- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
goom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7944 üzenetére
Elvesztem, jah... elindultam a lejtőn; jól látod.
Abban a luxus-helyzetben érzem magam, hogy elégedett vagyok, de tudom, hogy lehet még javítani rajta. Az meg emberi kötelességünk... mindannyiunknak.
Jelenleg még a zarándokx@r fogy, de már itt pihen a pörkölt kávé (sajnos piszok lassan telik le a 10 nap várakozás). Mindig duplát készítek (és néha még azt is keveslem).
Nos, ki kell próbáljam a naked kart, látom. Tud segíteni valaki, mégis melyiket?
Esetleg egy Pavoni vagy másik Pavoni? Vagy (némileg olcsóbban) DeLonghi vagy másik DeLonghi? -
goom
senior tag
A pici és olcsó kínai automatámmal nagyon jó kis kávékat készítek (a saját mércém és ízlésem szerint). De igyekszem fejlődni is, több téren...
Valaki ajánlotta, hogy cseréljek kart (ez most nyomásfokozós) és szűrőt. Érdemes, tényleg? Ha igen, miért? Mi fog változni?
És egy- vagy két kifolyóst? Esetleg naked? Indok?Az avx-nél látok a saját méretemben (51,1 mm) is párat...
-
goom
senior tag
Sziasztok! Mindig bolti kávét vettem eddig - most először viszont frissen pörkölt terméket. Három nappal ezelőtt, 8-án pörkölték. Ezt mikor érdemes fogyasztani? Azonnal, vagy várjak vele?
Másik kérdésem: valahol azt olvastam, hogy az első fogyasztásig levegőztetni kell. Ez nagyon meglep - tényleg így van? -
goom
senior tag
Sziasztok, elég jó eséllyel tényleg "kezdő" és "amatőr" kérdések jönnek, csak hogy megfeleljek a fórum címének...
Egy hete használom az új kis Blitzwolf kávégépemet és a hozzá vett Graef CM702-est. Négyen kóstoltuk az eddigi eredményeket, és egyöntetű vélemény, hogy nagyon finom. Komoly és nagyságrendi előrelépés számomra a kotyogós után...
1. Az őrlő pár napja kissé csomósan adja (majdnem köpi) a kávét. Ujjammal lesimítva, majd tamperoláskor semmi gond nincs vele; azonnal "szétporlad". Végeztem egy alapos tisztítást is, de nincs változás. Kell-e ezzel foglalkoznom?
2. Ahogy mértem, 14 g körüli mennyiség megy a dupla szűrőbe. Ebből nekem 25" alatt 64 g ital készül. Korábbi mérésem nincs, de 4-5 napja még belefértem egy kicsit kisebb csészébe, amibe már nem. Vajon mi lehet az oka? Amúgy én capuccino-t iszom, és ez nekem ideális mennyiség... Egy dl tejjel pont kellemesek az arányok és az ízek számomra.
3. Egy cikkben ezzel a kávégéppel foglalkoztak, és azt írták, hogy érdemes "tuningolni", méghozzá kar-cserével. A jelenlegi ugyanis nyomás-fokozós, és anélkülit javasoltak. Tényleg érdemes? Miért? És hol találok ilyent? Keresgéltem, de eddig nem bukkantam ilyenre. Ez egy pici gép, nem ipari szabványú: 51 mm-es a szűrő. -
goom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7803 üzenetére
Köszönök minden tippet, de ahogy írtam is: a Moka utolsó hetét morzsolgatom, ha minden jól megy. Egyébként tömöríteni soha nem szoktam, "szinte hozni" nyilván igen.
Az alu szűrőt az előbb is úgy kellett kihalászni az alsó víztartályból... de azért a kávé kellemes íze még itt van a számban.Szép napot mindenkinek!
-
goom
senior tag
iatti:
Minőségi, felsőkategóriás kávé alatt kézműves, pörkölőktől elsőkézben beszerzett babot értek. És most a héten érkezett meg a Graef CM 702...
aradebil2:
Soha nem tömörítettem (és kissé durvára daráltam). Nem a "tömítés"-t olvastad rosszul?
RetepNyaraB:
A tömítés szilikon, aha. De soha nem sikerül megfelelően tisztán tartanom, és odaégnek(?) kávé-szemcsék. Kivenni tisztítani küzdelmes és elég kilátástalan. A szűrő nekem alu, nem acél.
luksa:
Én lassan 54 leszek, szüleim 81 és 88 lennének, ha élnének. Szóval: nem tévedtem... -
goom
senior tag
válasz
#64905664 #7783 üzenetére
Nem. Én egészen biztosan kisebb tudású és tapasztalatlanabb vagyok nálad. És nagy élmény volt olvasni a soraidat, köszönöm! Korosztályban kb. szüleim és köztem lehetsz. Sok-sok emlék jött fel...
Bialetti Moka van nekem is (3 személyes); remélhetőleg még pont egy hétig. Megvettem, jóval drágábban, mint a nagyjából azonos, de noname társai (kaptam is érte hideget-meleget). Előbb 250-es téglák, majd szemes + DeLonghi késes, minden reggel. Ez (még így is) előrelépés volt. Előre forralt víz az aljába: ez is előrelépés volt. Villanytűzhely, kb. 1/3 "lángon": ez is. Közben külön tejhabosító... Pepecselések, de azokat nem bántam. Minőségibb (néha felső kategóriás) kávék: szinte semmi érezhető különbség... Ez fájt.
Mindezek mellett főleg a tömítéssel való küzdelem miatt feladtam. Mostanra a szűrő is kezdi feladni, és mindenáron bele akar pottyanni az aljába. De lehet, hogy én voltam a béna... végülis mindegy már. -
goom
senior tag
Köszönöm ismételten!
Már csak mosolygok önmagamon, de OK, betettem az avx kosárba tampert, mérleget. Asszony mindezeket ha meglátja... nem lesz több #hsz-em. -
goom
senior tag
Nagyon köszönöm, remek segítség lesz ez a sok gyakorlati tanács nekem!
Úgy olvastam, a kosár 51 mm-es. Találtam egy elfogadható árú tampert hozzá: ezt.
A pofozásra felkészültem (az eladó is lelkemre kötötte), a mérleg viszont egy újabb "felvonás" lesz nekem, valamikor... De lesz, azt már látom.
Kb. három éve még egy 8-9eFt-os műanyag noname csoda adta a napi betevőt (feleségem azóta is ezzel tolja), nekem lett egy DolceGusto. Aztán jött a Bialetti, hozzá nemsokára a Tchibo tejhabosító. Reggeli turbónak nem megvetendő azóta sem, de amerre járok, mindig tudatosan, előre felkészülve keresem a legjobb kávézókat. Na, ahhoz már igen nagy a különbség.
Jól tudom, hogy odáig ezzel sem (és semmivel sem) növök fel. De a lépcsőfokokat sem ötösével szedem...
Ahogy írod: az "iható" az már egy igen vonzó fogalom. -
goom
senior tag
válasz
aradebil2 #7735 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam! És egy Tatabánya mellettit is: úgy tűnik, ez utóbbi lesz az enyém. Ha semmi nem jön közbe, szerdán postázza nekem a srác. Azt írta, keveset használta, és némi gari is van még rajta. Vele 26 lett az alku vége - azaz pontosan a Timemore C2 ára...
-
goom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7733 üzenetére
Hú, nagyon köszönöm! Igazán segítőkészek vagytok.
Nézelődök... egyelőre nem találtam, de még időt szánok erre (is).
A kosár... majd. Tampert jó eséllyel megveszem, de hogy két mérleg?... -
goom
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #7727 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Mr.Csizmás: írtam, hogy a C2 ára (27eFt) is "nagyon határ-est". A CM702 minimum 43eFt... Az Aldi honlapját átnéztem, és őrlőt sajnos nem találtam. Lehet, hogy már ki is futott?
kmarci25: a Varia az őrlő, vagy az üzlet? Sajnos nem hozta a Google... -
goom
senior tag
Sziasztok, elég sokat visszaolvastam (#6.000 - ). Huh, sokat tanultam - talán túl sokat is.
Karácsonyra nekem egy Blitzwolf CMM2 érkezik. Valószínűleg ez itt legalábbis szánakozó sajnálatot vált ki, de most ez volt/lesz elérhető. És - hogy HiFi hasonlattal éljek - Szokol rádióról jövök. Előrelépés egy MusicCenter is lehet, nem csak egy csöves erősítő...
Amennyit lehet, persze megpróbálok kihozni belőle. A kis Bialetti Moka eddig is frissen őrölt kávét kapott; ez most is meglesz. Látom, hogy a propellerest viszont el kell felejtsem... De a lehetőségek erősen korlátozottak. Nyitott vagyok használt őrlőre: hol nézzek szét? Kérlek, ajánljatok helye(ke)t. Nagyon határ-eset, de egy Timemore C2 még talán belefér, ha inkább azt...?
Szerintetek ehhez a géphez mennyire fontos és/vagy sürgős: tamper, mérleg, esetleg más? A cél a heti 9-10 capuccino vagy latte, magamnak. A kávét igyekszem az itt ajánlott hazai pörkölőktől beszerezni, a víz viszont egyelőre nagy kérdés. Első körben egy Oscar-al próbálkozok...
Előre is köszönök minden segítő hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile (ARPG)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest