Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geresics

addikt

Sziasztok,

heti 2-3 egymást követő nap reggelére kellene kávégépet vásárolnom magamnak. Ezt azért ilyen hülyén írom, mert évente párszor előfordul, hogy 8-10 napig nem megyek arra, de általában is a két megjelenésem között eltellik 5-6 nap.

Normál esetben vennék oda egy darálós gépet 100eFt környékén, de két dologtól félek:
    1.) a darálóba öntött kávé elveszti ennyi idő alatt az aromáját
    2.) a zaccba mindenféle dög (moly, stb) belelárvázik

Kézenfekvő volna a külön darálás, de soha többé nem vagyok hajlandó reggel kómás fejjel arra koncentrálni, hogy vajon mennyi daráltkávé megy mellé, mennyi ül fel a peremre, stb. Tudom hülyeség, de ez van.

Szóval mit javasolnátok egy ilyen elfuserált embernek? Darálós, kapszulás, podos, vagy valamilyen más kávégépet?

Otthon van egy 7 éves Saeco Lirika darálósom, ezért gondolkodom darálósban, mert ha az tönkremegy, akkor az újjat rögtön hadrendbe tudom állítani.
    - Darálósnál ugyanakkor félek a tisztántartásától, illetve annak elhanyagolása esetén a következményektől.
    - A podosnál félek attól, hogy elöregszik a párna, nem tudom ez mennyire valós.
    - A kapszulásnál ezek megoldódnának, de pár éve azt hallottam, hogy egyrészt drága a kapszula, másrészt annál környezetszennyezőbb dolog nincs is valójában.

Vagy ez mind hülyeség? :F

Új hozzászólás Aktív témák