- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
Köszönöm, nagyon korrekt vagy, hogy ezt így leírtad. Őszintén szólva ritkán találkozni olyan hozzászólóval, aki nem csak megnézi a konkrét méréseket és tényeket, hanem ha úgy látja, változott a helyzet, akkor el is ismeri.
Ez manapság nagy szó, különösen egy olyan témában, ahol sokszor már-már vallási meggyőződéssé válik, ki melyik gyártót támogatja.
A jövőre nézve én csak annyit javasolok, hogy mindig azt a CPU-t vedd amelyik a te saját meggyőződésed alapján megfelel az elvárásaidnak
-
Sinesol
veterán
A valóság nem épp ezt mutatja.
Mivel munkáról beszéltél, it van két eléggé beszédes grafikon:
Kb. egy szinten van a 9900x-el árban és teljesitményben.Na és most még 100 dolcsi lejön az árból, ami olyan 40-50k minuszt eredményez majd...
Na és ha már video transzkódolásrol beszéltél..
Bár csak encode van, de konkrétan bucira van verve az emlitett 9600x... -
Baryka007
addikt
Szerintem érdemes lenne előbb konkrét mérési adatokra támaszkodni, nem fórumközhelyekre. Az újabb Intel CPU-k fogyasztásban, hőleadásban és ár/érték arányban is messze jobbak, mint ahogy az sokak fejében él. De nincs harag, ha másban hiszel, csak ne állítsuk be tényként.
-
Baryka007
addikt
Kérlek erről mutass valami tesztet, mert ilyet nem találok sehol, ahol másfélszer annyit fogyaszt az intel.
Mert ezen a képen én inkább azt látom, hogy egy 20 mag 20 szálas CPU, vegyesen csak munkát nézve (nem játékot) kevesebbet fogyaszt mint az R9 9900X ami "csak" 12 mag 24 szál...Játékok alatt pedig már jelentősen kevesebbet fogyaszt mint a 9900X
Visszatérve fizikailag 8 maggal több van az Ultrában... És ráadásul elég szépen rá is húz munkában a 9900X reMindezt úgy, hogy ráadásul jóval hűvösebb is a 9900X nél...
Mindezt úgy, hogy 720P ben 3% különbséget tudott a 9900X felmutatni
4K ban viszont csak 0,9% a különbség
És akkor még tegyük hozzá, hogy jelenleg az U7 265K ára 180K az R9 9900X é pedig 182K (legolcsóbb árukeresőn jelenleg)
És még erre jön a $100 csökkenés, amiből mi valószínűleg csak ilyen 15-20e Ft.-ot fogunk megkapni... De összegzésképpen én azt látom, hogy munkában van egy jelentősen gyorsabb CPU-ja az intelnek azonos áron, ami hűvösebb, kevesebbet fogyaszt és játékban 0,9 - 3,0% a különbség közöttük, mindezt olcsóbban.
Szóval kérlek mutasd meg azokat a teszteket, ahol úgy van ahogyan azt mondtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest