- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Yettel topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
Új hozzászólás Aktív témák
-
-= CsoCso =-
tag
válasz
DeluksZ85 #13 üzenetére
''...magyarázott valami diskről a BIOS...''
Lehetne ezt kicsit pontosítani? Tudnillik egy BIOS-ban elég sok felé lehet szó ''disk''-ről, de ők nem azok a ''beteszek egy floppy-t és kiegészítem...'' népek! Én az alaplapomhoz kaptam egyetlen lemezt (ha úgy tetszik: disk-et), amit Vindóz telepítéskor F/-ra ülve használhatok fel. (ezt az alaplap gyártójától lehet - gondolom - letölteni)
Ahhoz, hogy SATA-t felismerje BOOT-nál, be kell kapcsolni (nekem spec. Award BIOS-om van) nálam az Integrated Peripherials/Chipset features menüpontban a Serial ATA Controllert. Ha ez megvan, már boot-nál külön be tudok lépni a Sil3112 saját kis RAID BIOS-ába, és fel is ismeri a HDD-ket. -
válasz
-= CsoCso =- #12 üzenetére
Miért, írta valahol, hogy SATA-s?
-
DeluksZ85
csendes tag
Hát ha SATAn megtalálom akkor ügyes vagyok:
Mellesleg..... magyarázott valami diskről a BIOS... én is floppyként értelmeztem, vsizont neke ilyet nem mondtak. Honnan tudnám letölteni azt hogy felismerje a SATA vinyót? Jah és akkor honnan állitsam be a bootot?
(Köszi az aktivitásotokat..hálás vagyok érte) -
-= CsoCso =-
tag
Én ezekhez még csak annyit fűznék hozzá, hogy XP prof. telepítésekor mindenképp' vedd ki a rack-ből a másik HDD-t, mert én épp' a minap szívtam egy hatalmasat, mert a régi PATA HDD MasterBootRecord-ját írta meg az a fránya telepítő! Kvázi csak arról boot-olta be az egyébként szintén 160-as SATA Samsung-on lévő Vindózt!
-
chicken
senior tag
áá hülyeség másik topikba akartam írni bocs
de egyébként ha már itt vagyok, ha bios nem látja, akkor rossz bekötés, de a bios valóban nem feltétlenül a primary/secondary idénél sorolja egyébként hanem másik boot típusú menüben.
amikor meg az xp-tlepítést elkezded és kiírja hogy nyomj f6-ot a scsi, sata vagy 3.oldali vezérlpk telepítéséhez, ott kéne f6-ot nyomni és a drvier floppyt berakni. ha nincs, le kell tölteni netről.
[Szerkesztve] -
somebody_
csendes tag
Nekem is SATA winyóm van, de ha én tök leformázom és újra akarom telepíteni a rendszert, akkor be kell tennem egy floppyt, amit a win telepítő előtt még feltelepít, hogy felismerje a winyót. Te nem tudsz ilyenről?
-
DeluksZ85
csendes tag
Rambo... lehet hogy most én mondok hülyeséget, de nem konkréát particióról beszélt a BIOS a telepitésnél... ugye egy partíciónak veszi az egész vinyót, ha nincsen particiónálva, vagyis nem egy külön részre akarok felrakni OP rendszert.... pusztán a Samsung (C
-ra... de a BIOS a C: alatt a 120 gigás mayytort látta (merthogy valami 117xxx MB szabad hely volt a partíción)... és ezt sem tudom miért van...
-
DeluksZ85
csendes tag
Rici azonos véleményen vagyok. ugy látszik minden magamnak kell megcsinálnom ilyet téren, mert a legtöbb ZS-t lehuzzák az emberről
. Még egy BIOS frissitést is végrehajtottak, ami +2000 forint, de hát nekem az alaplap telepitőjén lévő BIOSnál nem kell jobb (asszem azon is van)
A vinyó Serial ATA vinyó (ha jol emlékszem). Elvileg Professionalt raktak rá, de hááát pffff
Nemtudom hogy aktiv e a partíció. Ezt konkrétan nem értem -
Rici
tag
Amíg a BIOS azt írja ki, hogy nincs a gépedben winchester, addig az nincs rendesen összerakva, tehát vidd vissza, hogy nem jól rakták össze, mellesleg meg nagyon érdekes windows-t telepítettek rá.
Persze jó lenne tudni, hogy Serial ATA vagy régi típusú vinyóról van szó, mert ha SATA, akkor nem biztos, hogy a primary masternél kell szerepelnie. -
DeluksZ85
csendes tag
**új fejlemények
Beraktam a DVD meghajtóba a telepítő CD-t (a CD meghajtó nem nagyon szuperál) és így már tovább ment a telepítés, viszont mikor megkérdezte hogy hova telepítse az XP-t a lehetőségeknél csek egy meghajtó szerepelt. A c: partíció, (ami egyébként a rekben lévő vinyó, az f: meghajtó).... és valamiéert nem látta a samsungot. vagyis csak a rekre telepithettem volna az XP-t, aminek f: helyett c: nevet adott a gép.
Mellesleg mikor úgy próbáltam installáni a windowst hogy setuppal elinditottam intézőből akkor a Service Pack 2 feliratú cd-t kérte tőlem egy idő után...
Remélem mindent leirtam ami ahhoz kell hogy meg tudjátok oldani ezt a problémát.. én már nemtudom mit tegyek. Annyira egyszerűnek tűnik pedig -
DeluksZ85
csendes tag
Helló.
A karácsonyra kapott 160 gigás samsung vinyót nem rég szerelték be a gépbe. Az addig benne levő 120as maxxtor bekerült rekbe, vagyis most a rendszevinyő a samsung, rekben meg ugye figyel a maxxtor.
Azota a rekben lévő vinyót leformáztam, szal ott minden okés, és a 160sar elvileg felrakták a windowst, ami meg is történt hiszen elindul meg minden.... és mondták a srácok, hogy majd a drivereket meg mindent ami kell majd én felrakok, hiszen ugye nálam vannak a driverek cd-i. Eddig még nem is volt gáz, de mikor beraktam az alaplap telepitőjét kiirta hogy az RPC (vagy RBC) kiszolgáló nem elérhető és nem tudta elinditani a telepitő motort... ezt csinálta az ati telepitő cdjénél is.
Gondoltam felrakom akkor én a Windowst, de nem sikerült ugyanis auzt irta hogy nem látja a vinyot.. a BIOSban is a primary master ''none''.
Bármit szeretnék telepiteni kiirja hogy a Windows Installerrel gáz van, ezért nem tudom telepiteni amit szeretnék, és sem Winmedia, sem semmi (paint, játékok, stbstbstb) nincs fent a gépen... pedig elvileg fel lett telepitve a Windows...
Nah most mit tegyek, hogy kapjak egy normális XP-t, amire rá tudom huzni az Officet és normálisan tudom telepiteni a drivereket és egyéb programokat (Doom3 nál is ez az RPC hiba volt)
Előr is köszönöm, nagyon hálás lennék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest