Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ilyenkor mindig eszembe jut Miskolczi Ferenc Dr.
[link]
Zabálni kell az ilyen bullshit eszméket, mint a karbonsemlegesség, karbonmentes világ és letolni az emberek torkán.
Megint már mi körül forog a világ?
Nem nehéz kitalálni.
-
vicze
félisten
válasz
üzenetére
"Amúgy hogy jön ki ez a karbonsemlegesség?"
Sehogy, egy teljesen lehetetlen cél, egészen addig, amíg be nem zárunk minden olajkutat, és szüntetjük meg a szén használatát globálisan. Az hogy ezenkívül ki mit hazudik, kb. lényegtelen."fákat ültet, de ez is illúzió, mert a fa annyit köt meg, amennyi szént tartalmaz"
Túlnyomó többségben még oda se jutunk el, hogy fa legyen belőle, mert nincsenek gondozva. Az meg a másik hogy monokultúrák létrehozásával, mekkora kárt okozunk a természetben.Apple ezt csinálja:
"commitment with Conservation International and Goldman Sachs, the Restore Fund"
Mindegyikről tudjuk hogy full kamu. Goldman Sachs amúgy az egyik legnagyobb olajipari befektető."karbonsemlegesség csak egy buzzword."
Igen és a BP és a Shell találták ki.
(Nem vicc.) -
Gynt
tag
Én észrevettem, hogy ironizálsz, azért tettem én is.
@Ricardo
Na igen, ez egy tuti biztos megoldás. Amúgy az asszonycsere a kocsival kapcsolatban is játszik. Egy másik nő lehet jobban tud pakolni, mint az előző, és elfértek a régi autóban is.
@Hi!King
Ez tényleg irónia volt, direkt voltak sarkítottak a dolgok.
Amúgy ez a SUV dolog is furcsa, magyarázhatom én egy barátnak, hogy egy gyerek és az ő kisbiciklije mellé nem jársz jobban a SUV-val, mint a jelenlegi Octaviával, de csak azért is az kell.
A sörösüveg, műanyag üdítős flakon érdekes dolog, itt a szabályozás tényleg elég meghatározó. A német példát már én is megtapasztaltam, vagy akár a cseheknél is, ahol a betétdíj magasabb volt, mint a sör ára (jó, nem volt valami nagyon jó sör).
Még arra is emlékezhetünk, amikor idehaza betétdíjas volt a borosüveg, a pezsgősüveg, a műanyag üdítős palack stb. Aztán valahogy másként alakultak a dolgok... -
Ricardo
titán
"Pl a cocacola rairja a flakonjara, hogy en hasznositsam ujra… Biztos az en dolgom ez?"
Ez annyit jeklent hogy
"Tedd meg , hogy legalább a szelektív gyűjtőbe dobod"
És igen. ez a fogyasztó dolga. A cég nem tudja helyetted a kukába dobni, így a te dolgod a megfelelőbe dobni.
Onnan már nem a te dolgod, mert te megtetted a saját feladatod. -
Gynt
tag
Szerintem lehetne azt is, hogy minden embert kötelezünk arra, hogy a saját maga által termelt szennyező anyagokat (csomagolási hulladék/emésztési végtermék/kilélegzett szén-dioxid) minden nap köteles elásni/újrahasznosítani. Ezen kívül csak minden második ember szaporodhat, de csak akkor, ha megfelelő iskolai végzettséggel rendelkezik, valamint letétbe helyez X összeget, amely biztosítani fogja az eljövendő utódai által okozott környezetszennyezés miatti rekultivációs tevékenységet.
Irónia vége.Amit tehetünk (tehetnénk), hogy visszafogjuk a saját fogyasztásunkat, minden tekintetben. Csak ugye ez túl nehéz:
- amikor a szomszéd megint új kocsit vett, és nekünk sem kellene lemaradni, mert mit szólnak a szomszédok a mi tízéves SUV-onkhoz;
- amikor a gyerek sírva jön haza, hogy osztálytársa, Pistike új ájfónt kapott, és most neki is kell egy;
- amikor az asszony telefonál, hogy a kolléganőjét elviszi a férje Mallorcára, ő is menni akar nyaralni, de inkább akkor már Tenerifére, mert az messzebb van;
- amikor a nyolcvanéves anyád szól, hogy újra kellene csempézni a fürdőszobáját, mert a hat éve felrakott zöld szín már nem tetszik neki;
- és így tovább.
Közben te iszod a sört a barátokkal a kertben, és rád szól a szomszéd, a gyerek, az asszony és anyád is, hogy: dobozos sör? Milyen környezetvédő vagy te?
Lehet csak most lett vége az iróniának... -
mepet
addikt
En meg bevallom, hogy a profitot sajnalom toluk, de tudom a megoldast.
1. globalis minimumado mindenhol a Foldon. Minden orszagnak el kell fogadnia, kulonben semmi ertelme. Azon orszagokat amelyek nem fogadjak el, azok nyaklo nelkul kivannak szennyezni, terrorizmust kovetnek el a bolygo es annak osszes lakosa ellen, haladektalanul meg kell oket semmisiteni, csak igy lehet megszabadulni a tovabbi szennyezesuktol.
2. kivetni a kornyezetvedelmi kulonadokat a szennyezes merteketol fuggoen. Pl: a Coca Cola fizesse ki az osszes flakonjanak a 100%-os ujrahasznositasanak a koltseget. Ha a vilagon az osszes Suzuki jarmu osszesen 5kg szennyezo anyagot rak a kornyezetbe naponta, akkor a Suzukit kenyszeriteni kell arra, hogy naponta minimum 5kg szennyezo anyagot vonjon ki a kornyezetbol sajat koltsegen (de inkabb tobbet, hiszen a korabbi szennyezes is reszben az o felelosseguk). Ugyanigy kell eljarni minden vallalattal. Es kesz is, megoldottam a tokeletes klimasemlegesseg kerdeset az egesz Bolygon. Szivesen!
-
Gynt
tag
Azzal én is tökéletesen tisztában vagyok, hogy a cégeknek a profit a lényeg.
A gond az, hogy sokkal inkább az van, hogy csak csomagolás a zöldítés. Szóval szerintem kifejezetten ritka az, amikor ténylegesen is van mögötte valami.
Na mindegy, nem ragozom, ugyanarról beszélünk, és alapvetően egyet is értünk. -
Ricardo
titán
A cégek a profitból élnek. Semmit nem fognak tenni ami nekik ráfizetés. Csak nem mindegy hogy szimpla profitszerzés zöld maszlagba csomagolva (töltőfej elhagyás), vagy olyan lépés ami valóban a zöldebb bolygó felé visz, és profitál is belőle a cég.
Én nem a profitot sajnálom tőlük. Ha csak merketingnek használják a zöld hívószót, és Semmit nem tesznek, csak pénzt húznak le az zavar. Ha viszont tényleg tesznek is valami, akkor nem érdekel hogy keresnek rajta. -
flexxx2
őstag
válasz
this is life
üzenetére
az MI és a feltölthető emberi tudat Si alapokon is lehetséges (elméletileg)
-
Gynt
tag
Ma a karbonsemlegesség, karbonmentesség a jelszó, holnap pedig valami más lesz. Az elmúlt pár évtizedben volt már itt ózonlyuk miatti félelem, CFC gázok, DDT, globális felmelegedés, erdőtüzek, olvadó jéghegyek, vulkáni hamu, szén-dioxid és mindezek különböző variációi.
A fő probléma az ember maga, amelyik szaporodik, fogyaszt, egyre jobban szaporodik és egyre jobban fogyaszt.Ez a telefontöltő dolog pedig nyilvánvalóan csak arról szól, hogy még több profitja legyen a cégnek, de külön jó, hogy a környezetvédelem zászlójába lehet tekerni a dolgot. És van, aki még el is hiszi, hogy ez milyen zöld.
-
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Nem gondoltam, hogy a szarkasztikus megjegyzésem tudományos eszmecserét fog elindítani.
Sci-fi szinten talán vállalható felvetés, ha a jelen kort nézzük, már létezik a szilícium alapú élet, hisz jó néhány embertársunk az online világban éli az életét.
Vagy más szemmel nézve a dolgot, az önálló, önfejlesztésre és reprodukcióra képes mesterséges intelligencia akár szilícium alapú életnek is tekinthető.arnyekxxx
Epikus film cím, nekem Kovi ugrott be róla
-
flexxx2
őstag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Igen, másképp fogalmazva a szén sokkal több elemmel tud kapcsolódni, mint a Si.
-
válasz
this is life
üzenetére
Szilícium alapú élet max androidként lesz. Bonyolultabb vegyületeket nem lehet alkotni belőle. Pl fehérjeláncok szén helyett szilíciummal. Nem véletlen lett szén alapú az élet, pedig szilícium is van bőven a Földön. Baktériumok esetleg lehetnek, de komolyabb életformák már kétségesek.
-
arnyekxxx
veterán
Emlékezzünk meg egy perces néma csenddel a Szilikonvölgy kalózai című filmről

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
a szilícium (vegyjele Si) az szén?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life
üzenetére
A rossz hír az, hogy az is szén ;-)
Minden esetre az az egész egy jól hangzó baromság.
-
válasz
this is life
üzenetére
A szilikon - szilícium/silicon tévhit alapján - alapúnak már vannak egyedei
-
-
Ricardo
titán
A töltőfej elhagyásáról hosszan lehetne vitatkozni. Szerintem finoman szólva is véleményes a természetre gyakorolt pozitív hatása.
Kevesebbet vesznek valamennyivel? Lehet. Hogy emiatt kevesebbet kellene gyártani, már közel sem biztos, hiszen aki venni akar, annak biztosítani kell a készletet. Ezt azonban előre nem lehet tudni mennyi lesz, ezért kell bőséges készlet. Hiszen ha bemész a boltba hogy venni szeretnél, nem mondhatják, hogy "pár hónapot várni kellene", mert le kell gyártani. Tuti van (szerintem közel annyi, mintha mindena telefonhoz adnának), rengeteg legyártva.
Természetesen külön dobozban. A külön csomagolás meg sokkal több szemét, mint amennyivel kisebb lett a készülék doboza a töltők kihagyásával. Külön csomagolva több helyet is foglal valamennyivel a raktárban ugyanúgy, mint a hajón, vagy kamionban is, kevesebb fér bele egy fuvarba.
Tehát lehet (egyáltalán nem biztos) hogy kevesebb lesz legyártva, de máshol meg többlet környezetterhelést jelent.
Ahogy elkezdtem, azt tartom. Minimum véleményes a környezetre gyakorolt pozitív hatása a töltő elhagyásának. Inkább a plusz nyereség miatti lépés, zöld ideológiába csomagolva. -
vicze
félisten
"Karbonmentes világot akar az Apple"
Minden szént meg akarnak szüntetni a világban és kírtani az életet, wow.
-
Ricardo
titán
Ez a zöld lépés, nem a töltőfejek elhagyása.
Emelem a kalapom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Nem vicc.)