Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hanolfe

    tag

    válasz -HajTömeg- #16169 üzenetére

    Sajnos nekem is ez a tapasztalatom, hogy elegáns helyeken, több százezres gépekkel pár másodperces lefolyású kávét szolgálnak fel. Utoljára céges üdülő bárjában ittam "kávét". Mazzer daráló, három karos Gaggia, csinos szőke pultos csajszi (direkt nem írtam baristát, mert köze nem volt a szakmához).
    Kérdezi, hogy jó lesz-e az omnia, mert az van előre darálva most, mert a vendégek az szeretik. mondom jó lesz :-) Szűrőbe belecsattogtat 2-3-at, legalább nem sajnálja... majd mindenféle tamperelés nélkül felteszi a kart és lefőzi a kávét kemény 3-4 másodperc alatt. Eredmény valami híg, teljesen crema mentes lötty. Nem szóltam semmit, bár lehet kellett volna.
    Később a szaunában kérdezem ismerősöket, hogy mit szólnak a kávéhoz a bárban.. "Óóó, hát az milyen finom!"

    Az a gond, hogy egyesek azt hiszik ha drága gépekkel dolgoznak akkor abból csak jó kávé jöhet ki.

Új hozzászólás Aktív témák