- T Phone 2 5G - kétszer olyan jó
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Samsung megnyitja külsős appok számára az AI fordítás lehetőségét
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
-
10 éve nem változott ekkorát a Netflix tévés appja
it A Netflix útnak indította a megújult tévés appját, amely az első nagy felújítást jelenti az utóbbi 10 évben.
-
Új Reno12 modellek is érkeznek
ma A Reno12 Pro mellett belépő ajánlatokkal is készül az Oppo, a Reno12 F 4G-s és 5G-s verzióban is elérhető lesz.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Tudtok ajanlani valamilyen jo barista kepzest? Nem munkahoz kene, tehat nem szeretnek barista lenni, de magamat mindenkepp kepezni szeretnem, ergo nem a ket eves tobbszazezres oktatas amit keresek.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz paljoc #63893 üzenetére
Egy százas körül biztos nem költenék, főleg, hogy csak magamnak hobbistáskodni tanulnám meg az ipart.
Persze van egy valag netes tutorial is erre, de gondoltam praktikusabb (egy) fixen szakavatott ember(ek)től megtanulni, mint a netről nézegetni össze-vissza."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Nagyon dilettáns vagyok még, de el kell örömködnöm a boldogságom:
Barátnőmtől kaptam valentin napra egy v60at, mondván ha már van kapszulás, kotyogós, karos (mondjuk ő szegény eléggé fapados), french press, akkor legyen egy v60 is.
Alapvetően eszközök nem teljesen álltak rendelkezésre a tökéletességhez (ahogy a kézügyesség sincs meg még hozzá): egy rendes csőrös vagy valami ilyesmi kiöntő nagyon hiányzott, így nem tudtam elég lassan önteni a vizet, bár megtettem amit csak tudtam.
A másik, hogy a konyhai mérleg szerintem 1g-os tűréshatárú, ergo nem pontos, de az én szintemen szerintem az még elmegy, mint hibahatár
A kis konyhai mérleg ki is kapcsolt félúton, hogy rohadna meg, de emlékeztem, hogy mit írt, így a vízmennyiség is pontos lett.
Maga a kávé egy apóséknál darált valami random tchibo, de abból is vett barátnőm egy One Eleven chinga AA kenya kávét, amit majd jól ledarálunk (amint lesz mivel és nem csak egy random valamilyen darálóval darálom AKÁRMEKKORÁRA... már legalább azt is tudom, hogy nem mindegy a mérete).Végeredmény: nagyon nagy boldogság, sokkal hígabb kávéra számítottam, de isteni lett.
Ékszermérleg berendelve azóta kínából, így a gramos probléma kilőve.
Kérdés: darálót milyet érdemes szerezni és honnan? Tőlem lehet kézi is, ha attól olcsóbb, csak legyen állítható a darálási méret.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Koczó93 #68417 üzenetére
Nem feltétlenül vágyok kézire; azért írtam, mert hátha az olcsóbb és a jelenleg kávézésra költhető korlátozott anyagi háttérnek köszönhetően inkább minimalizálnám a kiadást
Persze ha nincs bestbuy belőle és csak olyan van, hogy drága és jó, akkor inkább várok, mint hogy valami szart vegyek...mod: Ahogy nézem a második lesz ami most a pénztárcámnak megfelelne rendesen.
Köszi az infot amúgy, meg előre is a türelmeteket, ha hülyeséget kérdeznék. Ígérem előtte megy a keresőzés meg guglizás ezerrel
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Csápájev #68419 üzenetére
Jogos, de 30rongyom most nagyon nincs erre, még azt a 10-et is kicsit szájhúzva adom ki, de tudom, ohgy muszáj ha rendes saját őrlést akarok inni, ami olyan szemcsméretre (vagy minek nevezik) van állítva amilyenre én akartam és amilyenre írta a Zinternet, hogy kell.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ahogy nézem a beszélgetést tökre egyetértek, DE: ha betéved kispista, akkor fogalma sincs erről. Nekem se volt, most került csak be az oldal a kedvencek közé és kezdtem el olvasni. Visszaolvasni ilyenkor valahogy nem fogok 68K+ hsz-t, ergo az ilyeneket megelőzendő praktikus lenne ezt berakni az összefoglalóba akár, hogy xyz cég a vásárlókkal folytatott viselkedése miatt a fórumban tabu téma. Vagy megfogalmazni úgy, hogy nehogy abból bármilyen jogi problémátok legyen, de a lényeg, hogy ott legyen. Ennyi.
Amúgy meg teljesen érthető amit írtok, túl van ez lihegve szerintem.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Előre is bocsi az istenkáromlásért, de ettől egy 1-től 10ig terjedő skálán mennyire hánytok be?
Tudom, linkeltétek mi az ajánlott, de az 10+K és még mindig kézi. Nagyjából tűrhető eredményt el lehetne vele érni?
Nem vagyok még mindig szakértő, nekem a frei kávé is finom, simán cska örülnék ha magamnak tudnám vagy finomra vagy durvára őrölni a kávét mindig főzés előtt (attól függően, hogy épp kotyogósozok, hariozok, vagy miben csinálom)... ennyi."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz gubabela #69653 üzenetére
A keret igazából képlékeny. Úgy indult az egész, hogy barátnőmmel rájöttünk, hogy nagyon szeretünk kávézni és hozzá nem értőként, de szeretjük a finom kávét is. Így jött az, hogy otthon ne csak úgy random főzzünk valamit valahogyan, hanem kicsit tudatosabban. Így lett egy kotyogós első körben abba való kávéval, utána egy french press (igaz az is ikeás, de jobb mint a semmi alapon), plusz így lett egy v60. Mérleget már beszereztem, hogy grammra pontosan tudjuk a kávét kimérni, hőmérőm van (igaz húshőmérő, de vízhőmérsékletet is ügyesen mér), hogy jó hőmérsékletű vízzel készüljön az a kávé.
Emellett pedig lelkesen nézegetek mindenféle videókat és olvasgatok, hogy mit hogyan kéne készíteni.
Ergo költeni 0Ftot szeretnék, de mivel látom, hogy nem mindegy az őrlés szemcsemérete (múltkor egy ujjnyi vastag zacc szembesített french pressnél, bár ott én is ludas voltam, nagyon buta tutorial alapján készítettem), ezért van tervben egy daráló. Múltkor kérdeztem is, kaptam jó tanácsokat, ergo megvan mit kéne beszerezni, de most nincs fölösleges "kidobnivaló" 10+ ezrünk ilyenre."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Persze, ezt én teljesen elhiszem, hogy ha rendes minőséget akarsz akkor ahhoz kell a minőségi eszköz.
DE: egyrészt mint írtam nem vagyok annyira vájtnyelvű, hogy a sok kis plusz nüanszos kiélvezzem, egyelőre csak szépen lassan szeretnék fejlődni, másrészt ha addig nem lesz őrlőnk, amíg össze nem rakunk egy cm 702-re, akkor biza jó sokáig a bolti előre őrölt szart fogjuk inni... annál meg úgy hiszem jobb a nem tökéletes házi őrlés is, ahol max sufnituninggal, de kihozhatok többet az egészből."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Tudom, hogy nagyon kis mezítlábas masina, de itthon most egy Delonghi bar6fs van (vagy caffe parma néven fut még ahogy látom). A tetején van egy kis nyomáskapcsoló, négy fokozattal: light, medium, strong, cappucino.
A géphez nem találtam manualt, így csak tippelgetni tudom, hogy melyik hány bar-t jelenthet. Van valami tanácsotok, hogy hogyan járjak el a nyomásállítással így?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Igen ez az, köszi!
Mondjuk a manual se túl részletes ( Set the coffee selector (L) to the type of coffeerequired: “LIGHT” for a weak coffee,“MEDIUM” for a normal coffee, “STRONG”for a strong coffee (fig. 8).), de nem is tudom mit vártam őszintén szólva.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Utólag is szeretném exkuzálni magam, amiért csak most végeztem el a házi feladatom.
Átsiklottam valamiért idáig az összefoglaló fölött, amit most áttúrtam olyan 80%osan. Nem is értem hogy nem vettem észre, pedig nem tegnap regeltem.A lényeg, hogy értem már a problémátokat az olcsó szarokkal, az oldjuk meg ezzel azzal hozzáállással.
Technikai sport ez is, nem érdemes egy négyes golffal indulni a forma1-ben.Azok alapján amiket olvastam megállapíthatom, hogy a maximum amit kihozhatok a jelenlegi kávézásból ahhoz kell egy jó daráló (hagyom a faszba a kézi minimillt, inkább összerakok egy CM702-re). Utána azzal már tudok a kotyogósban is főzni valami használhatót (egy kis kétszemélyes Top Moka van hozzá), plusz a Hario v60-at is hadisorba tudom állítani, esetleg megtanulni, hogy a french pressből hogyan tudok valamit kihozni (ikeás, jobb mint a semmi alapon, de ha nagyon ergya akkor hagyom).
Ezen kívül a most meglévő kávékat fel kell élnem (bolti előfóliázott fosok, meg előre őrölt akármik, plusz egy zacsi one eleven chinga aa (vagy mi)), utána pedig onnan beszerezni a kávét, ahonnan ajánlott; frissen pörkölve és külön elcsomagolva itthon adagokra.
Addig pedig bújom amiket írtatok, írtok.Köszönöm a türelmet eddig is, meg a megértést, hogy kimaradt magam sem értem hogy az összefoglaló.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Az összefoglalós kotyogós howto-ban feltűnt, hogy hideg vizet írnak a készítéshez. Én anno láttam valami videót-tutorialt-akármit, amiben kiemelik, hogy jobb ha meleg vízzel indítok már alapból, mert az gyorsabban forr, így az őrlemény kevesebb ideig érintkezik levegővel és kerül a lefőzésre.
Melyik az igaz?Az én fiszfasz előre őrölt kávéimnál nagy különbség nem lesz emiatt gondolom, de már készülök akkorra, amikor közvetlenül előtte őrlök majd.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Első őrlő: rhinoware kézi őrlő vagy skerton pro?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
spanyoll
addikt
Érdekes egy világ ez a rendes kávé ivás... Ma végre tudtam tesztelni, hogy az itthoni felszerelés mire elég .
Top moka volt a célszerszám, benne egy one eleven chinga aa, Amit az új rhinowares őrlővel próbáltam minél finomabbra őrölni. A víz az norda volt. Érdekes lett a vége nagyon. Egyszerre édes és savanyú is kicsit. Majd kísérletezek még az őrlemény durvaságával, de tetszik mindenképp ez az eredmény.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Az utóbbi pár évben már inkább munka, mint hobbi, ami nem feltétlenül jó, de ez annyira de annyira offtopic, hogy bele se kezdek.
A lényeg, hogy igen, szeretnék jóval többet foglalkozni ezzel és inkább beleásni magam, hogy mit tudok kihozni a mostani felszerelésemből úgy, hogy jobb kávét igyak minden nap. Munkahelyen pl nem meginni három szar kapszulásat, hanem csak egyet, de akkor azt ott őrlöm és csinálom mondjuk french pressel.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Brita-BWT-Laica szentháromságból van most konszenzus (lol), hogy melyik a legjobb kancsós-filteres megoldás? SIma filterhez, aeropresshez és néha bialettivel lenne járatva, ergo a kávégép taknyosodástól nem kell tartanom.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Cathfaern #117553 üzenetére
Hm. Na majd mindenképp írd meg, hogy mi volt a Laica teszt eredménye! Igazából láttam, hogy ha nem gépbe megy a víz és kell félni a BWT taknyolásától akkor óóóóriási különbségek nincsenek, de azért mégis csak inkább azt venném, amiről a legjobbak a vélemények na.
Az előző teszted olvastam, érdekes"Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen