talpra állitáshoz. -
Mag
senior tag
válasz
VladimirR #346 üzenetére
1:''A''Én ezt nem azért csinálnám hogy keressek rajta...ilyen embereken akik DC++ oznak nem lehet keresni...örülnék ha a kiadások visszajönnének.
1:''B''Az ftp-m amire elöfizettem nagyon nagy, több terra,és arrol éjjel lehetne a közös szerverre tölteni.
2:-miért jelentenének fel egy DC++ user-t akinek 150 slotja és 100Mbit -el küldi fel a cuccot? (látod az esetleges besugok miatt nem menne pár hétnél tovább egy ilyen kezdeményezés)
3:- DC++ egy szenvedés, pár percenként kell nézni:Na vajon megszakitotta-e?..stb
LASSÚ, föleg az uj dolgokkal.
-Ezért kéne létrehozni néhány ilyen kifejezettem DC++-os szervert, a közösségért.Mert ugye a mostani LAN T3 -asok nem erre specializálodtak,és néha azok is ki vannak kapcsolva.De egy ilyen szerver mindig a közösség rendelkezésére állna.
Fizetés : sztem ugy kéne hogy meg kéne nyerni néhány önkéntest aki hajlandoak lennének kockáztatni azt a hatalmas és irreálisan magas 500Ft-ot.
És mivel DC++ ,igy azok is tölthetnének akik nem fizettek.
Tehát egy DC++ klienssel felmenni a Koli, vagy vmelyik nagy hubra és kész.
Ha nyernék a lotton, vagy lenne felesleges 20k/hónap akkor kajakra megcsinálnám.
És hogy miért?
-Mert végre vmi olyat csináltam volna amit eddig senki se a közösségért.
Mert az hogy feltöltök 8k-val a kis otthon szutyok netemmel, az olyan mintha egy kannállal kezdeném kimerni a vizet a Balatonbol.....
[Szerkesztve] -
Mag
senior tag
válasz
VladimirR #340 üzenetére
1: Nekem otthon annyi cuccom van hogy a 150 slot egyböl elfogyna.(tehát csak gépet kéne venni:ami 50k+vinyok lenne az ára.Tehát nem kell Dual Xenon-okat venni szervernek.)
2:A bsa miért nem jön a több ezer magyar DC++ userhez? most hogy nem lakossági neten van ,hanem egy céges szerver szolgáltatáson,sztem olyan mind1.
3:pont ma fizettem elö -
Mag
senior tag
Erröl az egész DC++ -ozást nagy mértékben lehetne javitani:
-söt támogatnám is, filmekkel:
A Terv:
(persze ehez havi dijat kéne szedni)
-Bérelni a Sysnet-nél, vagy SWI-nél 100Mbites netet:
1 db számítógép elhelyezése
100 Mbit garantált BIX elérés
1 db fix IP cím
havi díjfizetéssel 1 éves szerződés esetén : 18.000 Ft + ÁFA/hó
És oda betteni egy gépet .
Arrol a 100 Mbitröl egyszerre több mint 150 ember tölthetne (512k ADSL-el)
De ez soha sem fog összejönni,mert nem lehet megszervezni,nem lenne aki beadna havi 500 Ft-t,mert még erre is szarrágoak az emberek, tehát ezért van az hogy megérdemlik a 2k uploadot...... -
Mag
senior tag
válasz
VladimirR #323 üzenetére
Hát nemtom mit paráztok : ))
Én rendszeresen fék-elek , tehát átnevezem a megosztott könyvtárt még a hub-ra lépés előtt,és igy nem áll fent a veszélye annak hogy töltsön rolad vki : ))
Általában több órát is kibirom mielött bannolnak,és nabumm akkor is még ott a másik 2 nagy hub ,azokon fent maradok.
Ezt csak a nagy gépemmel fék-elek, arra nem teszem fel a NetLimiter-t mert Online játékoknál elrontja a ''netkód''-ot,és nő a ping. PL.: netlimiter használhatatlanná tette az Insane játékot: 2000-8000 ping 100Mbit-es lanon 2 gép között CrossLink kábellel.
tipp: ha Fék-elsz szedd ki a megosztásodbol a 16Kbyte nál kissebb fájlokat, mert azzal lebuX.
Másik gépemmel meg (amit csak letöltésre használok ) NetLimiterezek. Feltöltési limit-et 1K ra teszen a dc++.exe -nek : )) ha jo napom van és rendes vagyok akkor 2kés ebbe az a poén hogy még SOHA nem bannoltak a 2k-s uplimitelésért,söt,még csak nem is kick-eltek egyszer sem !
Szoval ne fossatok, fék-és-NetLimiterezzetek nyugodtan : ))
Remélem segitettem egy-két ADSL -el embernek.
Sok tufa töltsön a koleszos LAN T3-asokrol,ne az ADSL-esekröl.
És ADSL-röl max felirat fájlokat huzok.Filmet vagy ISO-t soha ! -
Mag
senior tag
válasz
agrarfiatal #286 üzenetére
Akinek nincs találat a keresöben, az állitsa a programot PASSZIV módba, vagy aktivval is meg probálkozkat ha Zone Alarm-ja van. Abbol is a PRO vezio !!
Leirás :
http://dcplus.fpn.hu/
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TP-LINK routerek
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest