- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
Új hozzászólás Aktív témák
-
sznorbi2
senior tag
válasz
BigManus #381 üzenetére
Nem mindegyik loader-re ugrik a KIS de van azért egy néhány.
Egyébként a CTF loadert piszkálják a Keyloggerek is tehát másnál bejelezhet emiatt, de inkább hamarabb puffog a keyloggerre mint amikor már hozzá akar nyúlni a CTF-hez.
Valójában igazad van a CTF-el kapcsolatban. -
sznorbi2
senior tag
válasz
BigManus #349 üzenetére
Valójában senkit nem akarok és szeretnék lebeszélni a Kaspersky termékeiről de nekem is emiatt lett ki a t...öm!
Valójában szinte mindig 1-2 lépéssel előbb járnak a ruszkik mint a többi antivíruscégek és emiatt kiváló a felismerése! Na meg a rengeteg felhasználója által küldött adatok miatt is.
Jelenleg látjátok, hogy nem használom a KIS2010-et de ha lejár a mostani akkor valószínűleg visszatérek egy KAV és valamilyen extravagány tűzfal(Outpost, Comodo, Online Armor) párosodására. Mert ugye a KAV-al szinte egyáltalán nincs ilyen vacakolás.Laca026:
Akkor mit tettél fel helyette?
Én ajánlanám neked a fent említett párost mert pl: Nekem a Kaspersky Antivirusa(NEM az INTERNET SECURITY) az Outpost firewall pro-val hihetetlen jó párosítás volt, bár a Comodo firewall-al is ezt tudom mondani! -
sznorbi2
senior tag
válasz
BigManus #345 üzenetére
Tehát:
Beállítás -----> Tűzfal ------> Beállítás -------> Szűrési szabályok
Azon belül azt hiszem fent a füleken a harmadik fülre katt és ott add hozzá a port számát kimenő TCP majd UDP protokollal, ezt játszd el a bejövővel is ugyanazt a portszámot megadva, tehát bejövő TCP és UDP-vel is.
Ezzel megadod a tűzfalnak, hogy mind a két protokolnak nyisson egy portot ha aktív kommunikáció lenne rajta és ne zárja le és tegye láthatatlanná!
Írj nyugodtan ha valami prücök van.Ezért is váltottam a KIS-ről mert hihetetlen sokat kínlódtam mire jól be tudtam állítani, no meg a hihetetlen géplassítása is kicsit szúrta a szememet!
-
sznorbi2
senior tag
válasz
BigManus #341 üzenetére
Még talán lényeges beállítás a BEHATOLÁSMEGELŐZÉSI RENDSZER.
Ez természetesen be legyen kapcsolva mert ez tiltja a támadásokat.
Ezt érdemes átállítani kb. 2 percre mert általában egy betörés vagy támadás néhány mp.Ezt egy másik fórumon írta le egy vérprofi a Utorrentről(köszönet MerlinW-nek):
Miután minden portot zársz, bizonyos alkalmazáok esetén, mint utorrent, irsz, stb, nyitnod kell/forwardolnod egy portot, különben passzív leszel. Passzív passzív kommunkiáció pedig nincs, ami a p2p esetében erős teljesítménycsökkenéshez vezet.
A forward azért biztonságos, mert az adott port csak akkor lesz nyitva, ha használják a trigger portot. Tehát ha a 6881-es portot (torrent) forwardolod a 20995-re (10000 feletti portokat illik nyitni), a 20995-es port csak akkor lesz nyitva, ha a gépeden valami a 6881-esen szeretne kommunikálni. Both (TCP/UDP) esetében látható lesz a 20995-es port (mint nálam az IRC), azonban zárva lesz addig, amíg nem nyit rá a 6881-re valamelyik alkalmazás (esetünkben az utorrent). Ellenkező esetben lepattan a kérés a 20995-ről, hiszen a 6881 alapból zárva van.
A Utorrent-ben kapcsold ki a minden induláskor véletlen portot és csak egyetlen 1 portot használjon FORWARD-on!
Ha nem akar menni a port nyitása akkor írj vissza és írom tovább.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
BigManus #337 üzenetére
Igaz nem a Kaspersky termékét használom jelenleg de azt látjátok is de elég jól tudom buherálni a beállításokat.
Emiatt is nyüszítettem a KIS használatakor, hogy annyira nagy a beállítási lehetősége, hogy még aki több éve használja a KIS-t az is nehezen jön rá vagy nem is jön rá a beállítások funkcióira.
Ez hosszú lesz!Remélem magyar a KIS2010-ed!
Tehát, a beállításoknál a védelem alatt fel vannak sorolva a funkciók beállításai és a sok közt találod a TŰZFAL részt.
Rákattintol és gondolom engedélyezve van a tűzfal, majd utána belépsz a beállításokba( a tűzfalon belüli).
Utána a szűrési szabályok fülben látod a csomagszabályok mappát, megnyomod a +(plusz) jelet.
Utána pedig ahogyan leugrott a csomagszabályok azon belül pedig az
"any incoming TCP stream és az any incoming UDP stream" mellett látsz egy pipát vagy valami más ikont de biztosan nem a tiltó ikont ami egy piros O áthúzva.
A pipára vagy az egyéb ikonra katt a jobb egérgombbal mind a kettőnél, tehát az UDP és a TCP-nél is és ott bejelölöd a tiltást és esetleg ha érdekel, hogy jelezze amikor betörés vagy támadás alatt van a géped akkor még jelöld be az Események naplózása részt de ez nem fonots.
Tehát a légyeg csak az "ANY INCOMING TCP majd az UDP STREAM-on van, hogy ezek tiltva legyenek.Valójában a bejövő kétféle kapcsolatot rejti el ezzel a funkcióval.
Viszont a torrentek is ezen a két csatornán mennek ha jól emlékszem a TCP és az UDP-n.
Torrentel kapcsolatban:
Viszont ha lassú a kapcsolat a Utorrenten akkor úgy is hibát fog jelezni mert csak "szivárog" az adat és emiatt már titkosította is a Utorrent portját a KIS.
Ha felgyorsul a kapcsolat(sebesség) akkor ismét egy idő után átvált zöldre majd később vissza sárgára ha lassul a sebesség vagy egyhangú lesz.
Tehát ezzel már átvált zöldre de nem véglegesen mert ez a beállítás elég szigorú.
Ha még mindig bibis a Utorrent akkor jelezzetek és írom tovább a KIS megregulázását!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest