Hirdetés
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Aktív témák
-
-
válasz
tr00p3r #5970 üzenetére
Ez függ a stucni kialakításától is. Ha a villa nyakát 2 csavar fogja, akkor a nyaknak minimum a felső csavar 3/4-éig kell érnie, hogy biztosan fogja a stucni. Kb. jónak tűnik egyébként.
75-80 kg-hoz teljesen jó lesz a SID. Legalábbis a súly miatt nem kell aggódnod. Haver 100 kiló és 3 éve nyúzza gond nélkül.
-
válasz
tr00p3r #5962 üzenetére
Az nagyon sok nak tűnik, általában 110-145 mm az átlagos homlokcső hossz. Hogy a 17-es nyakú villa jó lesz-e, úgy tudod kideríteni, hogy megméred a fejcső hosszát, hozzáadod a csapágycsészéket (integrált fejcsapi esetében ez ugye minimális), és a kormányszár befogójának magasságát a fogási pontig, ezek összegének kell nagyobbnak lennie, mint 17 centi.
-
Azazello-
senior tag
válasz
tr00p3r #5945 üzenetére
persze, mert baromira elgondolkodtam rajta,hogy ez milyen gyonyoru es hudekafa vaz, de hallottal te mar rola, hogy valak ilyennel versenyez? azt hiszem tipikusan tura vaz, es nem az a versenyzos. persze teny, hogy nem eletcelom a versenyzes, de itt aprilistol indul a southern xc sorozat, es szeretnek indulni. ehhez pedig nem megfelelo a vaz. szerintem...
-
válasz
tr00p3r #5908 üzenetére
Képről nehéz lenne megmondani, hogy mien állapotban van és hogy mozog, de az tény, hogy egy generál igen olcsó egy új villához képest. Azt neked kell tudnod, hogy miben nem felel meg neked a Judy, kinőtted-e tudásban, bármiben. Mondjuk nem egy mai konstrukció, nem tudom mennyit volt használva, de 5 év felett sokszor előjönnek anyaghibák a ciklikus kifáradásból eredően, főleg papucsok, fékhíd környékén.
-
Azazello-
senior tag
válasz
tr00p3r #5875 üzenetére
egyetertek mindenben veled, de az elozo peldaban erdorol volt szo, es ott pl jomagam is mindig elengedtem a kutyamat. hol mashol ha nem ott?
a bringaut kerdese magyarorszagon kulon kaegoria. nem kepes felfogni a magyar tarsadalom a bringaut fogalmat ez ennyi. viszont az erdoben mindket felnek ugyan annyira "joga" jelen lenni. hiszen mind a kutyak mind a bringasok szamara kellemes kornyezet. es ezert nem hiszem, hogy hibaztatni kellene a kutyasokat. ami teny, hogy a gazdak jobban odafigyelhetnenek a kutyakra, ahogyan anno en is megprobaltam es amikor lattam, hogy bringas, futo stb kozeledik akkor elore raszoltam az allatra vagy visszahivtam, de igy is elofordult, hogy megzavarta a kutya a bringast. nem tamadott vagy hasonlok, hanem inkabb csak bentragadt az ut kozepen es a kerekparosnak lassitaniakellett, illetve egyes esetekben meg is kellett allnia.
ekkor az egyetlen dolog amit tehettem, hogy elnezest kertem.
ennyi. -
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #5878 üzenetére
Lent "csak" országútim van, meg elég hideg is lesz (7-8 fok alatt nemigen ülök kerőra), szóval..
(De máskor szívesen, ha lent lesz a "mánten" bike, vagy akár országútival oúton.)
A malom patak (Zelebényből-Törökmező) völgyét kerüld el, mert az ilyenkor járhatatlan, Hegyes-Tető biztos jó, mert mészköves, lehet, jobban jársz (mert ugye a többi út elég saras+a drága erdőgazdaság az 50cm árkaikkal), ha Kismaros felől a kóspallagi úton feljössz, után a balra kezdődő "Panoráma" úton (aszfalt) közelíted meg.
-
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #5861 üzenetére
mi is voltunk tekerni tegnap egyet a Szentednrei-szigeten egy lazábbat, a szentendrei egyesületből (hegyimazsolákból) és egyesek családjából összejöttünk 28-an és úgy mentünk főúton/gáton
kellemes, jó volt, nem is fáztam, csak picit volt melegem a kabát miatt de jó volt!
egyszer meg tekerhetnénk együtt vagy te jössz át a váci-révvel vagy én! -
Ariadne
őstag
válasz
tr00p3r #5804 üzenetére
24 órás, húú, wow, yeah!
Milyen néven mentetek? Tőlünk négy csapat volt kint, egy teljesítményre, három buliból. Nagyon jó volt, még segítőként is (kevés vagyok még ehhez sajnos). Tervezünk egy lánycsapatot is, remélem legkésőbb jövőre összejön. Idén még nem leszek elég erős ahhoz, hogy tiszta lelkiismerettel bevállalhassam, tavaly 108 km Dobogókövel volt a leghosszabb túrám, azért az még nem elég.
Apropó, állítólag nem lesz idén Zemplén maraton.
-
Ariadne
őstag
válasz
tr00p3r #5802 üzenetére
Ha Börzsönybe vágysz, és szeretnél mást is csábítani, tudok olyat, aki magától is imádja, nem is egyet! Klubtársaim egy jelentős hányada rendszeresen jár oda, ők "kemények, mint egy lexikon" (by Ludditák
). Ha gondolod, nézz be, szívesen fogadnak/unk, és persze a név ellenére a márka abszolút nem számít.
(Barátom sem az a piskóta kategória, mint én, ő abszolút maratonképes, ment is néhányszor.) Szóval gyere nyugodtan!
-
Ariadne
őstag
válasz
tr00p3r #5796 üzenetére
Budai-hg. lesz csak szerintem, viszont szeretnék mindkét nap menni. Szombaton még körbe kell járnom egy-két keróüzletet párommal cipőt lőni meg azt a nyamvadt kamáslit visszavinni, szóval valszeg csak délután olyan kettő körül tudok (tudunk) indulni is valamerre. Muszáj jeleznem, hogy a Speci nem adott edzettséget, tényleg nagyon lassú egyed vagyok, pl. kéken a vitorlázóra nem tudok még feltekerni. De folyamatosan próbálkozom.
Tervezett kör egyébként indulástól függően a szokásos edzőköröm (köröcském
) : Szilágyi E. fasor - kék montis jelzés - kéken vitorlázó (sajnos elég tolós még
) - tovább Árpád-kilátó - ott legurul aszfalton vagy lemegy vissza a sorompóhoz a kék montis elején (útbaesik a több száz éves libanoni cédrus meg pár dühös kutya).
Ha kicsit több az idő: Szilágyi E. - fel Budakeszi út felé, de az Árnyas úton (az már megy egyben) - Budakeszi mellett jelöletlen földúton fel Janihegyig, majd asszem sárga kereszten (vagy piros kör?) Janihegy teteje, ugyanott vissza, Hárshegyen át, sárgán le, és folyt. köv. mint előző. -
válasz
tr00p3r #5724 üzenetére
Írj a terjesztes@bikemag.hu-ra. A web-re 2-3 hónap csúszással kerülnek fel az írások, bár most váltottunk kezelőprogit, és most már közvetlenül a webre is mi, mármint cikkírók fogunk publikálni, így az egyes cikkek (időbeni eltolással természetesen) de rendszerint bővebb verzióban, linkekkel megtűzdelve, plusz képekkel, nagyfelbontású fotókkal illusztrálva mennek majd fel.
Én is tudnék adni neked nov-dec számot, csak - mint általában - Oroszországban tartózkodom.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
tr00p3r #5721 üzenetére
Akkor rendelek Alivio-t, megadom számod cimborámnak, aztán megbeszélitek, hogy mikor, hol tudtok találkozni!
Fogaskoszorú: Akkor kipróbálok egy SRAM-ot, egy kérdés: ez a kazettaleszedő használható SRAM fogaskoszorúhoz is? Vagy van eltérés a két márka között?
-
Kephamos
addikt
válasz
tr00p3r #5636 üzenetére
Mennék, csak messze van.
-------------
Egy kerékPHározás szerintem is jó ötlet lenne, már nekemis megfordult a fejemben.
-------------
Én Kbix nomad 2.0 abroncsot használok. Amintázattal meg vagyok elégedve, az annyagával már kevésbé. Nyáron forró aszfalton egy-egy nagyobb fékezésnél elkenődött, majd kb 20 centit csúszott, mire elkezdett fogni. most meg hidegben nagyon kemény volt, alíg fogott. Lehet, hogy már öreg, és azétr nem az igazi. -
Fáraó
őstag
-
Pinya007
aktív tag
válasz
tr00p3r #5626 üzenetére
Jó reggelt!
Nadrág, mez, alsóöltözet tisztítását én normál mosószerekkel oldom meg. Bringás ruhákat elkülönítve mosom. Mivel nem volt semmi extra előírás rájuk vonatkozóan.
Van pl egy Sherpa dzsekim, annak a leírásában figyelmeztettek, hogy technikai ruházatokhoz ajánlott tisztítószerrel tisztítsam (NICKWAX, GRANGER'S). Ezen mosószerek használata az imoregnálás végett fontosak.
Váltókarokat sikerült megtalálni?
-
Krinya
tag
válasz
tr00p3r #5427 üzenetére
Testvérem Fortiust használ már jó ideje, semmi gondja nincs vele. Nem tudom, hogy ez mennyivel tér el a flow-tól. Ami biztos, hogy egy slick külsőt szánj rá.
Amúgy elég rendesen le tudja fékezni az ember lábát a kis görgő, patent nélkül próbáltam, ééés, volt meglepibecuszabi: Köszönöm, megnézek egyet előben, mert képeken is látszik törés benne, de nem ennyire... Telót, meg elviszem szerintem a probike-ba.
Másik: Milyen pedált vennétek, ha néha spd-nétek, és néha utcaival is nyomnátok?
Shimano bácsié brutálisan néz ki, de szürke. Egyáltalán az ilyen vegyes pedál jó dolog?
Vagy mondjak le az spd-ről? -
Pinya007
aktív tag
válasz
tr00p3r #5328 üzenetére
Mostanában én is pár hetente megyek terepen. Helyette szobabicikli, meg kondi és boxzsákot is elővettem. Fő a változatosság!
Görgő kb olyan lehet erősségben mint egy átlag szobabicikli? Alig van ellenállása...
Mágnesesek jobbak lehetnek, talán jövőre beruházok. Most a leggusztustalanabb az idő, enyhe, párás, tiszta sár minden, az aszfalt meg sóleves. -
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #4483 üzenetére
De fel vagy szerelve.
Nekem, hálisten, a kilazulások 2-3 évente vannak, most ezzel a kazetta-testel szívok mindíg, és néznek rám hülyén a boltban, hogy hű, hát ezzel senkinek nem szokott baja lenni...
Amit visszaküldtem garba, amiatt szinte életveszélyben kerültem. Egy meredek utca végén álltam (Cinege út), és próbáltam kikanyarodni a főútra (Béla Király út), ahol elég erős a forgalom.
Nézek jobbra senki, nézek balra, jön valaki a lejtőn, de még messze van, rányomok a pedálra, hogy kiforduljak, ez a mocsok meg csak reccsen egy nagyot, tudok tekereni "üresen" egy felet, az út közepén vagyok (mert azért kicsit előre vitt) de az egyik lábam a földön, mert annyi lendület nem volt, hogy elinduljak, szóval veszélyes volt. Az volt a mákom, hogy az autós messziről láttta a "bénázásomat", meg hogy pont abba az utcába akart befordulni, ezért különben is fékezett. Másnap vettem egy másik kazetta-testet. -
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #4478 üzenetére
Kiszeded a kereket, kézzel meghúzod úgy-ahogy, esetleg egy csavarhúzót befeszítessz az egyik rece alá, hátha még tudsz rajta szorítani, utána boltban meghuzatod. Nekem is volt már sokszor ilyen.
A pontosság kedvéért nem a racsnid
(ami ugye a kazettatest) esett szét, az szalajtani szokott. Nekem egy bírt 5 évet utána kettétörtem, amit vettem helyette (XT) fél és után elkezdett szalajtani, gariba adtak másikat, de ez is szalajt, csak nem olyan gyakran...
Hát igen, az XT sem olyan már, mint 10-15 éve volt.
-
tr00p3r
addikt
válasz
tr00p3r #4472 üzenetére
ami még lemaradt az előző post-ból:
szóval tegnap tekertem egy jót a környének. 2 dolog tünt fel:1. egész jó kondiban vagyok. Csomádnak felfelé a dombon (aki ismeri tudja miről beszélek) volt ahol 28-29 km/h-val mentem felfelé!
elég durva és sunyi (aggresszív) emelkedő. csodálkoztam is...
2. ami viszont rosszul érintett, hogy szerintem megint szétesett az XT racsnim..
felértem az utam legmagasabb pontjára és onnan, a pihenő után, tovább indulva észrevettem egy fémes "csattogást" hátulról. ilyen már volt egyszer, kilazult az anya és az alsó 2 fogaskerék "szabadon" szaladgált. így aztán elég hülye áttéttel tudtam tekerni a továbbiakban. teljesen szétesni nem tud gondolom, de bennem volt az ideg, hogy mi van ha teljesen kilazul.
-
tr00p3r
addikt
válasz
tr00p3r #4313 üzenetére
azt nem is említettem, hogy természetesen volt ma is egy-két langyos helyzet.
a Bajcsy-Andrássy sarok. az autók már a Dobó utcától 2 sorban állnak a Bajcsy felé. jobb oldalon az atuókat megelőzve haladok lendületesen. ahol már a harmadik, jobbraforduló sáv kezdődik egy egyterű Ford index nélkül átsorolna, de úgy, hogy én már melette vagyok jobb elöl. ő blokkol és haladok tovább a sor elejére. aztán hátra nézek, feltünés nélkül, hogy mégis ki nem figyelt oda. egy pasi volt és ahogy találkozott a szemünk intett egyet és egy "elnézést" olvastam le a szájáról! bicentettem egy "köszönömöt" és már váltott is a lámpa. jól esett, hogy azért vannak olyanok is, akik figyelnek és törődnek a bringásokra/-kal. -
Pinya007
aktív tag
válasz
tr00p3r #4295 üzenetére
Én Intersportban vettem egy Online márkájú thermo nadrágot, összetétele hasonló: 85% polyamide, 15 % elastan, Coolmax DuPont betéttel. Ennél vastagabb thermo-k is léteznek, de azok majdnem 2 ennyibe kerülnek. Én inkább veszek majd lábmelegítőt 3,5k körül Decathlonban, azt külön is tudom majd használni. Reggelente nálunk már fagy.
Mod: Adidas tudtam hogy ismerős valahonnan.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
tr00p3r #4267 üzenetére
Dzseki az sok lenne max +5 fokig? Mondjuk nagyon drágán láttam csak a környéken. Úgy gondolom egy szűkebb réteg thermo alá megfelelne nekem, csak száraz időben tekerek.
Decathlon oldalán ezt a két hosszúujjút találtam, majd benézek, ha arrafele járok. a vastagabb sztem elég lenne bőven, inkább kicsit túlöltözöm, mint fázzak. Thermo nadrágom nem vastag fajta ami fagypont alatt használatos, de olyan hőmérsékletben nem is szándékozom tekerni.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
tr00p3r #4263 üzenetére
Szia!
Korábban linkeltél egy felsőt thermo mez alá. Milyen anyagból készülnek ezek az "aláruházatok"? Milyet érdemes venni? Mennyibe kerülnek általában?
Tegnap +10 fok + napsütés + nagy szél kombinációban fáztam, úgy hogy csak thermo felső volt rajtam. Be kell nekem is szereznem egy felsőt a mez alá, lehetőleg jó magas nyakút. -
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #4250 üzenetére
Ha a piroson ment át is, miért nem nézett körül, vagy miért nem hallotta?
Van úgy, igaz, hogy a fogasnál, hogy a piroson megyek át, amíg pl. a fogas a megállóban áll, vagy ilyesmi, de mindíg szinte megállok, és körülnézek.
Ha kocsival vagyok, akkor még a szabad jelzésnél is körül szoktam nézni...
-
becuszabi
aktív tag
válasz
tr00p3r #4234 üzenetére
Én már párat zúgtam bringával (terepen), de szerencsére eddig az órának még semmi baja nem lett.
Az mondjuk tény, hogy én is csak bringázásnál használom, tehát a funkciók egy része kihasználatlanul marad
...szóval nekem tökéletes, zavar sem nagyon szokott lenni az adatokban (erdőben szerencsére nem sűrűn van nagyfesz vezeték)
-
becuszabi
aktív tag
válasz
tr00p3r #4207 üzenetére
Nagyon jó ez a Polar-os diagram
Én is csinálok minden túra után, aztán küldöm az aznapi társaknak emailben. Időnként elhül az ember attól, hogy látja milyen durva volt a terep. Itt a Pilisben is jól lehet gyüjtögetni a magasságot, pár óra alatt 7-800 m szintet össze szoktunk szedni.Szerintetek egy RS Psylo-nál a lockout cseréje/javítása mennyit kóstál?
-
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #4056 üzenetére
Itt érdemes Rock Shox telókat szervizeltetni, keresd Simó Ferencet, ő a teló-mágus. Előtte egy telefont megér, hogy bennt van-e a Fecó (hogy neki tudd elmondani egyből a gondot a villával), meg hogy el tudja-e vállani (mennyi a melója, stb).
Az én Judymba olyan szimmeringet rakott (mert most januárban, 6,5 év után érett meg a cserére
), hogy tényleg jobb, mint újkorában, mert 0 km-es korában kotyogott egy kicsit, most semmit....
-
-
Jeannie
senior tag
válasz
tr00p3r #3956 üzenetére
Soroksáron se sincsen már. De vízálló kamáslijuk sincsen, nem csak most, egyáltalán nincs ilyen termékük forgalmazásban. Röhely, pedig 2-3k-t kiadtam volna érte, így majdnem 4k-ért vehettem RP-t, az viszont ultimate esőálló és van rajta fényvisszaverő csík.
Kérdés
Bukó alá sapi, de valami olyan ami mondjuk védi a fülemet is, szélálló is, viszont nem dögmeleg, olyanvalamit tudtok? Valamint rendesen meg szoktam ázni a sisak és az esőkabát közti részen, eleve félhoszú-válligérő a hajam ami kilóg a bukó alól és szivacsként gyűjti a vizet ami aztán befolyik az esőkabát aláTudom a többség ilyen problémákkal nem küzd, de esőre ilyen szempontból ki mit alkalmaz? Van valami olyan cucc aminek a kapucnija alá beférek sisakostul és még a menetszél sem viszi le azt a fejemről
-
-
venember83
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- Mobil flották
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest