Hirdetés
- Limitálható, de nem kikapcsolható a YouTube Shorts mobilon
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Reménytelen eset vagy, de nem adom fel.
Egy vállalkozónak (vállalkozásnak) lehet ÁFA-befizetési kötelezettsége is (tevékenységi körtől függően; a vállalkozás formája ez esetben indifferens).
Megpróbálom egy egyszerű példával áttörni a fejedben levő homályt. Vegyük azt az egyszerű esetet, hogy veszel egy alaplapot a sarki hardverboltban, ami mondjuk 30K+ÁFA. Természetesen a vételár kiegyenlítésével megfizeted az ÁFÁ-t a boltosnak. Az ÁFA (mint adó) nyilván az államot illeti. Szerinted hogyan fog eljutni a boltos kasszájából az államkasszába az általad kicsengetett ÁFA? Súgok: a boltos fogja befizetni... Eddig stimmt? Namost. Előveszed az ÁFA-törvényt, kb. 3 mondatot kell elolvasni ahhoz, hogy belásd: adott esetben szolgáltatás elvégzése is ÁFA-köteles. Ha mondjuk szervizelsz számítógepeket, szolgáltatást nyújtasz. Óradíjad X Ft+ÁFA. Te vagy az "eladó", a cég (akinek szolgáltatsz) a "vevő". A megrendelő kifizeti neked a _bruttó_ óradíjadat - aminek az ÁFA-tartalmát te befizeted az APEH-nek.Az SZJA ilyenkor még sehol sincs: egy adott vállalkozás terheiről beszélünk. Ilyen egyszerű. Felfogtad, vagy nem sikerült? Sajnos neked nincs foggggalmad sem az adózásról, úgy általában. Nem vagyok szakértő, de mivel érettségiztem könyvvitelből (képesített könyvelői papírom van), illetve van elég vállalkozó a családban, úgy gondolom nem vagyok teljesen laikus a témában.Amúgy magadat minősíted (ismét, nem jó irányba): egyrészt ott a törvény, ahol megnézhetted volna a katonatiszti fizetéseket - nem tetted meg. Másrészt még olvasni sem tudsz: kétszer is leírtam, hogy 8 órás munkaidőről van szó - az effektív munkavégzés szokott kb. 4 óra lenni (nem tudom mit nem lehet ezen felfogni).
Ez volt az utolsó hozzászólásom a témában: ha ebből sem érted meg, hogy miről beszélek, akkor valszeg gyógypedes vagy (vagy kakaóbiztos számítógépről írsz - ami megmagyarázná, hogy miért csak hétköznap délelőtt és dél körül írsz...
).
Új hozzászólás Aktív témák
- Herman Miller Aeron B ergonómikus irodai szék
- Micron és Samsung 32GB modulok egyben (1 x 32GB) 3200Mhz - több db elérhető akár 64Gb vagy 128Gb ram
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
- Macbook Air 2026 13" M5/32GB/512GB Éjfekete
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).