- Yettel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
-
Mobilarena
JiaYu G4S Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fa4hu
őstag
Új ROM Neuropapa-tól a 4pda.ru-ról. Elvileg ez stabil, és leírása szerint minden működik rajta.
-
fa4hu
őstag
válasz
fudi2002 #4697 üzenetére
Az igen, működik. Ha ki akarod próbálni, a második linkkel kezdd, mert az elsőben nincs gapps, utólag feltéve meg fc-zett. A root-ot a fejlesztői beállításokban találod.
Bluetooth-ot csak Miband-del próbáltam, az nem ment vele, de a MiFit nem volt fenn. A Sim-ek mentek.
-
fa4hu
őstag
válasz
fudi2002 #4686 üzenetére
Este feltettem és kipróbáltam. GPS nálam továbbra sem működött, emellett a hangerőállítással is gond volt, a Dolby beállítást ki kellett kapcsolni, olyan hangos volt a legkisebb hangerőn is a telefon. Nekem úgy tűnik, hogy a 4pda.ru fejlesztői közül Kommandoz és Neuropapa csak ugatja a ROM-főzést, az igazán profi Morkva2012 és Vova.Vafin meg már régóta nem volt a konyhában.
-
fa4hu
őstag
Új CM verzió OctOS néven a 4pda műhelyéből, letölthető innen.
Valaki nem próbálja ki?
-
fa4hu
őstag
Tapasztalt valaki MG v8 alatt olyat két SIM-mel használva, hogy wifi-re automatikus csatlakozás után az egyik SIM-kártya lelép a hálózatról, és csak az újraindítás vagy repülő üzemmód be-ki után csatlakozik vissza? Ha igen, mi volt a megoldás rá? A kártya a 2. slot-ban van, még nincs egy éves, vodafone-os.
-
fa4hu
őstag
Kis összehasonlítás a mostanában általam használt ROM-okról:
Gyári alapú, moddolt MG v8:
- alap ROM, de Exposed-del és annak moduljaival színezhető
- minden működik rajta
- időnként hajlandó kicsit belassulni, gondolkodni
- a GPS működik rajta (de erről majd később bővebben)
- jó akkuidő
- MIBand-del korrekt együttműködésMás telefonról portolt MIUI 7:
- alapból sokféle pluszt tartalmaz, de Exposed-del tovább színesíthető
- a sebességgel nem volt gond
- jön rá ki rendszeres frissítés (ami néha elront olyat is, ami jól működött addig, aztán a következőben javítják)
- sajnos a Wifi Hotspot (internetmegosztás) csak 5 percig működik, utána kikapcsol, és semmilyen más programmal sem sikerült állandóan bekapcsolva tartani
- a Wifi Direct (képernyőmegosztás) kis trükkel elindítható rajta
- a GPS mindenféle mókolás nélkül működik rajta (csak az EPO adatokat töltöttem le)
- bekapcsolt wifi mellett gyorsabban merül, mobil hálózaton elfogadható akkuidő
- MIBand-del együttműködik, de néha nem azonnal old fel
- a bluetooth kapcsolat sem volt a legkorrektebb, a külső, bluetooth-os GPS-t is mindig elveszítetteMás telefonról portolt CM 12.1:
- a legfrisebb (nem 4.4.2 mint a két előző, hanem 5.1)
- a leggyorsabb
- alapból sokféle pluszt tartalmaz, de Exposed-del tovább színesíthető
- a Wifi Direct (képernyőmegosztás) nem működik rajta
- a GPS nem működik
- a legjobb akkuidő
- MIBand-del korrekt együttműködésÉs akkor a GPS. MG v7 alatt működött (rézfólia, plusz kinullázótt gps.conf fájl, EPO adatok letöltése). Felraktam a CM-et, és semmilyen beállítással nem tudtam normális működésre bírni. Negyed óra alatt talált jelet a szabadban, de gyenge minőségben, és amint megmozdítottam a telefont, el is vesztette. Ezért visszatértem az MG-vonalra, de a v8-at tettem fel, tiszta telepítéssel. És megint nem működött a GPS, pedig sokféle gps.conf-ot, telepítő zip-et kipróbáltam. Erre elővettem az MG v7-es mentésemet és kimásoltam belőle az összes gps-szel kapcsolatos konfigurációs fájlt, felmásoltam a megfelelő helyekre, beállítottam a jogokat, újraindítottam és egy pöccre indult. Ezek után elgondolkoztam rajta, hogy esetleg ki kellene próbálni ezeket a konfigurációs fájlokat CM alatt is, hátha ott is megjavulna a GPS, de lusta voltam egyelőre visszarakni a CM-es mentést.
-
fa4hu
őstag
válasz
Thony.80 #4624 üzenetére
Egyelőre befejeztem a MIUI-s kirándulásomat, mivel wifi alatt gyorsan merült a telefon. Adtam egy esélyt a már korábban linkelt Morkva-féle január 30-i CM12-nek, és azt kell, hogy mondjam, egészen korrekt, a mobilos adathasználati problémák sem nagyon léptek fel eddig, az üzemidő is jónak ígérkezik, egyedül a GPS gyengébb benne.
-
fa4hu
őstag
Egyik fórumtársnak próbáltam távsegítséget adni új ROM telepítéséhez, de mindjárt az elején elakadtunk:
A Mobile Uncle Tools-ból nem sikerült felrakni TWRP recoveryt (látszólag települt, de a recovery-be való újrabootoláskor nem lépett be, a rendszer állt fel ismét), ezért a Jiayu.es alkalmazáson keresztül tettük fel a CWM 5.xxx verzióját. Ez gond nélkül települt is, újraindításkor pedig sikerült belépni bele. Ezen keresztül próbálkoztunk a TWRP-t feltenni ZIP-ből. Látszólag fel is ment, sikeres telepítést írt ki, de a recovery újraindítása után megint a rendszer állt fel, nem lépett be a recovery-be. Mit rontottunk el?
-
fa4hu
őstag
válasz
pirosvilamos #4573 üzenetére
Próbáld meg másik ROM-mal. Nálam a MiBand Miui alatt a legstabilabb bluetooth-on.
-
fa4hu
őstag
válasz
pirosvilamos #4570 üzenetére
Milyen ROM-ot használsz? (Szerintem a 4.0-ás bluetooth nem mindenben korrekt a telefonon.)
-
fa4hu
őstag
Éppen kirándulást teszek MIUI vonalon, ezzel a ROM-mal. Összességében jó tapasztalatok, a MiBand is stabilabb kapcsolatot tudni tartani alatta, mint az MG v8 alatt. Két bosszanrtó hibája volt, amiből az egyiket sikerült áthidalni:
1. A Wifi hotspot (tethering) csak 5 percig megy, utána kikapcsol. Próbáltam 3nd app-pal, de mindegyiknél ugyanúgy lekapcsolt.
2. Nem működött a Wifi display. Erre feltettem ezt, és ezzel már ment, sőt a következő próbálkozással már a ROM beállításaiból is.
Sajnos Cyanogenmod vonalon nincsen előrelépés, az adatforgalom-kezelés még mindig ugyanolyan zűrös két kártya esetén, ráadásul mintha már a CM13 felé kacsintgatnának.
-
fa4hu
őstag
Most, hogy többet mozogtam el itthonról a telefonnal, kiderült, hogy nálam CM12 alatt dupla SIM-mel állandóan megszakad az adatkapcsolat, elveszti azt. Próbáltam többféle modemmel is próbáltam, de mindegyiknél ugyanaz volt a helyzet.
Cappa, esetleg nem tudnád megnézni, hogy az MG-ben vagy a Salamander ROM-ban milyen modem van, és ha esetleg nem a gyári Jiayu, akkor tudnál belőle egy recovery-ből felrakhatót csinálni? Előre is köszönöm!
-
fa4hu
őstag
Megint az orosz fórumból. Állítólag ezzel megy a BLE.
-
fa4hu
őstag
Pár hasznos dolog az orosz fejlesztői oldalról CM12-höz:
hangrögzítős telefon alkalmazás
Még nem próbáltam ki egyiket sem, majd ha lecserélem a ma megjelentre, akkor fogom. Addig is szívesen venném a tapasztalatokat.
-
fa4hu
őstag
válasz
Outlander #4446 üzenetére
Nálam a 67-es modemmel azt csinálja néha, ha elveszti a wifit, elmegy a hálózat is, de ha visszajön a wifijel, a hálózat is visszaáll. Ha az elvesztés előtt kikapcsolom a wifit, akkor nincs ilyen gond. Olyan sok helyen nem jártam most, de 2G-t még nem láttam, viszont egyszer elszállt a hálózat magától is. A repülőgép üzemmód segített, nem kellett teljes újraindítás.
-
fa4hu
őstag
válasz
fudi2002 #4369 üzenetére
Ha jól tudom, akkor Lollipop alatt - ha be van kapcsolva az automatikus backup -, akkor új install esetén visszarakja az alkalmazásokat? (Legalábbis nálam az első install után felrakott programot feltette a második után.) Kérdés, hogy a programbeállításokat is visszarakja-e?
-
fa4hu
őstag
-
fa4hu
őstag
Fél napos nyúzás után azt mondhatom, csupa pozitív dolgot tapasztaltam. Kellően gyors, testreszabható (rengeteg beállítási lehetőséggel, a Gravity Box-ot már fel se raktam), rootolt, megy az Xposed alatta a megszokott modulokkal (Xled, Greenify, MinMinGuard, Youtube Bakcground), több mint 3 órás kijelző idő mellett 50 % felett van (közel két éves aksival), a GPS a megszokottan gyenge, de a kültéren felállt, 9 műhold mellett 11 ft alatt volt a pontossága (valószínűleg navigáció közben ugyanúgy ugrálna). Nagyon jók a CM-témák, az 5.1-es billentyűzet végre tudja a swipe-ot. A fórumban leírtakkal ellentétben megy a képernyőkép-rögzítés.
-
fa4hu
őstag
válasz
petersson01 #4348 üzenetére
Töltőre kell tenni, akkor be tudtok lépni a recovery-be. Ha nem boldogulsz, írj privátban.
-
fa4hu
őstag
válasz
Princz22 #4330 üzenetére
Szerintem még helyrehozható. A recovery-be azért nem tudsz belépni, mert töltőre kell tenni, és úgy indításkor nyomni a bekapcsoló+hangerő fel gombot. Másolj fel az SD-kártyára egy recovery-ből telepíthető ROM-ot a needrom.com-ról és telepítsd. Az aksid előtte azért nézd meg, legalább 40 % legyen rajta.
-
fa4hu
őstag
Van valami ötletetek, mitől lehet nagyon visszhangos a telefonom a hívott félnél? Többen panaszkodtak rá, MG v7.5 ROM van rajta.
-
fa4hu
őstag
Pedig a szokásos kínai, kifárasztásos kamunak tűnik, az első két telefonnal szerencséd volt. Ha esetleg keresel itt a hardvveraprón egy megbízható szerelőt, akkor ő meg tudja mondani, pontosan mit kell cserélni, és ha nem túl sokba kerül, megrendeled ebay-ről, esetleg aliexpress-ről az alkatrészt.
-
fa4hu
őstag
válasz
paolinho #2572 üzenetére
Volt már nálam olyan készülék, aminél nem akart működni a Cappa-féle, ill. a PhilTouch se, egyszerűen nem akart belépni. Végül TWRP-t tettem fel.
(#2571) hazelnuts: Érdemes megcsinálni a Paolinho által linkelteken túl a nem régen itt bemutatott antenna-rásegítést is, sokat javít!
-
fa4hu
őstag
válasz
SárkánySzív #2383 üzenetére
Össze lehet azt ragasztani, nekem sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Motoros topic
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest