- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- VoLTE/VoWiFi
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
A SB 9 miért nem mutat a Mi Fitness appban PAI-t? Miközben az óra meg mutatja, hogy mennyi PAI-t szereztem ma (legalábbis az általam használt számlapon). A telefon a PAI alatt konstans 0-t ír.
Mi Band 6-on én nagyon szerettem a PAI-t. Ott ez arról szólt, hogy az utolsó 7 napon aktív mozgással összesen szedjek össze legalább 100 PAI pontot, mert azzal jót teszek az egészségemnek. SB9-en a PAI naponta nullázódik, szerepét a Vitalitás vette át, abban cél heti 100 pontot tartani. Nem naptári heti, hanem mindig az utolsó 7 napban gyűjtöttek alapján. Azt írja, minél magasabb a vitalitásom, annál nehezebb azt tovább növelni. Egy ugyanolyan futásért, amire a MB6 adott mondjuk 28 PAI-t, ez nekem most 60-as Vitalitásnál csak 6-7 PAI-t (és így egyben Vitalitást) ad. Ez sokkal jobban megdolgoztat a 100-ért, nem is biztos, hogy ez menni fog. Eleinte pár nap futás után meglett a 100-as Vitalitás, aztán visszaesett 60-ra, majd a mai futás után lett 67. El nem tudom képzelni, hogy még minimum 5-6-szor ennyit fussak mint ma, csak hogy meglegyen a 100. Ha viszont túl sokat kér, az demotiváló lesz.
Ti hogy tapasztaljátok ezt a PAI / Vitalitás dolgot a SB9-en?
-
Atilla001
senior tag
Üdv. Van esetleg valakinek újabb konkrét információja megjelenésről? Illetve magyarországi nfc-s verzió várható lesz? Igazából szeretném a kártyámat a kiváltani és az órával fizetni. Ez lenne az első ilyen eszközöm amivel hajlandó lennék, a telefont nem szoktam nem akarom cipelni, de igazából nem tudom mennyire működik és azt sem hogy szükség van-e ilyenkor minden esetben a telefonra vagy elég csak az órámat viszem és érintem. Csak emlékeimben van meg hogy a régebbi verzióknál vagy nem volt a nfc vagy nem működött európában. Lehet ezt sem lesz érdemes várni. Thx
-
arkone
aktív tag
A kijelzo aljanal miert nagyobb a kava? Ez igy eleg gaz!
-
lócitrom
őstag
válasz
Atilla001 #29 üzenetére
ez abszolút nem magyar sajátosság, hanem minimum EU-s. pláne az NFC-s változatok esetében. sosem lehet tudni pontosan a megjelenést. de egyesek a clickbait oltárán harcolnak csakhogy kattintás legyen. az eszközök mérési pontossága mindig vegyes. én úgy fogalmaznék, hogy "somewhat okay". de ha nagyon sürgős, akkor ott a 7-es NFC változata. az rendben van és nem drága.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Lehet tudni mikor jelenik meg hivatalosan nálunk? Ez az NFC mizéria továbbra is mumus hazánkban? A benne lévő szenzorok komolyan vehetőek? 4-ről váltanék de nagyon szeretem és tökéletesen működik. De ha több korrektebb adatot írna az jó lenne. Mert gondolkodtam a 8-on is sokat de rengeted negatívumot olvastam, most meg már jön a 9. Pölö ez a vérokszigén nekem misztikus bőrön izzadságon koszon keresztül. Kábé a "viszbülvesziki a zokszigént"
thx.. (csak uppolom a topikot)
-
-
hevepapa
senior tag
Vagy nem. A Roborock S50 csak a Mi Home app-pal megy, a Roborock saját app nem támogatja, csak azokat a későbbi szériákat (ha jól rémlik az S6-tól) amiket a szétválás után kiadtak már teljesen saját brandként. Ha zongorázni tudnám a különbséget a Mi Home és a Roborock app kezelhetősége és tudása közt, akkor nem itt írkálnék hanem zongoristaként turnéznék a világban sok pénzért
-
-
hevepapa
senior tag
Valahol az az idő körül kezdődött az is hogy elindultak az áraik felfelé, de valahogy a hardver és szoftver minősége meg lefelé. Most tegyük zárójelbe a telefonos vonalukat, az állítólag teljesen jó. De az otthoni kütyüik minősége már nem a régi.
Értem én, hogy kell a profit, de az IoT vonalon már nem olyan fényes a Xiaomi név mint 6-8 éve. Persze.. ez is mint minden vélemény - szubjektív. -
hevepapa
senior tag
-
-
hevepapa
senior tag
A cikk is elég jól rávilágít a Xiaomi cég kezdeti stratégiájára (nagyon leegyszerűsítve):
befektetés, szoros partnerség minden olyan céggel amiknek volt valami jól eladható terméke és az egészet beterelni a "Xiaomi brand" alá. Jó minőségű termékek - meglepően olcsó (akár kicsit veszteséges) áron. Közben minden beterelni egy saját egységes szoftveres ökoszisztéma alá, akár volt értelme, akár nem. Közben gondolom ezek a gyártók egy idő után elkezdtek prüszkölni a nyomott árak és az egyre nagyobb függőségek ellen és elkezdtek kilépni az árnyékból. A robotporszívóknál is ez volt: a Roborock volt az egyik legjobb gyártó, az S50 szériából MI címke alatt eladtak valami brutál mennyiséget - csak már alig volt rajta nyereségük. Most már ők is saját néven gyártanak. -
lócitrom
őstag
vissza kell kérdezzek: miért ennyire fontos? ennyi év távlatából nem éppen a legegyszerűbb akár külföldi forrást találni erre.
ez az egész még valamikor a band 4 táján kezdett felszínre jönni, amikor úgy nézett ki, hogy a Xiaomi szerette volna, ha a Huami leginkább bérgyártói sorba kerül, mint ahogy egy rakat másik gyártó és háttérbe szorul a saját márkájú (AmazFit) eszközök gyártása. ennek részben az is az oka, hogy befektetői voltak a Huami-nak, de mivel kínáról beszélünk, ahonnét hétköznapi információk se nagyon jutnak ki sokszor, így olyan sok mindenre rálátása a globális sajtónak nem volt. így én speciel nem tudom milyen megállapodást vont ez maga után. a lényeg kb. az, hogy a Huami inkább saját termékekben gondolkodik azóta és nem tudom a tulajdonrész megmaradt-e, de a partnerség olyan tekintetben biztosan megszűnt a band 6 után, hogy már nem ők gyártják a Xiaomi viselhető eszközeit.
nem nagyon találtam a számomra egyértelmű kulcsszavakat alapján releváns cikkeket. de biztosan akad pár. ezt találtam egyedül, aminek értelme is van.
-
hevepapa
senior tag
"Xiaomi’s spokesperson, ....While this app will continue to be operated by the Huami brand, rest assured that it will continue to support compatible Xiaomi devices, including Mi Smart Band Series and Mi Smart Scales.”"
És aztán mégsemLegalábbis nem tudok olyan mókolásról amitől a Mi Band 8 működne a Zepp Life appban.
Hab a tortán, hogy már a 7-ben is gyakorlatilag megszünk a normálisabb 3rd party app támogatás. Pl. a Mi Band Tools sem megy vele, (csak a készítői szerint). -
Peczka
újonc
Igen a The Quantified Scientist : egy egészségügyi szakember aki orvosi eszközökkel hasonlítja össze ezeket az okosóra csodákat! Érdemes megnézni!!!
-
hevepapa
senior tag
válasz
fogselyem #11 üzenetére
Már a Mi band 8 sem megy a Zepp Life appal. Pedig az sokkal jobb szoftver. Valami nézetéltérés van a Huami és a Xiaomi közt. Valami ilyesmit olvastam régebben.
Megjegyzem: jó pár éve azt a tendenciát látom, hogy a Xiaomi cuccoknál a hardver jó, de a szoftvereik egyre rosszabbak. -
Atilla001
senior tag
Üdv! lehet tudni a magyar megjelenést? Esetleg hogy milyen APP kell majd hozzá?
4-ről váltanék ami a mai napig tökéletesen működik 4 hét akkuidővel..
thx -
fogselyem
senior tag
-
fogselyem
senior tag
Szerintem nagy csodara ne szamits, a YouTubeon van egy mokus aki ilyen karora, karkoto "megmondom a valodit" videokat csinal, abban a videoban van egy tablazat, hogy melyik karkoto mennyire pontos, na ott a Bandok pontossaga lepcsozetesen javul, de meg is csak egy "olcso" karkotorol van szo.
-
Ricardo
titán
A tesztekre leszek kíváncsi, hogy a mindennpokbab mennyire "tettenérhető" a pontosság növekedése.
-
fogselyem
senior tag
Amint kaphato lesz hazankban a Mi Band 9 azonnal megveszem.
A keramia verziot jo lenne latni eloben. -
-
DrKapocs
őstag
NFC fizetésről információ? Az utolsó global, ami fizetésre képes, az a 7 NFC volt legjobb tudomásom szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
ma 1,62”-es kijelzővel, akár 21 napos üzemidővel és opcionálisan kerámia tokozással kínálja magát a Band 9.
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest