Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nihill

őstag

válasz Kobe #17393 üzenetére

Van itt más gond is amit "belülről" látok.
    Nagycsaládos de már iskolás gyerekekkel a nagy "milla esőből" kimaradtam, de pl. az új házra adott 10M-ra jogosultak lettünk volna, mégsem vettük igénybe. Pont a legjobbkor jött, épp költözés előtt álltunk, de átgondoltuk hogy az "ingyenpénzzel" kisebb házunk lett volna és nagyobb hitelünk, így maradtunk inkább a használt mellett -nem bántuk meg.
    Autó is kb. ugyan ez, nemrég vettünk egy használtat, oké hogy van arra is támogatás, de a Dacia nem vonz, ami meg esetleg tetszett volna, ott -2,5M után sem adtunk volna ki rá annyi pénzt, csak azért hogy autónk legyen.
    Pedig IT-sként mindkettőt megengedhettem volna, ha úgy döntünk.
    Viszont ami szerintem gond(-lesz majd), hogy körülöttem az összes nagycsaládoson pont az ellenkezőjét látom, erre a pénzre kb kötelező jelleggel mindenki rá akar mozdulni, anyagi helyzettől függetlenül, kerül amibe kerül ebből nem akarnak kimaradni.
    Olyan emberenkél látunk mostanában új házat/kocsit, akikről azt se értettük, az eddigi életét hogy tudta épp kihozni, nemhogy ezeket majd ezután fenntartani.
    Facebook nagycsaládos csoportban pl. volt olyan bejegyzés, hogy "megérkezett az új autó jajj de örülünk, reméljük tudjuk majd fizetni a törlesztőt" -gratulálok... nem kell ide deviza hitel, megoldják a nélkül is maguknak az emberek a bajt.
    Nemhiába volt cikk róla, hogy az állam nagyjából negyed ennyi autó támogatással számolt -amatőr módon úgy gondolták, az emberek majd gazdaságilag tudatosan fogják ezt igénybe venni. Mert most kb. minden nagycsaládos a küldetésének érzi, hogy neki azonnal és bármi áron, de új autót kell vennie.

Új hozzászólás Aktív témák