- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Erős specifikáció, kompakt formában
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szente80 #1446 üzenetére
Igen, én a Radeon HD5670-es problémámat megoldottam. Eladtam a cuccot. Most egy Nvidia GeForce GT440 512MB GDDR5 RAM-mal szerelt VGA van a gépemben. Ez a VGA nem sokkal gyengébb, félúton van a HD4670-es és a HD5670-es között. S ráadásul csak 300 wattos táp kell neki. És valóban! Teljesen stabilan megy, s ráadásul a driverei is abszolút megbízhatók, amikkel az AMD-s korszakomban nem igazán voltam megelégedve. Mivel nem vagyok nagy játékos, ez nekem tökéletes és megbízható.
A gépem már nem mai gyerek, ezzel már elleszek addig, amíg le nem cserélem valamikor. -
törölt tag
Nálam volt olyan is, hogy egy PCI-os 10/100-as sima Ethernet hálókártya szaroskodott, és sokszor fagyott a gépem. Egy ideig ment, aztán már odáig romlott a dolog, hogy a gép be sem indult, ha a kártya a gépben volt. Ha kivettem, minden jó volt. Szóval itt sok minden okozhatja a problémát. Bár hallottam már olyat is, hogy egy virágbolti Windows volt a ludas.
-
törölt tag
válasz
szente80 #1442 üzenetére
Az a baj az ilyen "táp épp a határértéken" dolgokkal, hogy nem mindig produkálja a hibát. Előfordulhat olyan, hogy egy hétig simán megy, aztán később kezd szarakodni. Lehet, hogy egy másik tápot a gépbe rakva elsőre minden szuper, s csak a következő héten kezdi a problémázást.
-
törölt tag
válasz
szente80 #1439 üzenetére
Azért az is előfordult már, hogy az AMD-nél tévesen adták meg a videokártyákhoz szükséges minimum táp teljesítményét. Pl. a HD5670-esnek minimum 400 wattosat ír, és a VGA-n nincs tápcsatlakozó, tehát egy Chieftec 450-essel simán mennie kellene. Ennek ellenére nekem sem minden esetben indult el. Számtech boltos haverom azt mondta, hogy megfigyeléseik alapján 550 watt alatt nem megbízható a kártya. Ahhoz képest, hogy nem is kell neki tápcsati, és csak 400 wattot írtak neki, állandóan bajom volt vele, pedig nem Mercury vagy Codegen, esetleg más noname táppal próbáltam. A haver elmondása szerint volt olyan nap, amikor egy nap 3 db 5670-est vittek nekik vissza, hogy nem mindig indul el. Én is elpasszoltam.
Ha egy kis kártyánál ez a helyzet, ki tudja, hogy egy 6870-esnél nem áll-e fönn ugyanez a szitu?
-
törölt tag
Lehet, hogy valami érintkezési probléma. Valamikor régebben nálam előfordult, hogy a gépem állandóan kikapcsolt, mire észrevettem azt az amatőr hibát, hogy a tápba menő elektromos hálózati kábel kicsit ki volt lazulva és lötyögött. De találkoztam mások gépén félig berakott RAM modullal, lelazult SATA kábellel is. Lehet, hogy a kébelek csatlakozásait és érintkezését sem ártana lellenőrizni.
-
törölt tag
Ha a táp nem elég erős, az is okozhat efféle jelenségeket. Bár nálam volt valamikor egy Radeon HD5670-es, ami hol elindult, hol nem. Bekapcsoláskor nem adott képet, a venti meg 100%-on pörgött. Bár ez jellemző erre a VGA-ra, de nálad összetettebbnek néz ki a dolog. A 6870-esnél nem hallottam ilyen problémáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest