Hirdetés
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
-
raczger
őstag
Tegnap elmentem megnézni a Megyeri hidat, reméltem talán biciklivel át lehet rajta menni, de tévedtem. A hídra felvezető (Budai oldalon) bicikliút egész jó, azt leszámítva, hogy a kanyar után fölfele kicsit hullámvasút fíling (lefele jó volt jönni), az aszfalt is hullámzik, meg a széle is hullámos
.
[link] [link]
Most hétvégén, vagy pénteken viszont már közelebbről is szemügyre veszem a hidat, már csak azt kellene megtudni, hogyan is lehet feljutni a pillonok tetejére, ahol van az az üveges rész (persze lépcsőn, de valahogy ki is kell nyitni az ajtót).
-
raczger
őstag
Bátyám vett néhány hónapja egy 14 éves bike-ot fill lx, régi manitou answer teló, mavic felnik, és k2 aluvázzal. Volt már azóta jónéhányszor vele hegyen, és gondolom 14 év alatt volt már párszor komolyabb használat alatt a váz, és semmi baja sincs, ezen felül pedig kb 10 kiló a bringa, ugyhogy elég jó ez a 14 éves aluváz (k2 valami).
-
raczger
őstag
válasz
Dirtyz #11183 üzenetére
Nem is tudtam, hogy kint vagy, így nem is láttalak (nem is kerestelek).
Ma reggel nem igazán sikerült felkelnem 5-kor, csak fél6-kor, majdnem elkéstem az első órámról, szerencsére épp be tudtam érni. Most meg kijöttem az egyik előadásról, mert majdnem elaludtam
Nekem tetszett, csak a hideg nem volt túl kellemes. Volt néhány kemény gyerek aki a köves lefelén, ahol jobbra fordultunk (mindenki letörésnek nevezte, pedig nem az), na ott előztek... és nem is szóltak, kis parasztság a legveszélyesebb részen ezt csinálni...
Éjjel próbáltam aludni, de nem sikerült, szokás szerint végig zene szólt fullon, de mikor már elmélyültem a pihenésben begörcsölt a jobb vádlim, fogom, forgolódok vele, és begörcsölt a másik isviccesen nézhettem ki akkor, utána fél óráig nem sikerült lábra állnom, de aztán nyújtogattam, meg ilyenek, és mentem 3 kört, amikor sorra kerültem. Amikor haverom (duózott), lefeküdt, és épp az alvás határán volt, Ádám, beleüvölt a mikrofonba:"ÉBRESZTŐŐŐŐŐ" .
A pálya az ígérteknek megfelelően jobb volt, több előzési lehetőséggel szerencsére.
Az egyesületnek szinte egy egész szurkolócsapata is volt (Hegyimazsolák), mikor elment egy mazsola a rajt-cél területen mindig "szurkoltak" (üvöltöttek) neki.
Jövőre is igyekszem negyedszerre eljutni erre a remek hangulatú versenyre.
-
raczger
őstag
Holnap 24 órás, hej de jó buli lesz
Csak ne nagyon essen az eső, ebben reménykedem!
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #10938 üzenetére
Nem nagyon hasonlítható össze a tárcsafék és a v-fék. Az xt tárcsákról eddig csak jót hallottam, ugyhogy rossz nem lehet, a tárcsafékeknek pedig az előnyeit gondolom ismered, és a 3 hátrányát (nem bírja a zsírt, olajat, és drágább mint a v-fék). Előny pedig, hogy minden időben ugyan olyan jól fog, nagyobb fékhatás, kevésbé kopnak a fékpofák, nem koptatja a felnit, sárban nem szívsz vele, mint a v-fékkel (ahogy én szívtam pár éve dunán, az agyagos sárban). A kérdés, hogy csak maga a féktest ennyi, vagy van hozzá fékcső+fékkar/fékváltókar?
-
raczger
őstag
válasz
xcbiker #10909 üzenetére
Grat! Úgy volt, hogy nincs kedvem beszámolót írni, de elolvasva a tiedet mégis kedvet kaptam.
Szüleimmel kb egyed 9-re értünk a parkoló helyre várók sorába, és kb negyed óra múlva sikerült is leparkolni, átvettem saját, és három csapattársam nevezését, közben találkoztam tr00p3r-el a wilkeres sátorban. Egyik csapattársammal álltunk be a rajthoz, és irigyeltük a haveromat, hogy őt beszólították oda előre. A lassú rajt nekem tetszett, ugyanis most senki sem akarta megnyerni a versenyt az első 100 méterben. Kékesre kicsit visszafogottan mentem, mert az még csak az eleje volt, de mikor az aszfaltról lefele lefordultunk a terepre, hát az nagyon sz*r volt. A sidem kb 55mm-t mozog, de ha ráülök marad abból kb 25mm, így nagyon nem ment lefele, szinte mintha merevvilla lett volna, sokan meg is előztek, de amikor jött az emelkedő ott már én előztem. (jövőre a projekt egy 2008-as sid, ami 100-at mozog
) Dirtyz-el már nem is tudom először mikor futottam össze a versenyen, de az szerintem a második felében volt már. Aztán jött xcbiker által fekete levesnek nevezett emelkedő, na ott az alján szépen begörcsölt a bal combom, itt el is húzott Dirtyz, és még sok másik ember, pár percig nyújtanom kellett a lábam, aztán elkezdtem fölfele sételni, és újra görcsölt, ugyhogy megint pihi volt, utána szépen fel kellett tolnom, és a lankásabb emelkedőn pedig kb fél lábbal tekertem, nehogy görcsöljek megint. Így az utolsó kb 10 km-en visszafogottabban kellett tekernem, és elég rossz érzés volt, hogy éreztem a lábamban, hogy van még bőven erőm (hisz tartalékoltam), de nem adhattam ki, végül így 3 óra 35 perc alatt értem be. Végsősoron örültem az időmnek, de kicsit csalódott is voltam a görcsölésem miatt, összességében viszont jó volt, mert nem volt semmi technikai probléma, vagy esés.
Pályakijelölés, szervezés stb. jó volt, de a parkolás mehetett volna gyorsabban is.
Ja, és én is középtávon mentem, és már nem volt semmi olyan problémám, hogy fáj a nyakam vagy a vállam -
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #10831 üzenetére
Of course!
Pont most akartam megkérdezni, de gondoltam előtte átnézem a hozzászólásokat, mert csak úgy pörögnek itt a témák mostanság.
Szerintetek jó ötlet az adrenalin parkból indítani a versenyt, mert szerintem nem, ugyanis ha jól értesültem ott nincs elég parkolóhely, de szerintem úgy is mindenki Mátraházánál fog leparkolni. Sajnos 2 hete kb nem nagyon sikerült hegyre mennem, elvonja más a figyelmemet (biliárdasztalt készülök készíteni), de a bükkre is kb így mentem. Sok sikert mindenkinek.
-
raczger
őstag
válasz
h0o2a7j6 #10458 üzenetére
Azért ennyira nem jók a karbon cuccok, csak annyi előnye van, hogy könnyű. Mikor Pilis tetőn jártunk, kapcsolódott hozzánk egy tag, karbon váz, karbon villa, abszolút súlymánia, aztán a lejtő után szerelte is a defektet, gyanítom felütést kaphatott, mert nem nyelte el annyira a karbon villa az ütődéseket, hogy ne történjen meg. A másik, mindenki mondja, hogy a karbon az sokkal tartósabb mint az alu, ennek ellenére elég sok helyen látom, ahol a törött karbon vázakat belünkelik. Egy komolyabb kő, durvábban felütődik, és megreped a karbon, aztán könnyen törik, alunál lesz egy horpadás, és kész, nincs semmi baja.
Az igaz, hogy eléggé karbon ellenes vagyok, de attól ezek még igazak. Országútra jó a karbon, mert ott kell a könnyűbicó, a váznak kevesebb rázkódást, ütődést kell elnyelnie, mint terepen. -
raczger
őstag
-
raczger
őstag
Ma is jöt mentünk, úgy volt először, hogy kb 50km-t megyünk, végül 100 lett belőle. Fél 4-től tekertünk haverommal, és nemrég értünk haza, jó volt, mindössze kb 15%-a volt sík aszfalt (főút), a többi hegy volt, és kb 19-es átlag, a majdnem 6 óra menetidővel.
Akit érdekel, az útvonalunk, bár nem hiszem, hogy túl sok ember ismeri ezeket a helyeket.
Tehát Tahiból indultunk, fel Vízverési rétre, ezután át Pap-rét, innen aszfalton Pilisszentlászló, aztán föl terepen Urak asztalához majdnem (itt megy lefele a Duna Maraton középtáv is), fölérve az elágazáshoz legurultunk Dobogókő alá az aszfalthoz, innen még kis mászással a sípálya aljág. Innen legurultunk majdnem Pilismarótra, aszfalton felmentünk Dobogókő fele, de a Hoffman kunyhónál balra lekanyarodtunk földútra, innét vissza a sípálya aljához, aztán újra elmentünk Urak asztala felé, ám ott most máshol mentünk el mint a Duna középtáv, egy kereszteződéssel továbbmentünk, ott legurultunk és Visegrád mellé értünk vissza, aztán betértünk egy ilyen büfé szerűbe, Üvegtigris a neve. Találkoztunk, beszélgettünk csapatagokkal, feltöltöttük magunkat, pihentünk stb. Itt jártunk 63km-nél, és majdnem 4 óránál. Aztán innen nyugisan még, pontosobban Dömösről feltekertünk még Királykúti nyereghez (Dobogókő alja, aznap harmadszor
) és onnan aszfalton gurultunk le vaksötétbe Szentendrére, aztán onnan aszfalton haza Tahiba.
Csak helyeket írtam, de leírni is hosszú, szóval jó volt, és annyira nem vagyok fáradt, mint ahogy gondolnám, és azt hiszem mondhatom, hogy még kis kilóméterhiányom is van.
Hamarosan alszok, de még kis kajával feltöltöm magamat -
raczger
őstag
Szerintem sok érte.
piacter.bikemag.hu -
raczger
őstag
válasz
Dirtyz #10294 üzenetére
A frissítő utáni felfelében még végig láttalak, de lefele nem ment nekem annyira, ugyhogy ott elhúztál! Egyébként én hiavatalosan 3 óra 8 percet mentem, aminek monhatjuk, hogy örülök
. Nagyon mentél felfele amíg követtelek, de szerencsére maradt erőm a harmadik nagyobb, keményebb emelkedőre, ahol majdnem sikerült végig felmenni.
Mostanra ki is pihentem magamat, és eddig ez volt az a verseny, ami után még jól éreztem magamat, nem voltam annyira elfáradva, egyébként verseny után még a szállásunkra, Szarvaskőre fel kellett tekerni -
raczger
őstag
Ki jön most hétvégén a Bükk Maratonra? Mert én megyek! Ha minden igaz, akkor tr00p3r jön (legalábbis Dunán azt mondta).
Mostanság nem sokat láttam a bringát, így valószínűleg nem fogok túl jót menni, de ahogy nézem nem lesz kemény a terep. -
raczger
őstag
válasz
TexT-BoY #9816 üzenetére
Az octalinK az octalink, a holowtech II rendszer az integrált, és akár az is nyikoroghat valamitől. Akármilyen zárt egy rendszer, kicsi esélye mindig van, hogy mégis bemegy oda a kosz. Ha meg pár porszem, koszdarab betér oda, akkor olyan nyikorgást tudnak csinálni a szemetek, hogy az hihetetlen idegesítő.
-
raczger
őstag
Vezetéknélkülit érdemesebb venni, nekem pl sokszor elszakadt a régi kilóméteróráimon a vezeték, legközelebb én is olyat fogok venni. Olyat pedig nem fogsz találni, amit rá lehet dugni pc-re, mert túl nagy helyet foglalna el a csatlakozó. A Polar CS200 esetében pl egy ilyen morzejel szerűség van kidolgozva az adatátvitelre mikrofonon keresztül, csak itt a pitty és a szünet (gondolom binárisan 0 és 1) számít.
Lámpából konkrétat nem tudok ajánlani, mert azt nem találom neten ami nekem van, de általában olyan 4k körül van normális lámpa, melyben erős fényű fehér led(ek) szokott.
Illetve találtam egy olyat ami nekem van, csak más a márkája, de ugyanaz, ilyenem van: [link]
elég erős a fénye, este egész jó vele tekerni. -
raczger
őstag
válasz
Ariadne #9811 üzenetére
Reméljük, akkor az új monoblokktól már nem fog nyikorogni. A legidegesítőbb dolog az, ha a biciklin valami nyikorog vagy kattog, az őrületbe tudja kergetni az embert.
Az első tárcsafékemnél egy hangyányit hozzáér a pofa a tárcsához és nagyon halkan cincog, pont úgy, hogy én nem hallom menet közben, nem tudom miért, de nem hallom, viszont más igen, és állandóan rám szólnak, hogy állítsam be -
raczger
őstag
válasz
venember83 #9809 üzenetére
Én méh soha nem láttam monoblokknál ott gumigyűrűt, az újabbak jobbak, zárt scapágyas rendszerük van, így nem szükségeltetik gumigyűrű, de azért évente egyszer-kétszer nem árt szétszedni, és bezsírozni, főleg ha netán elkezd kicsit nyikorogni, nekem régen a race face isis-es monoblokk nyikorgott mint a nyavaja, szétszedtem, bezsíroztam és jó volt
-
raczger
őstag
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #9587 üzenetére
én fél5 környékén mentem haza, bocsi, de már nem tudtam tovább maradni, örülök, hogy egyben beértél, ott a wilkeres sátornál már nagyon viccelődtek, hogy összetörted magadat
Bükkre aztán edzzél sokat!
(sikerült visszagörbítenem a váltópapucsomat kemény 3 perces munkával összesen)
-
raczger
őstag
ott voltam a rajtnál tr00p3r mellett, ő mondta is hogy én vagyok, csak szerintem nem hallottad, na szal elindultam vele, de pap-rét fele féluton úgy gondoltam hogy akkor én megyek a saját tempómba (ő is mondta, hogy menjek nyugodtan), és akkor mentem, 2x sikerült esni, elsőt amikor lefele mentünk szentkeresztre, előttem elesett egy gyerek ki akartam kerülni, de beakadt a kerekem egy kőbe és eldőltem, meg se karcolódtam, de a váltópapucsnak annyi, így hátul csak a 4-es fokozattól mertem használni 9-ig, mert féltem, hogy a váltó beakad a küllők közé, ekkortól már elég rossz volt a közérzetem, mert nem tetszett, hogy elestem
mikor újra Pap-rét felé vettük az irányt Szentlacit elhagyva, megelőzött az első hosszútávos, csak úgy néztem
itt már eléggé fáradt voltam, meg a gyomrom is valamiért fájt, ugyhogy onnantól nyugis tekerés volt, sajnos a végén is sikerült esnem egyet, ott Salamon torony előtt a lépcső mellett, nem tudom mibe akadtam bele, de lecsúsztam gyakorlatilag a combomon meg a kezemen hasalva, aztán jól csípett a seb, azóta fel is dagadt
végül olyan 5 óra 10 perc körül értem be, már nem tudom pontosan
és neked Dirtyz? (jól nézett ki a hej hej
(Hej hej dörtíz! - csak nem figyeltél xD))
-
raczger
őstag
megállt a levegő, vagy mindenki teker?
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #9494 üzenetére
hát annyira végülis nem célom, mehetünk együtt, úgy sem tudtam rá sokat edzeni, így fölösleges lenne azt hiszem erőlködni, bár maratonokon mindig elkap a verseny szelleme és menekülhetek tőle
Dirtyz nemtudom hogy indul-e, és ha igen, melyik távon. Szombaton én is jönnék, de nem biztos, hogy tudok menni, mert most elvállaltam rokonnál, hogy vigyázok a házukra míg nincsenek itthon, és hosszabb időre nem biztos el tudok-e menni, majd meglátjuk! -
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #9484 üzenetére
Kellemes lehetett a tekerés, én sajnos nem tudtam semerre sem menni
Remélem Duna Maratonig már egy csepp sem fog esni, nem akarok középtávon a dagonyával szívni. Egyébként idén én még egy kullancsot se kaptam, míg haverom már vagy hármat.
Más: voltam ma Dunabogdányban és délelőtt a hegyen, üdülőtelepen volt egy jó kis baleset, bátyámmal felmentünk, felborult egy mikrobusz, 4 súlyos, 2 könnyebb sérült, de állítóleg meg is haltak. De most érkezett az infó, hogy történt mégegy baleset, megyek is megnézni, izgalmas a mai nap, sőt még egy x6-os bmw-t is láttam, nem is tudtam, hogy már van ilyen is
-
raczger
őstag
válasz
sanyixXx #9479 üzenetére
igen, köpöm, mert több haver véleményét is hallottam, akkor tehát a deore tárcsafékről csak rosszatt hallottam, és mikor kipróbáltam, nekem se tetszett
xt az jó, csak picit sokallom azt az árat érte
xtr nem rossz, de szintén nagyon sokat kérnek el érte
igaz, lx-ről nem hallottam még semmit, csak a többi alapján mondtam, és mivel több tucat embert ismerek személyesen, akik nem egy éve használnak bb7-et teljes megelégedettséggel, ezért ajánlom mindenkinek azt, és nem is drága, meg azért valljuk be, hogy az avid inkább a fék terén szakosodott, tehát abból csinál nagyon jókat, míg a shimano inkább a váltás/hajtásban a nagy királynem volt semilyen boltom shimano tárcsával vagy hasnolóval amit ellúzerkedtem...
ja és nem az a kérdés, hogy mész 20-al aszfalton, és tövig behűzod, oszt betörik a fejed, mert akkor lehet még sd7-es v-féket is venni, hanem mikor terepen hegyről jössz le meredek lejtőn 30-40-el, akkor mit ér a dolog, ott derül ki, hogy mit is tud a cucc
-
raczger
őstag
válasz
h0o2a7j6 #9475 üzenetére
lx tárcsafék.... háát én helyébe vennék avid bb7-et, az 13000 tárcsával
egy vadi új lx tárcsafék egy régi tektro tárcsán annyit fogna, hogy alig, na jó nem egészen, de bőven elmaradna az a fékhatás aminek kell lennie, és annyira nem is hűdejó a shimano fékek az árukhoz képestSenhi: a deore tárcsaféket őszintén és büntetlenül nevezem egy hulldaéknak, sok különbözőt próbáltam, és véleményezték is a gazdái, vegyél avid bb7-et, ebben az árkategóriában nem kapsz jobb féket szerintem, én is ilyet használok és meg vagyok vele elégedve [link] szerintem nem sok érte ennyi pénz
Teleszkópból érdemes használtan is venni, persze ésszel, mert újonnan több pénzt kell költened nagyjából ugynarra, én ajánlanék neked egy-kettőt a bikemag apróról (nemtudom mennyiért gondolsz teleszkópot venni, de mondjuk legyen 30-40k, ebben az árfekvésben lehet jókat kapni): [link] (azt hittem többet fogok találni, de szinte csak dh, dirt vagy street teleszkópok voltak:S )
esetleg, ha még is újat akarsz, akkor ez szerintem nem olyan rossz, bár kicsit nehéz: [link]gumiból nekem ilyenem van, terepen nagyon jó, ugye mivel terep gumi, ezért aszfalton kopik, nem annyira vastag, de jól kapaszkodik
-
raczger
őstag
tesóm vett egy retro bike-ot elég olcsón, és viszonylag jó cuccok vannak rajta, régi lx van rajta főleg, k2 7005-ös alu váz, valami dupla csövezés van benne, azt hiszem így hívják, de elég könnyű meg jól néz ki, és egy régi, úgy tudom '94-es Manitou Answer Three van rajta [kép] ez is könnyű, és ugyan nem mozog sokat, jobb mint egy merev villa
én is elgondolkoztam, hogy majd veszek majd valami hasonló biciklit, mert még se a konával kéne a boltba is mennem -
raczger
őstag
beszarás, így nem lehet biciklizni
vagy mégis?
nagyon nagyot ment, és a kommentetátor is szinte üvölt végig, volt amikor azthitték, hogy most elszalad alatta a ló, de nagyon durvát ment
beszarás, trentinoban voltam 2 éve, nagyon jó hely, és ahogy a lenti videókat néztem ez is ott volt, nem? sajnos nem bicikliztem akkor arrafele
-
raczger
őstag
így nézve igen, de más a kettő, és sokkal több energiát fog meg a tárcsafék, és ezért könnyebb v-fékkel fejreállni, nemtudom érted-e amit mondani akarok, mivel a tárcsa nem felül hanem alul lasítja a bringát, így véleményem szerint több sújt tud megállítani anélkül, hogy elemelkedne a hátsókerék, legalábbis ezt tapasztalom, jó persze mész 20-al, satuzol a társával akkor fáj a fejed, de lehet értelmesen is csinálni a dolgot
, míg v-fékkel ugyanezt nem tudod elérni, mert ott már hamarabb az első kerékre állsz, na mindegy, nem tudok jól magyarázni
-
raczger
őstag
válasz
Dani_kp #9327 üzenetére
Erősségbe szerintem nagyjából ugyanolyan lehet, de mégis teljesen más, az sd7-et behúzod pl 10km/h-nál akkor fejre állsz lazán, az lendületed megmarad, és nem nyeli veszi el a fék a fékezéssel olyan hatékonyan az energiát, mint egy tárcsafék, nemtudom miért, de ez így van. Attól még tárcsafékkel is fejre lehet állítani, de azzal nagyobb sebesség, nagyobb lendület kell.
Ha például mész hegyre, nagyon vizes időben, sárban akkor viszont mindenhol a tárcsafék a jobb, az csak az olajra és a zsíra érzékeny, az pedig természetes úton nemigazán kerülhet a tárcsára vagy a fékpofákra. Míg a v-fék nem szereti annyira a sarat, plusz a vizet sem, bár ez fékpofától függ, de a hatásfok mindenképp jelentősen csökken. És igazából a bb5-nél nincs nagyon olyan dolog, mint a többi tárcsaféknél, hogy nehéz szerelni, meg stb, mivel ez még viszonylag egyszerűbb, és könnyen szerelhető, ennek ellenére eléggé jól fog.
Shimano deore fékről no comment, se hidraulikus tárcsafékként nem jó, se v-fékben, egyszerűen szar, alig fog az árához képest, meg a nevéhez, és zabálja a fékpofákat minkettőnél. Tehát én a bb5-re tenném le a voksomat. -
raczger
őstag
válasz
tomee87 #9310 üzenetére
nevezzük most fékpofának az egyszerűség kedvéért, nos az egyik pofának kell csak elvileg mozognia, és ezeknek a fékpofáknak az állását lehet valami speciális csillagos imbusszal vagy mivel állítani, tehát kiljebbtolni finoman a fékpofát, ezt a fékpofával nagyjából egyszinten lévő külső piros csavarral teheted meg, legalábbis ismerős juicy carbon fékének piros színű az, remélem érthető volt amit írtam
-
-
raczger
őstag
hamarosan Duna Maraton, én meg 2 hete nem tudtam biciklizni, csak itt ülök bent, széttanulom a fejemet miközben odakint szépen süt a nap, és biciklizik a jónép, nem bírom már sokáig, de ha minden igaz, holnap eljő a kaszás (szóbeli érettségi
) és utána pattanok majd a biciklire
-
raczger
őstag
válasz
concret_hp #9223 üzenetére
körülbelül igen, én például majdnem 180 vagyok, 1-2 centi híján, és nekem a 18"-as váz felel meg
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #9078 üzenetére
XTR tárcsaféket ne vegyél, azért az árért egy fos (ismerős tapasztalata). Ha XTR dc-ből van a v-fékes verzió, akkor az kompatibilis a mechanikus tárcsával, ha hidraulikusat akarsz, akkor tárcsafékes fékváltókart kell venni, hidrás tárcsaféket, aztán meg összeszerelni ott a dolgokat, ugyhogy megfelelő a megfelelővel elvileg kompatibilis. Én egyébként a 2008-as XT dc-t néztem, iszonyat jól néz ki, talán nyár végén veszek egyet.
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #9074 üzenetére
Jó bike, grat a sógorodnak! Én helyette még lecserélném még a fékeket is, ugyanis a deore tárcsafék nagyjából semmit sem ér.
Nekem is dc-m van, csak nekem lx-ben. Szerintem nagyon hasznos tud lenni, főleg technikásabb helyeken, hogy fékezés közben tudsz váltani. Képzeld, hogy jössz valahol lefele mint állat nagytányér kónuszon, aztán valami miatt kell fékezned, és egyből jön egy kistányéros emelkedő, na itt nagyon jól jön a dc előnye. Szilváson is nem 1-2 helyen kellett nekem ilyet csinálni -
raczger
őstag
vasárnapi tekerés alkalmával egyik csapattárs átfordult a kormányon, és mivel a mögötte lévőnek volt kormányra szerelhető kamerája fel lett véve, akit érdekel nézze meg, nagyon komoly
[link]
-
raczger
őstag
Ma bejártuk többnyire a duna középtáv útvonalát, hát mit ne mondjak, vannak benne igen érdekes részek! Volt olyan meredek lefele, ahol volt vagy 20 centtis avar (többnyire falevelek), az avarban voltak hatalmas guroló kövek, illetve faágak különböző méretekben. Szeretem a jó technikás lefeléket, de ez egyszerűen szar volt, nem lehetett normálisan menni rajta, ugyanis nem tudtad mire gurul rá a kereked, attól féltem nehogy átbukjak a kormányon. Aztán Dobogókőről lefele a piros háromszöget még télen, és kora tavasszal feltúrták a "szemét biciklisek" akiknek több mint 4 kerekük van, 20 centi széles gumik, és 20 centi mélyen feltúrták az utat lefele (így csinálták ezt a Pilis parkerdő Zrt.-nél, fakitermelés címén, aztán még nekünk mondják pl ne hajts ősgyepre, vagy ha egy fokozottan védelmi területre tévedsz véletlen, küldik a 300k-s csekket ) . Egyébként meg jó volt, sok bogár is volt, és elfáradtam
a végét már nem tudtam bejárni, mert sietni kellett hazafele, de azon hetente megyek szinte, ugyhogy ott nem hinném, hogy meglepetés érne engem. Volt pár homályos rész, ahol nem tudtam merre kell menni, most már azok is rögzültek a fejemben.
-
raczger
őstag
jupí, megvan a fain spd, az utcában már kipróbáltam, nagyon jó, most megyek vele hegyre! remélem nem lesz zakózás
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #8718 üzenetére
grat neked is!
ha láttad volna az ördögoldalt, ahozz a meredekhez képest jóval meredekebb volt, és mondom kb másfél km-en keresztül
én ismajd legközelebb a dunára megyek középre, oda készülj, mert keményebb picivel a szilvás középnél, tavaly párszor bejártuk azt a távot páran, és igencsak elfáradtam, de végigmentem rajta! -
raczger
őstag
nah megérkeztem Szilvásváradról a Középtávról. Kemény volt, jó volt, tehát, ez volt az első középtávom maratonon. Nem volt egy sétagalopp de sikeresen beértem (nem volt defekt, vagy esés vagy hasonló malőr), és azért nem fáradtam ki teljesen a végére (ezen meglepődtem), igaz nem is nagyon mertem nagyon nyomni, nehogy nagyon szenvedjek a végefele. Az itatóknál megálltam, és sok kaja meg pia volt, az jól esett, egyik csapatárssal mentünk együtt majdnem végig, hol ő volt elől hol én, de jókat ettünk az itatóknál. Amin meglepődtem az, hogy volt egy pár ember, aki csak úgy mögöttem megszólalt milyen jó kis bicikli ez, mondom köszönöm, és bizony, jó ám! Meg volt egy ember aki a maraton első felén szinte végig mögöttem jött, én meg egy helyen kénytelen voltam leszállni, mert meredeken megcsúszott a hátsókerekem egy vízes kövön, és megszólal: "Jajj ne! Leszálltál?" - én meg azt mondom: "Nekem mondtad?" ő pedig: "Igen, olyan jól mentél eddig, jó volt mögötted tekerni." - ez is jól esett pedig nem megyek azért gyorsan, lehetnék jobb is. A pálya legdurvább része az az ördögoldal volt. Ha tudtam volna olyan hosszú... ti, képzeljetek el egy elég meredek lejtőt, ami pl 20 méter hosszú, és örültök, hogyha feltudtok rajta tekerni (Duna maratonba Piliszszentkereszt és Fagyoskatona (Dobogókő előtt az aszfalt) szakasz legvégéhez hasonlít), na egy ilyen emelkedő, csak kb másfél kilóméteren keresztül, egy-két helyen kicsit visszavett meredekségéből, de elég kemény volt, én naív meg azthittem, hogy képes vagyok rajta feltekerni. Hát sajnos nem így volt (előtte nem tudtam, hogy ilyen meredek és hosszú, nem ismertem a pályát), körülbelül a 2/3-ánál egy kőben elcsúszott a hátsókerék és kész, utána toltam, de már nem erőltettem a tekerést, de még odáig sem volt gyenge feltekerni, úgy érzem (kb 800m szintkülönbséggel a hátam mögött). Aztán még az utolsó lejtő hosszú és unalmas volt, nekem meg már fájt a nyakam a fojtonos felnézéstől, de végül beértem (kb 4 óra 50 perc alatt, pontosan nem tudom). A póló jól néz ki, a gulyás finom volt, szervezés véleményem szerint megfelelő volt, egyedül a rajtot kéne megváltoztatniuk jövőre. Szörnyű, ha egyszerre majdnem 1500 bringás rajtol kb 5 méter széles kijelölt úton.
Kicsit hosszúra sikerült, de jó dolog ezeket leírni, na meg egy-két helyen a látvány... 900m magasról lenézni az Alföld fele, gyönyörű! Nem egyszer majdnem kiegyenesítettem miatta a kanyart. Többiek véleményét is várom a versenyről! Kemény 70km volt, de mostanra már nagyjából kipihentem magamat, de jót fog tenni az alvás.
Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest