Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
attiati #13226 üzenetére
Kell a hattyúnyakú, igen. Switch mellé nem. Macerás, jah
Közben beugrott a remek filterkészítő gép neve, Melitta Aromaboy. Kicsi, nem tud asszem 3 decinél sokkal többet, de állítólag meglepően jó, meló nélkül. Német amazonon mindig kapni. Nyilván a jó bab kelleni fog ehhez is.Nabaszki Alabastrom is idejött és beelőzött. Napok óta megy a fejemben a Melitta neve, erre lecsapják a kezemről a megoldást
-
válasz
attiati #13223 üzenetére
Mit mondjak, mit szeretnél hallani?
Az ízesített Frei kv-k nem ajánlott kategória. Így ihatsz málnaszörpöt is, koffeintablettával. Ettől még ha neked ízlik, én bekaphatom 🤷
Klasszikus filterajánlat valami világosra pörkölt afrikai lesz első körben. Aztán kialakul; ízlés és pénztárca kérdése.
-
válasz
RetepNyaraB #13221 üzenetére
-
válasz
attiati #13216 üzenetére
Én nem vagyok filterguru, de rengeteg féle recept létezik elkészítésre. Mindenesetre a filter a legolcsóbb eszközpark. Van használható gép is (a németek ezt isszák, meg itthon is sokan. A klasszikus háromszög filterpapírba bele a cucc és a gép átcsepegteti rajta a forró vizet), csak most hirtelen nem emlékszem mekyik az, illetve V60-ra kell keresni, ez pár ezer forintos műanyag tölcsér. Plusz a filterpapír hozzá. Ám ez finom akkor lesz, ha gyakorlod és az Omnia nem erre való sajnos. Mármint meg lehet inni, csak nem lesz túl finom. Filterhez igen ajánlott a filterre pörkölt bab, ezt pedig a sarki Sparban nem adnak, hanem kispörkölőnél, jellemzően sokkal drágábban. Ez van. Ja és alapból nem csapvízzel (sem ásványvíz), hanem legalább kancsós szűrttel.
Elkészítésbarátabb a hario switch és hasonló immersion dripper jellegű eszközök, ahol mindegy, hogyan öntöd rá a vizet, csak álljon rajta két percet és aztán egy csappal leereszted a pohárba. Ez sem különösebben drága, cserébe itthon ritkábban kapni asszem. A filterkészítést v|gtelenül lehet ragozni.Ja és hát nem olyan, mint a teakészítés - az a frenchpress inkább.
Szerezz hario switchet, az a legegyszerűbb és finom. Meg jó babot. Vagy persze gyakorolni Omniával is lehet, legalább fel fog tűnni a difi, ha veszel egyszer finomat -
válasz
attiati #13210 üzenetére
Ez a tézis folyton változik. Mostanság inkább az a konszenzus, hogy a jó minőségű (nem diszkont teveszar) arabica kv annyira kedvező élettani szempontból (5-700 aromakomponens, illóolajok, antioxidànsok tömkelege), hogy nagyjából mindegy, mivel készül. Ezen belül valóban a filter lehet a legjobb, mert nyomás nélkül, áztatással legbarátságosabb a kivonatolás.
De óvatosan megjegyzem nem ettől fogunk 120 évig élni és pl. a pálinka rohadtul nem egészséges, viszont finom.
Ha valakinek orvosi szempontból nem megy a kv ivás, az pech. Amúgy a jó kv ésszel fogyasztva nem fog ártani semminek; se savad, se fekélyed, se szívdobogásod nem lesz tőle. Ha igen, ott gyaníthatóan sok más is közrejátszott.
Szóval én nem mennék be az egészség erdőbe túl mélyen -
válasz
ServerWorks #13202 üzenetére
Én csak messziről: a malabar tud kifejezetten jó lenni, ha szereted az intenzív, olaszos ízeket, kesernye nélkül és a relatíve sok koffeint arabicához mérten. De Bellarom kiadásban, hát...
A Dallmayrtől ittam már etióp specialtyt valami kvzóban és meglepően jó volt, valamint az aldis porított zarándokszar Gold is kifejezetten iható, ha nincs más kéznél (kotyeszban próbáltam nyáron). Szóval rápróbálnék az utóbbira, de nagy elvárások nélkülUi.: imádom a sok bio béka, meg fairtrade meg egyéb megazöld jelzéseket a Föld egyik legfennrtrathatatlanabb termesztésű növényén, de a származási helyét, vagy legalább a fajta százalékos összetételét azt szemérmesen elhallgatjuk többnyire
-
-
válasz
Gergőke88 #13178 üzenetére
Erre temérdek találat van, használd lécci a keresőt. Kösz.Aszittem a hardkórban vagyok, bocs. Eredeti, szelepes zacsi - ha viszonylag hamar (7-10 nap) alatt elfogy. Függőlegesen tárolva, nem borogatva, nem levegőt kinyomva, babot valami kanállal kiszedve (nem öntve). Magyarázat: így nem borítod ki a CO2-t a zacsiból és ez késlelteti az oxidációt.
Ha lassabban fogy el, még mindig a fagyasztót javaslom. Szelepet celluxszal alaposan leragasztva, főleg No-Frost hűtő esetén. Innen adagonként ki lehet venni, zacsi vissza, friss marad akár másfél évig. -
válasz
kchris78 #13159 üzenetére
Közepeset ajánlom, azzal kisebb az esetleges szívás. Kalmár szerintem nem pörköl extra világosra, de a filter azért már tud trükkös lenni. Mondjuk ha a kerinciről beszélünk konkrétan, azt világosra kérném, annyira menő maga a cucc. Kár vele kompromisszumot kötni.
Koxx@ CM csak előfizuban éri meg szerintem. Pedig nem is tartoznak a legelvetemültebb árazásba (most épp). Ráadásul ez a 200g zacsi ugyanolyan lehúzás, mint a 4 decis söröskorsó.
-
válasz
Jolida #13138 üzenetére
Kalmár Kerinci fermentje valami istencsászár, de nem a mindennapokra, mert hamar megtelsz az ízével. Feltétlenül ajánlom.
Igazából minden gésa és ferment bír egy határozott ízviággal, ami vagy bejön, vagy nem. De egyik sem mindennapi ital, hanem különleges alkalom. Legalábbis számomra.Az avx kolumbiai licsi gésa ferment még egy elképesztő élmény, de asszem elfogyott és nem is biztos, hogy lesz még valaha..
Egyébként ha az etióp gésa bejött, talán a kenyai, vagy ruandai sem lesz túl durva. Nem triviális jól elkészíteni, de megéri a vacakolást!
-
válasz
KisApám #13123 üzenetére
Spáros az áráért jó teljesen (vagy az volt, mikor még ittam ilyeneket). Nézd meg a pörkölést. A teszkót, mint céget bottal se piszkálnám, arról nem tudok nyilatkozni.
De összehasonlításom sincs a fenti alapvetés miatt. L'Or mikor elkezdték forgalmazni itthon, meglepően iható volt. De ez is még az Aldi barista edition korszakomból infó. Lavazza Oro nem rossz, többi passz. Ja Dallmayrt ittam már kávézóban etiópot, ami finom volt, de olyat boltban nem látsz, vagy nevetséges áron.
-
-
válasz
donat_sz #13114 üzenetére
P&Y Kenya? Az nagyon jól sikerült, van is a fagyóban még belőle valahol
Pedig ott azt tartom, ami annyira szar, hogy a vendégeknek, vagy annyira jó, hogy az idegeim csillapítására kizárólag magamnak, alkalomra, mint egy drága pezsgőt
Ilyen volt még a Kalmár Kerinci fermentje és AVX Béla kolumbiai lychee ferment gésája. Mondjuk annak az ára is (de ajándékba kaptam), ám az élmény az páratlan közeli. Mintha beleharapnál az érett licsibe. -
-
válasz
ANDROID??? #13103 üzenetére
Annyiért sajnos kézit érdemes venni. Vagy Graefet, de azt én már nem ajánlgatom
-
válasz
ANDROID??? #13092 üzenetére
Kettő dolog elég valószínű:
1 kitchen aid, tehát túl van árazva
2 ők robotban erősek, nem kv főző gyártó cég. Fenntartásokkal (erős fenntartásokkal) érdemes kezelni.Ettől még lehet jó vétel; rugdosd körbe rendesen. Nézd meg a kést, nem sorjás-e az éle, meg is mérheted mekkora (csak a miheztartás végett),
-
Sokkal jobb a varia klón. A Graef nem jó filterre, rengeteg port termel (fine). Illetve ott lesz valamikor a közeljövőben az EG001 55mm verziója, az szerintem ilyen csajbaràt szempontból a legjobb. Nagyon kicsi, halk (jó, vonyít kicsit), zérós. Szokott lenni néha használtan fellow opus, belépőre az se rossz, Graefnél jobb. Ezek mind 100 rugó táján vannak, sajnos hozzá kell szokni, hogy ez a váltópénz
-
-
-
Szerintem a darált kv nem képezi minőségről való beszélgetés tárgyát, ebben a topikban sem. A kv élvezeti cikk, a lényege, hogy finom legyen. Bolti daráltat nem lehet különösebben tapsosra kihozni és erről vitázni sem érdemes.
Mielőtt rám ugranak akik szoktak: ezt nem támadásnak, főleg nem egyéni ízlés elleni kirohanásnak szánom, csak alapvető tények leszögezésének, különben nincs miről beszélgetni egy kv kedvelő csoportban.
Szóval bolti őröltet nagyjából mindegy miben készítesz el. A román bialettivel nekem nincs gondom, licenszelt gyártás és az olaszok is dzsunka minőséget tudnak előállítani. Ha ilyet kapsz, lehet cseréltetni. Viszont rémlik, hogy nemrég visszahelyezték a gyártást Olaszországba, de ez nem biztos infó részemről. Moka expressből asszem a 2-3 személyes sikerült jól, szódával a négyes is elmegy. Van belőlük indukciós kivitel.
De ott a Pascucci, vagy Bialetti Venus, ami modern, full acél, vagy Kalmárnál a menő üveg kotyesz, nem túl drágán. -
-
válasz
krono. #13023 üzenetére
Kicsit sok a kérdés egy posztra...
Az avx guatemala (gondolom arról van szó) minimálisan gyümölcsös, inkább kesernye, ha bénázol. Neked sok benne a sav, vagy mit szeretnél elérni? Amit leírtàl készítést, az nagyjából jó kell legyen, klasszik presszót érdemes vele megcélozni (max 1:2 arány, 25-30mp, normál vízhő).
Az olcsó alis mérleg jó lesz, mindenki ezt brandelte egy-két éve. Avx is. Ha jobb kell, akkor bookoo, ami ügyes acaia koppintás. De overkill az is mindennapi presszóhoz.
Avx Béla szerint ha jól emlékszem az Anna kosara nagyobb, mint 57mm (én nem tudom), de mérd le sublerrel (tolómérő) és pár tizeddel kisebb szűrőt végy bele. A vastagsága egyrészt mindegy, másrészt ma már van extra vékony is. Nekem vastag van és működik, csak levesz a pakolható kv mennyiségből 1-1,5grammot. Ami motoroson kár, de a robotban tökmindegy.
Mi volt még kérdés...
Ja a kar. Avx-en szokott lenni pedig sztem 57-es kar. Alin tuti van, talán-talán expolygon is tart, de meg kell nézni.
Tejhabosításba meg kell a kilóméter, mert az elv az két perc. Koxx a helyi specialista :)
-
-
-
A kávék ára rondán emelkedik. Amelyik pörkölő még régi beszerzéssel dolgozik és nem akar extra profitot, ott megkapod relatíve az eddigi áron. Ha a mostani spekulációs árakon kénytelen már vásárolni, azt ki kell fizetni neki is, neked is.
Nő az életszínvonal Kínában -> kávét akarnak inni, mert az európai és trendi. Ez plusz százmillió fogyasztó. Az ázsiai robuszta termelés gondjai miatt ez a fajta drágult legjobban. Az arabicát is sújtja a klímaválság és a kretén, új EU szabályzás is, ami zöld szempontból bár üdvözlendő, de jelenleg nem világos, hogy lehet betartatni (és kigazdálkodni) anélkül, hogy tönkretegyék vele a mikrotermesztőket, akik a specialty jelentős részét adják világszerte. Szóval az ár csúnyán emelkedik és fog is, aztán a piac előbb-utóbb beszabályozza magát. De ahogy az euró sem fog gyanúm szerint többé 400Ft alá menni (ezzel a rablóbandával a nyakunkon aztán főleg nem), úgy fel lehet készülni a tartós és komoly kv áremelkedésre is. -
válasz
TongPo72 #12966 üzenetére
Minden új gépen át kell ereszteni egy tartály vizet ÉS kidobni az első 2 kávét. Utána jónak kell lennie.
Amúgy gratula!
A Sage gépek csak ár\értékben nem tartoznak a legjobbak közé - a kínaiakat elég nehéz mára leverni, de tegyük hozzá a "nagy" cégek nem is nagyon igyekeznek. Majd lesz erős nézés, nagyon nem sokára. Ld. őrlő piac. -
-
válasz
KisApám #12954 üzenetére
Rettenet dolgok lesznek kv ár piacon (emelkedés). Avx ár\értékben évek óta jó. Látod a pörkölés dátumát vásárláskor, tudsz tervezni most kell, vagy még fekteted. Amúgy Pallyotz még ilyen megérős versenyző, ha nem ótvaros drága, de kellemes cucc kell. Illetve az előfizetések mindig megérik, ha kiszámolod.
-
válasz
kmarci25 #12950 üzenetére
Én valami reptéren követtem el a szarvas hibát, hogy kértem egy duplát magába'
Egyrészt két napig nem éreztem utána a torkom, annyira leégette. Kb 90 fokos lehetett, de a duplafalú, kibaszott papírpohárban nem tűnt fel. Az "íze" pedig annyira ordenáréan szar volt, hogy otthagytam. Én nem értem hogy kellhet ez bárkinek. Még a Freiben is lehet vállalható presszót kapni, ha nem kéred az "extrákat". -
válasz
ServerWorks #12942 üzenetére
A dátum sajnos tényleg gyakran irreleváns. Most vettem karácsony előtt kínomban Tchibo puccos valami dél-amerikai blendet, 100% arab, október végi pörk, 12k Ft volt a kiló
Ki kellett dobnom, ihatatlan íze volt ÉS full döglött. Annyira porrá kellett darálni értelmezhető lefolyáshoz, hogy abból kizárólag a pusztító kesernye jött át. Igazából gondolkodtam rajta, hogy visszamegyek és a fejükhöz vágom, visszakérve a pénzem, de feltehetőleg a fogyasztók 99%-ának ez teljesen oké, különben rég csődbe mentek volna. Leszűrtem a tanulságot és nem megyek oda többet, semmilyen indokkal. Ez a Sztárfucksnál már rég megtörtént, az is egyszerűen felháborító minőség, eszement áron. A szirupjaikhoz pont oké mondjuk -
válasz
ServerWorks #12935 üzenetére
Miért ne lenne érdemes?
Ára azért árulkodó lehet az elvárható minőség tekintetében. Persze 2025-ös árszínvonalon (robi +150% arab +40-60%) -
Még december elején kaptam AVX Béla jóvoltából három kütyüt; így az év lejártával megosztom, milyen tapasztalatokat szereztem velük, ne maradjatok spam nélkül sziklveszterre:
Hófehérke 58mm, nyomásszabályzós verzió.
Megkaptam próbára a vadiúj, prototípus, nyomásszabályzós és 58-as méretezésű Hófehérkét.Mivel maga az alapgép nem friss, erről túl sokat nem szeretnék írni. Rendes öntvény kar, úgy látszik mára már Kínában sem divat a krómozott aloménijom, ez remek hír. Az 58-as kosárnak hála a legszélesebb választék kiegészítőkből elérhető. A felsőszűrő szerintem egy kicsit mélyebbre lóg az átlagosnál, sötétebb pörkölésekkel könnyen tele lesz a kosár és fel is ülhet/ragadhat a pogácsa. Kifejezetten érdemes a 100Ft tesztet szem előtt tartani, vagy a duplakosárral 16.5g körül nyitni a próbákat. Jár hozzá egész normális gyári tamper, van súlya, nem a vacak fröccsöntött műanyag. Igazából ugyanaz a fajta az összes olcsóbb gépnél és lehetne egyrészt élesen lapos a talpa (nem legömbölyített) másrészt 0,5-0,6mm-rel simán szélesebb, hogy ne kenje fel a kosár falára az őrleményt.Mivel ez egy alapgép, kis termoblokkos fűtéssel, ezért hatalmas gőzt, vagy forróra átmelegedő szűrőtartót ne várjunk el tőle. Igazából a kar csak az első húzás után lesz valamennyire meleg, bármennyit próbáltam "előfűteni". A termoblokk viszont rendesen működik, közepes pörköléshez is elég a kijelzett 90 fok. Ha gőzölnénk, felfűtés után érdemes 20-30mp-et üresen ereszteni belőle a "füstöt", ezután éri el a teljesítményét.Ami viszont az igazi újítás, az az állítható nyomás. Bal oldalt egy tekerentyűvel vissza tudjuk venni a gyárilag 13-15Barra hangolt pumpa teljesítményét. Ez pedig mindenképp remek dolog; segíthet a gazdagabb ízek felszabadításában, a kesere megregulázásában, barátságos turbo shot kísérletezésben. Mivel utólagos fejlesztés és prototípus is, ezért kicsit hendikepesnek érzem: maximum értéken kell kezdeni az ital készítést, majd a gombot óra járás irányban tekerve lehet leszabályozni a nyomást. Ha készítés után "bekapcsolt" állapotban marad a potméter, a gép rögvest hibaüzenetet küld és nem is működik a csapolás, míg vissza nem tekerjük alaphelyzetbe. Tehát az nem megy, hogy belőjük mondjuk 6, vagy 9Bárra és ott marad a világ végéig. Minden húzásnál el kell találni a megfelelő pozíciót. Szerencsére a beépített mérőóra segít ebben és kis gyakorlással mindenkinek menni fog egy tekerésből eltrafálni a kívánt értéket. Csak kicsit bosszantó megoldás - de tervek szerint nem is lesz drága és hát valamit valamiért: már maga a lehetőség itt, a legalsó árkategóriában egészen egyedülállónak mondható.Egy kis kritikai észrevételem még, hogy mint sok alsópolcos gép esetében, itt is egyszerűen alacsonyan van a gőzcső. Egy dupla kapucsínóra elég 5 decis kiöntő már csak nyögve fér be alá (igazából a kisebb is), nem is a csepptálca fölé, hanem egészen a gép mellett, meg alaposan el kell dönteni, mikor kihúznám a cső alól és közben is kínos mozgatni az ideális helyzet elérése érdekében.
EG001 55mm
Versenyképes kis őrlőt kaptam kipróbálásra a Hófehérke és Slim3810 mellé; az EG001 55mm kúpos késsel szerelt verzióját - az eredeti 48mm-es késének felpimpelt variációját.Maga az őrlő a kis konyha+gyanakvó feleségek ideális társa lehet. Alig nagyobb, mint egy kéziőrlő, teljesen fém borítású, igazán minőségi kinézete van. Sehol nem lóg ki a lóláb. A bekapcsoló gomb állhatna kicsit kijjebb, így viszont meg igazán szép még az is. Egyébként nincs a kínaiaknál kedvelt (és szerintem rendkívül bosszantó) több bekapcsoló gomb: megnyomod, pörög. Újabb nyomás, leáll. Remek. A honlap szerint 150-es fordulatszámon - ezt nyilván nem tudom ellenőrizni, de láthatóan elég lassú. A kis őrlőkre jellemzőbb jajgató motorhangja megvan, viszont jó hír, hogy nem hangos különösebben. A pici gépházban nem sikerült helyet szorítani a tápegységnek, ez elég nagy tégla, viszont a vezeték meg elég hosszú ahhoz, hogy szerintem a legtöbb esetben teljesen el lehet dugni valami mögé és így nem rondít bele az összképbe. Gyárilag jár hozzá őrleménypumpa, csinos kis fa záró fedléllel. Ezzel és egy spricc RDT-vel tökéletesen zéró gépecskét kapunk, semmi nem marad a garatban. A kiömlő alatt mágnesesen rögzülő pohárka figyel, stabil, csinos, nem megy mellé semmi. A gép felső, szintén mágneses kupakját lekapva kerül elő a körönként 60 osztású, amúgy fokozatmentes állítású őrlőtárcsa. A menetemelkedés remek, se kicsi, se nagy; két pöccintés már érezhető különbséget ad, de abszolút precíziós érzés. Nem lötyög, nem szorul. 5 teljes körrel lehet a felső késtartót leszedve hozzáférni a 7 ágú késhez. A gépecske szorgos vijjogás közepette kb 25mp alatt végez 18g közepesen pörkölt babbal. Mivel a "meleg" start egyszerűen kivitelezhető, semmi értelmét nem láttam azt firtatni, meg lehet-e akasztani a motort. Melegen nem. Anti popcorn tárcsa és hasonló nincs; az ember beleszórja a cuccot és ráteszi a fedőt. A presszótartomány nálam 15-25 közé esett, 20-22 körüli joker állással - ez igen kellemesen széles, majdani bekopott késnek is ad játéklehetőséget. A kés őrleményeloszlását nem tudom mérni, nincs Kruve szitám. Ízre egy decens, közepes kúpos eredmény jön ki - valószínű ez az őrlő nem omniburr, filterre nem erőltetném. Nem ez fogja meg a Lab Sweet késes Majort az ízversenyben, ugyanakkor elég mély árok választja el a belépő kategória Graef csapatától. Munkafolyamatban pedig kifejezetten példásan teljesít. A piaci létjogosultságát kicsit nehéz persze belőni, mióta a DF kb mindent letarolt az alsó és közép szegmensben. De azt gondolom, ügyes árazással (a jelenlegi Ft deviza értékéről nem nagyon van mit beszélgetni sajnos) a rendkívül minőségi kinézet és apró méret segítségével megtalálhatja a helyét valahol a DF 54 táján/kicsit alatta.
EM3810B Slim
Utoljára maradt a dizájncenter. Magas, keskeny, mély, csinos. Elsőre ezek tűnnek fel. Meglepően masszív géptest, a csepptálca fedele pl porszórt alumínium öntvény és gyanítom, hogy akár a gép előlapja is, legalábbis nagyon ugyanúgy néznek ki. A kezelőgombokat rejtő fej (mely bekapcsolás után egész ízlésesen körbefutkosó fénysorral jelzi a melegítős időszakot, majd a fény stabil körre váltva jelzi az üzemkész állapotot) vékony hídon át kapcsolódik a géptesthez, de nem tűnik bizonytalannak, leszakadósnak. Elsőre nagyon szorult a kar tömítése, de ez hamar bejáratódik, pár csepp víz pedig rögvest segít rajta. Alap kiegészítők nagyjából egyformák itt, az alsó szegmensben. Minőségi érzetet keltő, 440g kétfülű, öntvény kar, 18g dupla és fele ekkora szimpla kosár, tamper mint a Hófehérke és EM1 Lux esetében, ugyanazokkal a kifogásaimmal. Bekapcsolás után igen hamar üzemkész és a kisméretű termoblokk miatt nem is érdemes túl soakt várni, hátha átmelegszik - nem fog. Viszont az első két dupla után igen, ekkorra az egész fej és kar kellemesen meleg. A PID segítségével beállíthatjuk a megfelelőnek tűnő vízhőfokot - nyilván nem lesz a világ leghőstabilabb gépe, de ha nem kínozzuk extrém hosszú shtokkal közvetlenül egymás után, akkor nem is lesz ebből baj. Forró vizet is tudunk csapolni, ez üdvözlendő, bár a kis rezgő pumpa nem fogja pillanatok alatt telenyomni fél literes mackós bögrénket gőzölgő forró vízzel. A gőz gyárilag 130 fok a kijelző szerint, ez nem állítható (vagy nem találtam meg, hogyan). Gőzölés előtt érdemes 15-20 másodpercet üresen ereszteni, utána sokkal jobban teljesít. Dupla kapucsínóhoz a 250-300ml tejet nagyjából egy percig kell türelmesen forralgatni alatta. Ami kimondottan nagyszerű viszont, a gőzkar magassága. A keskeny, magas gépre egy igazi, hortobágyi gémeskutat szereltek - gyakorlatilag bármi aláfér, kétszer. Nagyon kellemessé teszi a tejgőzölést. Gőzkar persze nincs, csak egy nyomógomb, de ez még mindig kénylemesebb, mint az oldalsó, tekerős megoldások. Itt az első profi kivitel az EM1 Lux ipari stílusú karja, ami pöccintéssel vezérelhető, de ne legyünk telhetetlenek. Gőzről italra visszaváltva hamar le lehet hűteni a rendszert némi víz áteresztésével. Apropó ital: a felsőszűrő is rendben van, jó a vízterítés. A pumpa valószínű 15Bar körül üzemel, kijelzőt most nem kapunk. A gép 3-4mp előáztatás után rátolja a kakaót és gyárilag 35mp, programozható időtartamban készíti el szeretett duplánkat. Szerencsére háromjáratú is van, szépen lekapja a vizet a pogácsáról csapolás végén. Összességében ez egy jól elkészített, masszív belépő készülék, mely közepesen világos és nem túl makrancos kávékkal még simán megbirkózik, a rendkívül magas és hosszú gőzkar miatt kifejezetten kellemes vele a tevékenység, asszony és konyhabarát méretben, modern és feltűnő dizájnnal. Italminőségre egyforma az 58-as Hófehérkével, ott a plusz a változtatható nyomás, itt meg a remek gőzkar (maga a gőz egyformának mondható). Amaz inkább hagyományos, emez felettébb modern külsejű.
Köszönöm szépen a kipróbálás lehetőségét az AVX-nek!
Bujjék minden kv függőnek és környezetüknek, akik elviselik őket az új évben is! -
-
Akkor is, ha nem elég szűk a nyílása? A nagyobb kiöntőknek általában a szájuk is szélesebb (kivétel a puccos, precíziós izékék). Nekem egy Flow Tip fogó nélküli van, az 450ml. Ha sikerül a tejhab (nem feltétlenül, sőt), az éles csőrével nagyon lehet rajzolni, aki ért hozzá (nem én).
-
-
-
válasz
Taltos0711 #12860 üzenetére
Azért nem ugyanarról, mert esetedben a gép nem tudja a készítés végén elvenni a nyomást, a maradék víz fejen keresztül elvezetésével, hanem az szép lassan "elfogy", ahogy a víz kicsepeg. Ezért nem tudod a fejet sem vakszűrővel visszaöblíteni.
Amúgy persze én is folyton pontatlanul fogalmazok, amiért elnézést kérek mindenkitől.
-
-
-
válasz
Taltos0711 #12844 üzenetére
Legalábbis jóval később lesz dzsuvás. Ha használsz pogiszűrőt (pukkszkrín), akkor eleve tisztább lesz vagy 90%-kal a natúr verzióhoz képest.
-
-
válasz
headhunter86 #12825 üzenetére
Ja úgy tényleg. Nem értettem a lényeget
-
válasz
Mr.Csizmás #12823 üzenetére
Nem egész pontos hasonlat, mert bab, őrlő. Aztán nagyjából valamivel elkészíted. Tehát a gép a legkevésbé érdekes pont, ha súlyozni kell.
-
-
válasz
Taltos0711 #12772 üzenetére
Ez az adag pont jó most.
-
Ez így van. Soha nem pusztul meg, nagy darab vas. És gyönyörű is. Ezeket nem is lehet vitatni. Esztétikai szempontból ide vele.
Manapság szerintem az egész gazdasági mentalitás más. Már nem érdekes, hogy megy-e 30 évig. Pár év múlva úgyis jön valami érdekesebb és lecseréled. Legalábbis biztosan erre tolnak.Horvi@ a felépítésre gondolok, a duál bojler (roto pumpával 🤤) csak jó drága hab a tortán.
-
-
válasz
krono. #12742 üzenetére
Mezítlábas Silvia nevetséges 2024 végén 200k Ft-ért (de inkább több). Az eltolt fej-kazán miatt agyrém a hőmenedzsmentje, össze-vissza mászik, PID nélkül különösen. Jó a neve, persze. Semmi nem tudja indokolni manapság számomra.
Kis Lelitekkel nincs személyes tapasztalatom, az ő tudásuk sem tükrözi az árukat, ráadásul tudnak szervízigényesek lenni, mint egy Alfa.
Egy fulltuning pre-2015 Gaggia mindig jó vétel 200 körül, de kb. mint a fehér holló.
Vannak még itt a nem túl komoly kategóriájú Sage gépek és más nem is igazán. Hibrew, mint feltörekvő lehetőség, de én még élőben nem láttam egyet sem.Egyáltalán nem az avx-et akarom fényezni, tolni, hanem az olaszok ráaludtak az utóbbi 30 évre, szorgosék meg tiszta erőből fejlesztenek és ez mára erősen kezd látszani. Szegeden meg van garancia, szervízháttér.
Horvi@ MaraX egy kedvező árú gép, azt tudja, mint a többi hx. Szép is. Ha szerelem, akkor nosza. Én nem vennék ma már E61 rendszert, egy másik világból származik, ahol nem volt téma az àram és vízfogyasztás. De szép is és elég jó.
-
válasz
krono. #12736 üzenetére
Avx-nél is már többedik átdolgozott verzió fut pl db1-ből, láthatóan nem ülnek a babérokon. A belseje ezeknek elég hasonló legó alkatrészekből épül fel, én nem tartok az utánpótlástól. 10-20 év múlva viszont ki tudja mi lesz? Ha örök élet a cél, akkor az nem ebben az ársávban van, cserébe tudásilag meg jóval lejjebb. Mit kapsz ma <200 rugóért? Mezítlábas Gaggiát. Meg persze robotot, az eléggé örök élet
-
-
Vanni van, csak a kétpumpás, duplabojleres DB1 Pro mellett sajna a kanyarban nincsenek. Az egy félprofi, akár kiskávéházi felhasználásra alkalmas gép. Ezt legközelebb olaszból a Bianca mondhatja el magáról. Mondjuk ő a roto pumpájával és a szépségével kemény versenyző, de az ára is az.
-
válasz
KisApám #12699 üzenetére
Na látod, működik. :) A kávédnál azért létezik jobb (Lavazza Oro, házon belül), de amúgy meg ha ízlik, akkor ez a tied és kész. Viszont az őrölt kv az sehol és semennyire sem ajánlott, szerintem itt sem. Más világ frissen őrölve. Sőt, a bab mellett legfontosabb az őrlő. Aztán valamivel elkészíted.
A kávé sajnos rondán megdrágult és a trend folytatódik. Neked kell megmondani, hol a fájdalomküszöb és úgy tudunk ajánlgatni.
-
válasz
skilleeer #12686 üzenetére
Kérdés, hogy a tejhab érdekes, vagy latteart is. Ha csak a hab, akkor bármelyik alsópolcos avx megfelel - ezeknek ugyan gyenge a gőze, de gyakorlással lehet akár rajzolgatni is velük.
Nálam most üdül egy 58mm-es Hófehérke és egy 3810 Slim. Az utóbbit ajánlom inkább, sokkal kényelmesebb használni.
Ha pedig van több pénz lóvéra, akkor az EM1 Lux. Annak bitang gőze van és minden szempontból egy kategóriával feljebb figyel. Árban is.A Baby nem túl szerencsés az alu kazán miatt, ha rendszeresen gőzölsz.
Sage Bambino sorozat esetleg használtan. -
válasz
KisApám #12685 üzenetére
Teljesen mindegy mit ír a gyártó. Amit a bab kér nálad, az a mérvadó.
Milyen alapanyag? Mikori pörkölés?
Az EM1 Lux alapvetően 12Bar körülre (fölé ) megy fel, ha normál presszót készítesz. Amíg ez nincs meg, finomítani kell.S két állítás között legalább két adagot el kell készíteni, mire beáll az új szemcseméretre az őrlő.Ez kézire nem igaz, bocs.Ja, be kell állítanod a mennyiséget 100Ft -tal a kosárban, ezt nem érdemes megúszni, ha már gondok vannak.
-
válasz
KisApám #12677 üzenetére
Igazából a legolcsóbbat 🤷
Tisztább lesz a felsőszűrőd, annyit tud. Én mondjuk mindenképp rakok alá papírt is (bocs), hogy maga a szűrő se menjen tele dzsuvával. Avx-nél van most az új stílusú, ultravékony (0.2mm..?).
Azért lehet jobb a vékonyabb, mert kevesebbet vesz el a pogácsa vastagságából. -
-
-
-
-
-
-
válasz
headhunter86 #12620 üzenetére
Nagyon szép lett. Ránézésre picit vastag a hab. Próbáld vékonyabbra, azzal könnyebb lesz rajzolgatni :)
-
válasz
KisApám #12600 üzenetére
Nincs az őrlővel gond, csak nagyon alap gép. Cserébe persze motoros.
Német amazonról egy Kingrinder K6 90 euróért ingyen szállítással köröket ver rá, de igaz, azt tekerni kell.szerk: nem frissítettem az oldalt. Szóval a német akciós ajánlat jobb. AVX most frissítette az árait és nem lefelé ment.
-
-
-
válasz
uffneked #12574 üzenetére
Fb home barista oldalon van egy 2009-es GC, pid+rézcső+ tágulási. Sajnos a lényeg, azaz a nyomásszabyzás nincs benne, de 130k-ért így is jó ajánlat!
-
válasz
Direfield #12577 üzenetére
A db1 pro már fél ipari gép. 10+ éves tapasztalat nem lesz róla, mert ugye vadiúj. De rendesen összerakták. Az avx garanciális ügymenete meg mindig is kiváló volt.
Két dolog:
-ha elment ECO módba, utána melegedésre van szüksége.
-A gyári karba nem megy bele 18g-nál nagyobb kosár. Majd kijavítják reméljük.A Sage gépet felejtsd el a beépített őrlőjével, meg az árával együtt. A C2 viszont nem igazán presszó őrlő, azt cseréld le először.
L4D1K@Béla ígért nekem tesztre egy ilyen kis vackot, de elfújta a blekkfrájdéj. Majd egyszer..
-
válasz
uffneked #12574 üzenetére
Hát figyuzz, én amit a hc csopiban mondtam, azt tartom. Ha bejön a pides, nyomás szabályzós, 58-as Hófehérke 100k körül, az olyan ajánlat, amihez bármi más a kanyarban sincs. De egyelőre még nincs itt, az is igaz. Százasért GC-t nem kapsz, legfeljebb alapkiépítésben, ami vékonyka tudású. Dedica az komoly visszalépés már. Rancilio pedig közel sincs 100 rugóért.
Barátom használ sima Bambinot; ha eltekintünk attól, hogy röhejesen túl van árazva és vizes trutymó pogácsa jön belőle, mert nincs benne háromjáratú szelep, akkor rendes őrlővel jó italt tud készíteni.
-
Vagy használja örömmel és bejáratódik. Én se Kinut, se 1ZPressot nem járattam be.Egyébként nyilván hasznos, csak kézin áttolni több kilót izomszakasztó meló, másrészt a zöld lelkem nagyon sajog ilyesmitől..Óf@szom most látom trollkodtál
Koxx@ arról mondjál valamit, hogy láttam valamelyik videós rivjúban, aszonta a csávó, hogy a cast lab sweet volt élete legbejáratásigényesebb kése, muszáj volt 12 kilót átnyomni rajta. Na az fix, hogy akinek hét anyja van, az...
Te járattál rajta, vagy zutty be a gépbe és használni? -
-
-
válasz
Talala #12549 üzenetére
Brikka a kamupresszó (úgy tesz, mintha, de persze nem az). Moka a klasszikus, nyomásszelep nélküli mokkafőző, nem is tudom van-e még express nélküli verzió, de nem tudom mi a difi. Van belőle indukciós verzió is. Venus egy újabb típus, full acél, nem alumínium. Moont sem láttam még.
-
válasz
Napfénysüti #12547 üzenetére
Ööö, nincs ajánlott őrölt kávé, bárhogyan hívják. Kávét frissen őröljük fogyasztás előtt, hisz élvezeti cikk, nem koffeintabletta.
-
válasz
AeSDé Team #12544 üzenetére
A 90 euro egyszerűen aprópénz ahhoz, amit kapsz. Nagy kár ezen spórolni, hidd el. Filterre való alkalmasság azon áll, vagy bukik, mennyi port termel az őrlő kése (az uniformitáson és részecske szóráson felül). Köhögd ki a K6-ot.
Az 1Z Presso ZP6, amely egy elismert - és nem elrugaszkodott árazású - filterőrlő, 90 rugó AVX-en. Ebből kalkulálj vissza... -
-
válasz
rgaspar #12518 üzenetére
A sima JE nekem nem túl presszó őrlőnek tűnik emlékeimben, de valóban meg kell nézni a gyártói ajánlást. Ha a menetemelkedés 20mikronnál nagyobb, nem lesz az igazi.
Szerk.: avx-en kapható, jó drága. Ők presszóra írják és a bevonatolt kés is erre utal. Akkor rosszul emlékeztem.
Kávé meg... Előtted az egész világ, kár ezt egy db, gyanúsan nagyipari produktumra szűkíteni..
-
válasz
whisky71 #12505 üzenetére
Nagyon jó szenzor van bennük, pontosan tartják amit kijeleznek. Az egygombos rendszert, amit kitaláltak, fél Kína másolja. Az öntés kicsit limitált vele (se túl lassú, se túl gyors nem tud lenni), de filter céleszközként nem nagyon van jobb. Ez a kategória még pl. az acaia lunar mérleg. Ha pont ez kell és ennyire, akkor kifizeted. Amúgy ott a klónok
háborújatengere. -
-
válasz
whisky71 #12487 üzenetére
Ha van 200 rugód és gyakorlatilag presszó kell, akkor fontold meg valamelyik kézi dugattyúst. Ebben az árban a cafelat robot, 250k körül a flair 58 pro. A robot előnye a kompakt baszakodásmentesség (nem kell melegítgetni, csak a vizet), a flair meg egy kézi, de beépített melegítővel és ipari méretezéssel (ha már van tamper, menő kosár és haveri köre otthon, akkor az mind erre is jó lesz.
Mindkettő köröket ver mindenre elég sok pénzig bezárólag.
Csak nyilván rituálé lesz az egygombos kv főzésből -
-
válasz
Alabástrom #12480 üzenetére
Pont így.
Nagyon rövid, tán másfél másodperces pumpa, aztán off a kijelölt ideig, majd megy tovább.Kchris78@ a szelepet kell lazábbra állítani, ha lehetséges, az a végső megoldás (meg persze a nyomásszabályzás, de itt nincs) Ebben nem írják, hogy lehetséges volna.
De nem is komoly profi gépről beszélünk; amúgy pedig rendben van a tudása. -
AVX EM1 Lux
Szépen, alaposan csomagolva érkezett. Dobozban a feltüntetett alkatrészek, mínusz a kimérő kanál. Illetve nem pontosan értem a leírást, ugyanis a tisztító kefe végén van egy talán 2cl űrtartalmú kanálka, melybe akár 2 szem bab is beleférhet. Ha ez már az, akkor át kell gondolni 😀
A gép kifejezetten szépen kidolgozott. Persze a fémlemezek, csepptálca és alátét meglehetősen vékony anyagból készültek, vigyázni érdemes a kezelésnél. Illetve két minőségi észrevételem a gőz indító kar és a szűrőtartó kar. Ezek műanyag részei méltatlanul cikik, nincs mit szépíteni. Nem jöttem rá mire emlékeztet a műanyag, talán olcsó fazékfülre, nem tudom. Rossz fogni, rossz ránézni. A gőz vezérlő kar műanyag betétjére ráadásul rá van csavarozva egy kamu krómozott műanyag sapka, ez konkrétan nem volt a karra rögzítve, én csavaroztam össze. Béna, felesleges és kínos hibaforrás. A szűrőtartó végén is van egy hasonló, rusnya kis “króm” sapka, ez ragasztott sajnos és az első hét végén esett le. Ahogy az ember kiüti a pogácsát a karból, nem bírja a rázkódást. Ezt is orvosolni kellene.
Kellemes meglepetés, hogy a gyári tamper nem a szokásos műanyag vacak, hanem fém talpú, tömege is van és egész jól meg lehet fogni. Az átmérője viszont lehetne akár fél centivel nagyobb és azt sem értem miért legömbölyített az éle; sok őrleményt ken a kosár falára. A szűrőtartó kar kellemes, 450g tömegű öntvény. Jól tartja a hőt. A dupla kifolyó az alján fixnek tűnik, nem feszegettem. A dupla kosár lefelé keskenyedő, peremes (ridged) fajta. Amennyire kivehető, a lyukak rendesen megmunkáltak, nem sorjásak, nincs félresajtolva. 18g lehet az elvi mérete, ez sötét babokból inkább 16g, a százforintos teszttel. Ide kívánkozik még a felsőszűrő, ez egy hagyományos darab, szabad kifolyáson teljesen megfelelő vízterítéssel. A pogácsán sincsenek árulkodó lukak csapolás után (csak egy kis horpadás középtájt - bizonyára van jobb vízterítő a piacon, de az árért ez oké), tehát rendben van. A nagy termoblokk+fűtött fej kombó meglepően jó hőstabilitást ad, de ehhez érdemes 15-20 percig melegíteni csapolás előtt. A gyári 3 perc egyszerű marketing fogás. Valahol fél óra táján Eco módba lép a gép, ilyenkor a fej lassan hűl vissza (tartja a hőt), a termoblokk viszont gyorsan. Bármely gomb megnyomására életre kel a gép, de érdemes újra vármi 5 percet legalább, különben kellemetlenül langyos itallal bosszulja meg magát. A gőzölés meglepően erőteljes, ez komoly meglepetés. Ipari méretű, két lukú gőzcső, dupla kapucsínónyi tejjel is simán megbirkózik kb fél perc, vagy kevesebb alatt. Forró víz csapolás nincs, vagy nekem nem sikerült előcsalogatni. Előáztatás 30mp-ig, PID hőfok 86-102fok között állítható. Vízhozam állítást nem találtam.
Csapoláskor, ha presszónak megfelelő lefolyási arányt igyekszünk belőni, a pumpa a belső kijelző szerint 12Baron, vagy inkább felette üzemel. Amennyiben megcéloznánk az alacsonyabb értéket, érdemes hosszabb – 10mp - előáztatást programozni és valamivel durvább őrleményt használni. Manuális üzemmódban nincs előáztatás, ez csak a programozott gombokon elérhető. Viszont ezek hosszú nyomásra manuális gombként viselkednek, amíg nyomva tartjuk, folyik a víz (a beállított előáztatás leteltével), elengedve pedig menti az időt. Egyébként a programozott gombot is le lehet állítani csapolás közben és a mentett időt ez nem befolyásolja.
A gép, mint feljebb írtam meglepően hőstabil - bár párszor belefutottam a langyos italba, jellemzően hosszú áztatásos csapolás után. Ezt bevallom, nem egészen értem. Mármint, a hosszú előáztatás miért viszi el a hőt. Mindenesetre a normál presszóhoz képest új hullámos, blooming shot készítése is megy vele, a végeredmény pedig abszolút élvezhető. Világos pörkölésű kerinci ferment babbal teszteltem, 30mp ázás, kb 50mp teljes lefolyás, 1:3 arány, 7Bar körüli lefolyás. Ilyenkor azonban javaslom két ital között a hosszabb várakozást, mert a termoblokk, vagy a fej lehűlhet, fene tudja melyik a bűnös.
Nem szeretnék többet szövegelni, így is hosszú. Szerintem ez a gép teljesen oké az áráért. Amivel biztosan többet tud a belépő kis termoblokkosaknál, az a komoly gőz és a relatív hőstabilitás. Nem éppen kicsi és karcsú, nagyjából egy Mazzer Major mérete, de szélesebb. A kamu E61 fej rendesen előrenyúlik. Csak jelzem. Ha van kérdés, tegyétek fel míg nálam van. Köszönet az AVX-nek a tesztkészülékért!
-
-
-
Nem kell előre savazni, majd megteszem én, ha olyan.
A pénzedért itt kapsz pidet és állítható előáztatást, ami alap gc-n ugye felejtős, legfeljebb röhejes mókolás àràn a gőzcsappal. Ja, gc gőze gyenge és a kazánt is rombolja. Ennek a dupla kapucsínó egy kalap alatt simán megvan, bár persze nem 9mp alatt, mint egy iparin.
Modolt gc meg nem 150 rugó, de az új sem...
A fej fűtött, két patronnal. Ez szerintem lehetővé teheti világosabb babokra is, mert hőstabilabb lesz, bár termoblokkos (jó nagy darab van benne) és nem kazános.
Egyelőre nem akarok semmi komolyabb véleményt leírni, de nem érzem rossznak. -
válasz
sz.zs. #12450 üzenetére
Kaptam Bélától két hétre. Majd megírom jól, milyen volt.
Igazából azért érdekel, mert lassan Dunát lehet rekeszteni minden héten egy új kínaival. Ez beékelődik a 100k alatti és körüli olcsó hús, meg a 200k feletti meggondolós kategória közé. Azt nyilván nem fogom tudni megmondani hány évig működik, de azt talán igen, hogy így out of the box mire képes és az mire elég :) -
válasz
kchris78 #12445 üzenetére
Alapból a nem vacakolós dizájnt ajánlom; nyakon csapni 9 barral, 25-27mp, max 1:2 arányban. Nem baj, ha kicsit rövidebb.
Aztán ha ez már megy, jöhet Toobee (milyen géped is van?) és a 10-15mp előnedv, majd minél gyorsabban áttolni a szajrét, ugyanilyen feltételekkel. Ehhez nyilván állítani kell az őrlőn, hogy áztatás után gyors legyen a lefolyás. Ettől csökken a test, megjön a gyümölcssav. -
-
-
-
-
-
válasz
koxkids #12406 üzenetére
Jó, azt egyszerű szoftveres módon bizonyára orvosolni lehet, ha elsőre így sikerült. Mármint kínos baki, de nem több.
Iatti&Co.@ Béla papa stílusa közismert, veszekedtem vele eleget telefonon. Aztán rájöttem, ennek semmi értelme. Rengeteget melózik a kínai kapcsolatai segítségével, hogy valóban használható minőséget mutasson fel. Nyilván mint üzletember, próbálja is letolni a vásárlók torkán és hol jobban, hol kevésbé jól sikerül. Utóbbi időben inkább jól.
Szerintem mindenki jól jár, ha alternatívák vannak a piacon. Én most a magam amatőr tudásával kipróbálhatok egyet. Ha szar, azt sem fogom elkozmetikázni.
Mérőeszközeim nincsenek, a nyelvemet használom (de nem úúgy).
-
-
-
Mosást nem kell túllihegni, de dörzsi szivacsot messziről kerüld és ne rakd mosogatógépbe sem. Hideg vízzel töltsd fel, ha lehet ne csapvizet használj, hanem szűrtet (kancsós, pl. Bwt, Laica). Adagolást ki kell tapasztalni, hacsak valaki nem mond konkrét grammokat. Ha a lefőzött pogi kitölti a szűrőt, lukak és behorpadások nélkül, ámde lazán, az a jó. Megtömni, tömöríteni nem szabad. Készítésnél forralod maxon; ha elkezd kijönni a lé, le kell venni olyan alacsonyra a lapot, hogy épp kotyogjon. Mint egy kukta. Így szépen kifolyik és nem is ég meg. Ezt is ki kell tapasztalni.
-
-
Neked kell eldöntened. Facebook kvx csoportban keress rá, meg általában a neten. TB1 óta sokat tanult az avx és a kínai begyártók is. Én nem erőltetném. Inkább a sokat bizonyított Dedica, mint legkisebb, elfogadható kompromisszum.
Ráadásul, ha presszót szeretnél (tej nem kell), akkor én mindenkit egy manuál dugattyús felé terelek; 100k felett valamivel egy flair classic pro, kétszáz alatt valamivel cafelat robot. Ezek csészeminőségben nagyjából megaláznak szinte mindent a milliós kategóriáig. Cserébe meló van velük, igen.
Rosszindulatú megjeygzés: örülj, hogy beszart a 2015 GC. El lehet indulni a minőségi kávézás felé -
Mi az a karbefogadó gyűrű? GC-hez minden alkatrész kapható, újabban asszem réz opv is, bár ez nem biztos.
Dedica a kanyarban sincs (legfeljebb egy módosítàs nélküli, rossz sorozatú \2015-2018\ GC mellett).
Ha új gc, akkor a legújabb E24 változat, ami rézbojleres. Cady-nál kapható 200k körül.Ha avx, akkor a db1 pro. De az jóval drágább.
Ja és 200k táján szoktak felkerülni régi stílusú moddolt GC-k, azok ma is jó vételek, ha az eddigivel elégedett voltál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Asztalos klub
- PlayStation 3
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Goddess of Victory:Nikke
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Fotó állvány eladó
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest