Hirdetés
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
/OFF
Fejv@dászlány esetében azért kérdeztem rá, mert 1/ ahogy leírta az minden volt csak nem pontos - fejvadászként biztos tudja, interjún ugranak az ilyesmire 2/ egy másik topikból úgy rémlett, a fősulit estin/levelezőn járja, azon kívül csak kereskedelmi érettségije van
Lezüllő oktatás: azért ez nem (csak) a tanárok alacsony fiztésének a függvénye! Attól hogy jól megemelték a fizukat, nem kezdett el szárnyalni az oktatás színvonala, ugyanazok az emberek ugyanolyan hozzáállással oktatnak. Ehhez valahol hivatástudat kell, akiben nincs meg, a pénztől se lesz.
Én inkább a hibás oktatáspolitikában látom az oktatás lezüllésének okát: kinek volt jó ez a felhígítás, hogy boldog-boldogtalan szerezhet diplomát, nulla felvételi, hogy csak pénzkérdés lett hogy valaki kiseggeljen egy papírt? Amitől a ''régi'' diplomák is elértéktelenednek. Régen, amikor még 100 feletti felvételi ponthatárok voltak komolyabb helyekre, és pusztán az a tény hogy valaki bejutott valami elitebb szakra, egyfajta garanciát jelentett (ha nem is 100%-osat) hogy az illető nem hülye.
Valljuk be NEM KELL ennyi diplomás. Az állások max 10-15%-a igényel valóban diplomás embert - régen, a kemény felvételis rendszerben kb. ennyinek volt esélye felsőfokú végzettséget szerezni. (és nem volt a mostani strukturális munkanélküliség) Aki tudott valami tehetséget is produkálni, nemcsak pénzt. Manapság mivel a ''papír'' nem beszél helyettünk, a pofátlan, nyomulós, nagyarcú, önmarketingben erős, esetleg pénzes, kapcsolatos figurák jutnak automatikusan esélyhez, nem az okosak. Már az iskolákban, egyetemeken is. Ez szvsz a politika bűne.
1990 óta ELTŰNTEK a munkásszármazású gyerekek az egyetemekről! Hirtelen ennyit butult volna ez a réteg?
Én jobban éreztem magamat abban a világban amikor a papír beszélt helyettem. Uff. /On
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Milyen széket vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest