Hirdetés
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Egyáltalán nem értek a bringákhoz, ezért gondoltam itt kérek véleményt, tanácsot.
Biciklit szeretnék venni olyan 70k körül.
Még azt se tudom hogy használtat vagy újat, érdemes használt bringát venni egyáltalán? Egyben gondolom olcsobb és egyszerűbb lenne mint alkatrészenként. Egyrészt ugye nem lenne ki összerakja, másrészt mint írtam nem értek hozzá, nem tudom milyen alkatrészeket lenne érdemes venni. Gondolom mint a pc-knél itt is van választék bőven.
Igazából azt se tudom méretre mekkora kéne nekem. 189-190cm körül vagyok.
Túrázni meg városba kéne. Túra alatt nem feltétlen beton útra gondlok. De még igazából én se tudom merre mennék vele. 14éves korom óta nem volt bringám akkor is csak 1 évig mert vmi szar metro-s 20k-s bringát kaptam aztán 1 év után kissé megviselt lettMárkákat se ismerem. Felsorolhatnátok milyen márkákat érdemes venni/keresni, esetleg ha van ilyen miket érdemes kerülni. Egy márkát ismerek gyerekkorom ota az a shimano, de hogy a többihez viszonyítva mennyire jó meg miben azt nem tudom.
Eddig ezeket nézegettem:
Gepida mundo 500 (új, egyik helyi boltban)
Itt ph-n 2 bringa használtan. (nem tudom hogy megéri-e
Meg a Magellan Crater-t néztem még egyik tesztben. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz ez_meg_emaz #14142 üzenetére
Ennyire hülyeséget kérdeztem vagy mindenki biciklizik és senki se néz fel ph-ra?
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz rétisün #14147 üzenetére
A mindenit, mennyi válasz. Köszi mindenkinek. Egy hsz-ban reagálnék mindre.
rétisün: Köszi. Keresnem se kellett ő írt nekem priviben először. Használtat nem szeretnék venni. Ismerőseim is azt tanácsolták meg hát nem is értek annyira hozzá, így logikus hogy nem veszek használtat. Csak azért merült fel az ötlet mert pc alkatrészeknél nem nagy cucc ha használtat veszek, csak ahhoz egyrészt értek, másrészt nem igen fordul elő rejtett hiba amit 1 nap alatt ne vennék észre. Itt meg lehet a legnyilvánvalóbb hibát se venném észre.
golyani:Köszi a két linket. Valszeg MTB lesz. Haver felvetette hogy volt már bakonyban egy igen jó kis túrán. Egyszer elruccanok majd vele.
Az intersport miért olyan jó hely? Nézegettem neten nekem nagyon decathlon-os beütése van. Genesis az olyan jó márka? KTM-et meg genesis-t láttam a katalogusban. KTM az nekem tul drága, Genesis meg nem tudom milyen. Akikkel eddig beszéltem nem említették ezt a márkát.szatocs: Pest nem lenne akadály, csak a gari meg egyéb szervizelés miatt nem tudnék felmászkálni. Ha meg győrben ez nem oldható meg az necces. Ha nincs olyan bringa itt ami kéne meg rendelni se tudok, akkor marad pest.
Viszont ha 80-90k-ért kéne vennem + 3k az utazásra (és akkor még fel sincs szerelve a bico) ugy már huzos. De ha annyira jó vásár akkor lehet hogy az lesz.
Amugy a hajlított kormány ennyire gázos? Nem tudom, azért kérdezem(ugye 7-8 éve nem volt bringám).Meg néztem egy kona-t itt. Kicsit talán tul jó áron is, ezért nem tudom hogy jó-e. Haver azt mondta hogy a villa elég szar rajta, de minden más korrekt. Meg ugy hallottam ez egy egész jó márka. Szerintetek?
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz golyani #14152 üzenetére
Ugyérted Crater Alivio. Csak mert nem Draco-t linkeltél.
Egy magellan jobb mint a kona? Kezdek összekeveredni lassan. Egyik helyen azt olvastam a kona az ilyen félisten márka meg haver is nagyon ajánlotta pedig mutattam neki a magellant is. Azt mondta inkább a kona az alkatrészek miatt is. Először én is a magellanra gondoltam a sok bike positive alkatrész miatt(ugy hallottam az a márka is egész jo). De én mint laikus nem tudom eldönteni kinek van igaza.... Ha mindenki mást mond az szép lesz. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz szatocs #14159 üzenetére
Amugy azért is kérdeztem mert a bringák 90%-a ilyen. Legalábbis amiket én néztem neten azok mind.
"A kerékpárt pedig 100k-ért tudják adni. "
Ezt mire írtad? Kellys Quartz-ra vagy te másikat vettél és arra?Jelenleg ezeket nézegetem(kb ilyen sorrendben):
Kona Lanai (08) 65k (ebbe még egy kis átalakítás is beleférne ha tényleg annyira jó a kona alap)
Magellan Crater Alivio (08) 62k (itt is belefér 1-2 csere ha szükséges)
Merida Matts 10-v 75k
Kelly's Quartz (08) 80k
Gepida mundo 500 72k
Merida SUB 40 V 90k (bár ezt erősen sokallom)Meme:
Akkor még lehet Genesis-t is nézek.[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz golyani #14162 üzenetére
Hát a helyzet azota se változott. Mármint mindenki kicsit mást mond.
A kona-t egy másik bringás haverom is dícsérte, de hozzátette hogy a telo az egyenesen szar rajta.
Még várom hogy meme küldjön részletes leírást pár bringájáról. Aztán vagy Kona Lanai 65é(+ telo vagy vmi egyéb csere) vagy Magellan Crater vagy meme vmeik bicoja.
Azért ez a kettő mert meme említette hogy kazettás hátsó agy van bennük és az jobb mint a sima menetes. Én nem értek hozzá de ha joval erősebb akkor inkább olyat.Ha győrben a feljebb említett 2 bringa közül vmeiket meg tudom rendelni akkor a helyi gari miatt egyértelmű hogy boltbol. Ha meg csak pestről tudnék venni akkor majdnem mind1 hogy meme vagy pesti bolt. Aki jobbat tud jo áron.
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Nézegettem az aprohirdetéseket és felmerült egy kérdés.
Ha 3x8-as bringánál 9-es láncot használnak az jelent vmi hátrányt? A tulaj szerint nem befolyásolja a váltást. Én meg nem értek hozzá. -
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Gondoltam mielőtt elindulok körbenézni bico ügyben megkérdezem nektek mi a véleményetek. A keretem az max 90k de nem baj ha kicsit olcsobb mivel kéne még hozzá sokminden.
Ja és ha vki nem tudja az előzményeket akkor MTB-t szeretnék, leginkább városi használat lesz de ha ugy támad kedvem, ill lesz rá lehetőségem akkor szeretnék kimenni majd vele terepre is. Ugrálgatni nem akarok vele. (CC-t meg nem szeretnék.)-Használtan ezeket néztem.
Szerintem az 1. egész jól felszerelt, de az állapota az amire kiváncsi lennék. Meg kéne néznem pesten.
A 4. meg alig használt.-Újak közül meg:
Pár km-t használt Kelly's Magnus 08 - 90k-ért
Helyi boltban holnap 25% kedvezménnyel(ha lesz készleten): Kellys Salamander '08 - akcioban 86kÖrülnék ha lennének vélemények hogy ki mit ajánl/mit nem és hogy miért éppen azt/nem azt.
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz ez_meg_emaz #14452 üzenetére
Épp lecsusztam a szerkről....
Ezt benéztem mert a kellys-re nem vonatkozik az akció :
"Helyi boltban holnap 25% kedvezménnyel(ha lesz készleten): Kellys Salamander '08 - akcioban 86k"
Tehát ez kilőve. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz venember83 #14454 üzenetére
Köszi a választ.
Mi a gond a vázzal? 6061 vs 7005-re gondolsz? Azt tudom hogy utobbi erősebb de hogy ezek a számok mit jelentenek, meg hogy miért pont annyi amennyi.
Ha esetleg mégis kopott leharcolt akkor "b tervként" melyik jöhetne szóba? Vmeik másik használt vagy az uj kellys magnus?Más vki? Kiv lennék több véleményre.
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz venember83 #14467 üzenetére
Köszi a tippeket.
Meme-től is kaptam tanácsokat mint említettem de minnél több tanács annál jobb. Össze is gyűjtöm őket mert amilyen okos vagyok még vmit elfelejtek megnézni aztán azzal szívok.Hát a KTM-ből nem próbáltam alkudni, sőt meme se emlegette gondolom azért mert mondtam neki hogy 90k a nagyon max. Attól meg nem kell félni hogy meme nem tudja eladni.
110k-s gépet tuti nem adja 90ért a srác de megpróbálom.
Amit néztem kellys magnus-t (ilyen 5-10km van benne) azt se sikerült aztán 90-re lealkudni. 100-at meg nem tudok kiadni mert akkor a lámpára,sárvédőre,zárra nem lenne pénz. Min egy zárat illene azért vennem hozzá attol független hogy nem tervezem még a tárolóban sem hagyni nemhogy utcán. Egyszerűbb km órát is akartam de ilyen árak mellett annak is örülök ha bringát tudok venni. Bukórol meg ne is beszéljünk. De köv fizetésnél pótolva lesznek. -
ez_meg_emaz
őstag
A Rock machine az milyen márka? Ez lesz holnap akcióban. Érdemes lenne 86-87k körül egy ilyet?
Végülis mx4 az nem rossz fék. A váltóról viszont eltérőek az infok. Az oldal katalógusa szerint deore a hátsó, a R.M. oldala szerint acera. Majd holnap azért rákérdezek. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz Xantomas #14733 üzenetére
A lakat témához írnám hogy én már csak a gyors zár miatt se merném otthagyni sehol sem. Legalábbis nekem eddig mindenki azt mondta hogy a gyors zár miatt 1 perc alatt viszik a kereket és ugye még csak szerszám se kell hozzá. Pont emiatt nem tudom mennyi értelme van lakatot venni ha amugy se hagynám ott sehol.
Én max az egyik 10k-s abus u-t venném ha biztonságérzetet szeretnék, de mivel minden zár törhető így rohadtul mind1 szerintem mit vesz az ember. Pláne ha a kerekeket ugy sem zárja le. Annyi bicot elvisznek ha körbenéztek a neten hogy iszonyat, nagyrészét elfürészelik vhogy, mind1 hogy karvastagságu motoros lakat vagy vmi ocska zár volt rajta.
Még nem vettem a bicomhoz lakatot és nem is tudom hogy mit kéne vennem vagy hogy egyáltalán kéne e. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz Ariadne #14746 üzenetére
Én is köszi a linkeket.
Egy biztos most nincs keretem egy abus u-ra tehát egyenlőre csak olyan helyre megyek vele ahova fel tudom vinni lakásba stb. vagy oda ahol nem hagyom magára.
A legjobb megoldás nálam is a gyors zár mellőzése lenne vagy 2 lakat, csak utobbi megoldás elég drága ha jobb u-t vesz az ember. Kiszedegetni nem nagyon szeretném.
Hát nem kevés pénz ez a bico téma, maradtam volna inkább a pc fejlesztgetésnél... Azt legalább nem kell külön 20k-s zárral zárni mert nem cipelem sehá. -
ez_meg_emaz
őstag
Nem vmi nagy itt a team(no offense ), de azért megkérdezem... van itt vki aki győri?
Csak kiváncsi vagyok hogy milyen boltot ajánlana. Szervizre, alkatrészek helyi beszerzésére(kisebb összegüeknél ugye nem éri meg netről).Elöző témához: őszintén bevallom én is mtb-t vettem nagyrészt városra. 1hülye 100at szitu mentem én is a divat után. Lehet cross jobb lett volna, de egyenlőre ezzel sincs semmi bajom. Nem bántam meg. Külsőt most fogom cseréltetni, Vredestein Tiger Claw-t ajánlották. Drótos 5k, nem olcso, de biztos jobb betonra mint az IRC Mythos ami eddig volt(elözö tulaj terepre használta).
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Bikeman #14797 üzenetére
Azt olvastam feljebb hogy ajánlották, de már megrendeltem szal marad ez.
Nekem igazábol a szervizes csoka mondta hogy igen jo külsök ezek (tiger) meg hogy neki is ilyen van. Nekem a formája is nagyon bejött illetve utánanéztem, csak jókat hallottam róla. Ilyeneket olvastam nem 1 helyen hogy nem kapott defektet 6-7000km alatt se meg hogy nagyon lassan kopik stb. Mire én beleteszem a 7000km-t... Asszem egy darabig marad ez a gumi. De azért kösz.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Ariadne #14817 üzenetére
Nah akkor jó helyen voltam. Haver régen bicozott versenyszerűen és őket ajánlotta kapásbol. Épp várom vissza a bringát (aprobb beállítások) meg veszek külsöt - mint írtam - meg talán vmi WTB nyerget.
Azért jó hogy vki itt is megerősített abban hogy jó helyre mentem.Bikeman: Most olvasom, bakker nagyon durva lehetett.... Én amugy is elég szerencsétlen vagyok (megtalál a baj) szal simán megeshet velem is. Bár eddig olyan szempontbol meg szerencsésnek mondhatom magam hogy minden ilyen esetem lehetett volna sokkal rosszabb kimenetelü. Tehát mindig a lehető legjoban jöttem ki az apro baleseteimből(én ugye nem bringás esésről beszélek mert most lett csak bringám).
Asszem köv project a nyereg stb után buko lesz.
Jobbulást. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz Ariadne #15091 üzenetére
Abszolut nem kötekedésnek szánom, engem is zavar a közömbösség....
De mire mennél azzal hogy megkérdezed? Mondhatja azt is hogy övé és elhagyta a kulcsot. Honnan tudnád hogy hazudik-e?
Lehet csak én siklottam át vmi egyértelmű dolog felett, ha így lenne akkor nézzétek el nekem. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz Ariadne #15115 üzenetére
Szerintem az én testalkatommal nehezen kergetném el, de egy kérdést mindenképp megér a dolog. Viszont ha ügyesen hazudik nem tudhatod hogy tolvaj vagy sem, de te legalább megkérdezted. Ha ez vkit vígasztal.
Csak nehogy az legyen a vége hogy megkergetik az embert erővágóval.
Amugy azért érdekelt hogy hasonló esetben mit kéne tennem. Nem mindenki tudja jól felmérni a helyzetet ha gyorsan kell dönteni. -
ez_meg_emaz
őstag
Kicsit más téma de érdekelne...
Vkit büntettek itt már meg azért mert nem volt csengője vagy prizmája?
Mert most néztem hogy elvileg ezek is kötelező cuccok minden bicon és büntethetnek érte.
Az oké hogy lámpák miatt büntetnek(nappal is rajta kell lenni, lol ) de ilyen szarok miatt is szokás?
Szerintem vannak dolgok amik elég hülyén mutatnak egyes bicokon, csengő, prizma kb ilyen. Nem annyira vészes mint egy láthatósági mellény vagy pl ha kiskosár is kötelező lenne minden bicon.
Tudom hogy a biztonság miatt kell prizma hogy oldalt is lássanak. A csengővel már nem értek ennyire egyet, de elvileg arra kell hogy gyalogosoknak tudj jelezni.Eddig csak párszor használtam a bringám és akkor is csak nappal. Lámpa, prizma, csengő nélkül. Eddig nekem nem volt gondom. Term. pár napon belül veszek lámpákat hogy ha este megyek melozni tudjam vinni a bicot, de prizmát meg csengőt nem terveztem. Sőt nappal a lámpákat sem terveztem vinni.
Ti hogy vagytok ezekkel? -
ez_meg_emaz
őstag
válasz Xantomas #15892 üzenetére
Köszi a véleményeket.
Most akkor nem elég csak lámpa előre hátulra meg prizma a küllöre még kell prizma elöre+hátulra(vagy csak hátulra)?
Amugy ezt lestem.
Hát nagyon csufi lesz szegény bringám. Szerintem csinálok is rola pár fotót mielőtt ezeket felrakom rá. Mert ha így áll a helyzet muszáj leszek felrakni.Azaz 1 ledes jól néz ki de 2800ért már egy 5 ledes fém burkolatu lámpát is lehet elöre. Bár a kicsi kevésbé rontja a designt.
Amugy meg smile rulez. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz tr00p3r #15900 üzenetére
Max a srác arcát védte volna meg részben egy sisak, a térdét akkor is cseszhette volna.
Sajnálom ami vele történt de ha sisak van rajta akkor is csunya a vége a sztorinak.
(Persze ettől független fontos a sisak.)Más:
Nektek is azt mutatja hogy itt minden ingyen van?
Legalábbis én csak 0-kat látok. Hogy lehet egy oldal ekkora szar hogy pont a lényeget nem látni. Vagy csak én csesztem el vmit?[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest