Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32425 üzenetére
oké
kell hozzá forró csoki. ez gyakorlatilag kakaó. én szántó tibortól vettem egy ilyen sokelemű csomagot, azokat próbálgatom. érzésre nem a legjobbak, egy van, ami nagyon frankó, vmi karibi cucc. ez is azért, mert marha jó fűszeres azon túl, hogy csoki. de a lényeg, hogy legyen valami (igazi) csoki
kell még kukoricakeményítő
és valamilyen édesítőszer (cukor)
én úgy szoktam, hogy 3 ek. csoki, 1 ek. kukikeményítő és 1 ek. cukor. ezt por formájában összekeverem, forralok egy kevés vizet, majd nagyon keveset hozzáadok, épp csak annyit, hogy közepesen folyékony masszává tudjam keverni. utána öntök hozzá hideg tejet a hűtőből, annyit, hogy így egy 6 decis tejgőzölős edényben pont jó mennyiség legyen (bő félig tele legyen)
összekeverem egy hosszú kanállal, aztán megpörgetem a kávégéppel (gőzölöm, a légbevitel annyira nem fontos, kicsit az elején lehet, de aztán forogjon izomból inkább). első körben meleg és forró közé engedem csak felmelegedni így, aztán elzárom a gőzcsapot és a kanállal kevergetem, "hűtöm". egy idő után mégegyszer megpörgetem, ekkor már elkezd sűrűsödni. akkor jó, ha épp csak elkezd, ha már érezhetően sűrűbb, akkor túlhúztam. mert hogy némi kanalas kevergetés után harmadszorra is megpörgetem, ekkor ugrik össze a cucc, ez már csak egy rövidebb gőzölés.
ha túlhúzom, akkor pudding állagú lesz. ha alulhúzom, akkor sima tej-állagú marad. ha bénán gőzöltem, akkor már az első körben felforr az egész.
ilyesmi. jobb lenne amúgy valami saját receptet kikísérletezni a csokihoz, akkor akár sima étcsokival és a megfelelő fűszerekkel is működik. azért a szántó tibcsí csoki is kb. 10e ft/kg, szóval elég combos.
ja, és ez totál utánaolvasás-mentes módszer, szóval lehet, hogy állatira nem így kell csinálni. azt tudom, hogy rocketeer elég zenész a témában, mert egyszer lőtt egy olyat az antikváriumban a nagygéppel, hogy nóra olajat engedett. nekem ez eddig itthon egyszer sikerült, a többi olyan semmiextra volt. próbálkoztam sokat tej helyett vízzel, mert a mumusom, hogy a sok küzdés vége egy sima kakaó , de nem működött egyelőre, vizes csokiíze volt
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Politika
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Építő/felújító topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest