Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
JIAYU G2F
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikej95
aktív tag
válasz
cappa72 #4068 üzenetére
Akkor egy kis ON topic.
Kezdő komment bővülhetne egy 8 GB WCDMA verzióhoz való CWM-mel, most tettem fel, auto generált, need.rom-ról van, működik, de backup esetén az éppen másolt fájlok neve félig lelógott a képernyőről.
Másfelől a 4.4.2-es verzión Framaroot nem jó, KingRoot (sic nem kingoroot) megoldotta teljesen automatikusan ezt a problémát, needrom-on azt olvastam, hogy a VRoot is működik.
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
8 GB verzióhoz (4.4.2 KitKat, 3.4.67 kernel, G2FW 20140108-221546) CWM és tisztított ROM hol található?
-
mikej95
aktív tag
Úgy döntöttem beújítok egyet, mert elég olcsón kapni és az előzővel meg voltam elégedve amíg tropára nem vágtam.
Ehhez a verzióhoz melyik CWM és tisztított ROM fog kelleni?
-
mikej95
aktív tag
Levettem a kijelzőt+érintőpanelt, azzal szembesültem, hogy az én verziómban össze van gyógyítva permanens módon a kettő (EK34M.20523A4JRH, FK43M 205203A1-3). Csak egyben cserélhetők, ráadásul az LCD panel alját szintén kikezdte a kontakt spray, a fehér műanyag pereme pedig repedezett körbe (egy újjal nem érem ezekhez a részekhez, ez még az esésből származhat)....
Megmaradt ép alkatrészeket inkább eladom, 38$-ba kerülne a javítás és igazából hangszórót ami biztosan jó még mindig nem találtam.
Kameramodul
Előlapi hangszóró
Belső váz
Hátsó váz
Hátlap
Alaplap (hang + gomb rugója törött)
Gyári (nagyonszar) töltőEzek vannak. Felrakom majd apróra, ár megbeszélés szerint.
-
mikej95
aktív tag
válasz
poffsoft #3947 üzenetére
Hangszórót nemigen találok, de most látom van üveg+tapipad only lehetőség ugyanattól az eladótól és videó is a cserélésről. 16$ az már ÁFA határ alatt van és nem 34$ amennyiért egybeszerelt kijelzőst árulnak. Mégis csak belevágok.
Eredetileg úgy volt, hogy működőképes állapotba hozom, aztán lefokozom tartaléktelefonnak (kerek 1 db alig működő, vodafonos nokia c1-01 viseli ezt a címet). De ennyiért már megéri 99%-os állapotba hozni.
-
mikej95
aktív tag
válasz
poffsoft #3944 üzenetére
Mikrokapcsoló működik, csak a rugó tört el benne, nagyon érzékeny a legkisebb nyomásra aktiválódik. Már eldöntöttem, hogy kijelzőt se cserélek. Csak azt ami tényleg rossz, de aliexpressről szó szerint darabokban meg lehet rendelni ezt a telefont.... Nesze neked project Ara.
Töltőpanel, első verziós WCDMA:
1. Hátlapot leveszed, akkut, SIM kártyákat, memóriakártyát kiveszed.
2. Kihajtod csavarokat, 2 csavar le van matricázva (hátát nézve bal felső és jobb alsó). Minden csavar könnyen hozzáférhető kellően kicsi kereszthornyú vagy lapos csavarhúzóval. Speciális csavarok nincsenek benne.
3. Késsel, egy kis lemezzel vagy csavarhúzóval körbe elválasztod a hátsó vázát.
4. Hangszóró ebben a vázban marad, ez egy külön kis modul, nálam ez is elromlott és egyben nem is tudtam kiszedni. Túloldalról nem lehet "át/kinyomni, mivel egy kis porszűrő van előtte.
5. A képernyő hátulján, alul találod az USB/mikrofon modult. A képernyő hátulján fut végig (valószínűleg hozzá is van ragasztva a képernyőhöz) az alaplap vezetéke. Ez nem gond, képernyő csere esetén hajszárítóval le lehet imádkozni. 24 érintkezős csatlakozót gond nélkül ki lehet pattintani egy lapos csavarhúzóval sérülések nélkül.
5. A telefon oldalában megy egy kis vezeték ez is jobb oldalt csatlakozik a töltő modulba, kézzel is könnyen eltávolítható. Ez sincs hozzá forrasztva, szóval nem lehet maradandó kárt okozni a kihúzásával.
6. Egy kis lapos csavarhúzó vagy kés segítségével körben ki kell lazítani a modult, a peremén fekete szigetelő anyag szerűség van ez ne tévesszen meg. Valószínűleg a jobb oldala hozzá van ragasztva a képernyő moduljához(hővezetős ragasztóval), de könnyen enged.
-
mikej95
aktív tag
válasz
poffsoft #3941 üzenetére
Az a baj nem tudom mi lehet még a telefon aljában(mikrofon+USB panel halott, hangszóró szintén), mert ha van más valószínűleg azt is cserélnem kéne. Úgy pedig nem akarom megrendelni cuccokat, hogy aztán szétszedem és még kéne 2-3 cserekomponens.
cappa72 talán megmondja erről még a tutit.
Plusz még egy korábbi ejtés miatt nincs meg a holtjátéka a hangadás gombnak.
szerk2.:
GSM+GPS antenna ott van, de azok működnek, telefonálni tudtam és térerőm is jó. Ha hálózatot fogja akkor valószínűleg GPS jelet is. -
mikej95
aktív tag
válasz
cappa72 #3937 üzenetére
Először pofára ejtettem (igazából sokadjára, de bírja az alu váz rendesen) és betört a felső sarka. Nem nagy dolog, kijelzőn csak egy kisebb törés fut egy rövid szakaszon és érintőpanel is tökéletesen működik. Eladni már így nem lehet, de nekem tökéletes.
Ez volt 2 hete.
Na de tegnap nem volt se OTG se UBS csatlakozás egyik pillanatról a másikra. Most ott tartok, hogy nem tudom már tölteni sem, rájöttem, hogy igazából az alsó hangszóró se üzemel. Ez kb. 10 dollárnyi alkatrész. panel + hangszóró
Cseréhez van videó a neten, de mire ideér a cucc kínából 10x lemerül a telefon. Egyetlen normális szerviz amit ismerek pedig csak csatit cserélne, azt is 4 Mátyásért.
13000 ha mindent defekteset cserélnék. 16 K ha nem akciósan veszem és valahogy úgy érzem utángyártott kijelző nem jön Gorilla Glass 2-vel.
-
mikej95
aktív tag
Mikrofon + USB csatlakozó cserét végző emberkét ismertek? USB megadta magát (először csak adatkapcsolat nem volt, másnap már nem is töltött), mikrofont pedig kinyírta a kontakt spary.
-
mikej95
aktív tag
Wifi probléma csak párszor jelentkezett nekem, viszont az idegesítő, hogyha a router hatókörének szélén vagyok, nem tudja eldönteni telefon, hogy akkor most elég erős a jel a kapcsolathoz vagy sem, bár ez minden telefonnal így van.
GPS-t pedig meg kell szokni. Ilyen olcsó telefonokkal net és EPO nélkül jó 2 perc tökölés is lehet mire lesz lock. Persze, ha van net akkor fél percen belül van atom stabil jel A GPS csodákra képes, EPO is segít valamicskét.Amúgy elég cink, hogy kiadnak 3 WCDMA modellt ugyan azon a néven. Persze minimális a különbség, de az újabban más a touchscreen, a 8 GB-s ben pedig még a grafikus gyorsító is más. Több, mint elég, hogy a driver ne legyen jó.
Nálam az ótvar inviteles modemet kell mindig újraindítani, mert egyszerűen lefagy szinte naponta a nyári melegben (vagy ha télen nagyon be van fűtve) és ugyanezzel a lendülettel akkor már húzhatom ki a routert is, mert netes felületre belépni és onnét reconnectet nyomni a WAN portra tovább tart.
-
mikej95
aktív tag
Kint van egypár 4.4-es ROM, valaki már kísérletezett velük?
Szerk.: Most látom csak az újabb 8 GB belső tárhelyes verzió van támogatva, 4 GB verzióval egy csomó minden nem működik rendesen (pl: érintőkijelző).
-
-
mikej95
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #2307 üzenetére
Persze, hogy jó a kábel is, nem bántam meg.
-
mikej95
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #2294 üzenetére
Én sötétben találtam rá erre a csodás funkcióra.
Plusz van benne egy puffer is - ami rögzíti a nyomás hosszát és számát - simán lehet vele Morse kódot küldeni.
A töltő amire rábeszéltél nagyon bevált, külön kábelt nem vettem hozzá helyette a gyárilag csomagolt Belkin töltő + Belkin 1,5m USB microUSB kábel komót vettem(sajnos nincs ferrit a Belkin töltőkhöz járó kábeleken). OTG meg Delock, arra sincs panasz.
-
mikej95
aktív tag
4.4-es frissítésről van valami hír? Vagy ez nem fogja megkapni?
-
mikej95
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #1928 üzenetére
-
mikej95
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #1923 üzenetére
Budget megoldás nincs?
Tudom, hogy csak egyszer kell megvennem, aztán többet nem kiadnom a kezeim közül.
-
mikej95
aktív tag
válasz
csgeri80 #1924 üzenetére
TP-Link routerekkel hadilábon áll nem egy MT SoC-os telefon(ezt nem tudom hol olvastam), de benne van a lírásban is, az újraindítás a megoldás. Plusz alvó mód után is szereti ezt játszani.
Más töltő alternatívák, esetleg valami kipróbált innét hardverapróról? Mert Delock kábel és 5V 1A Belkin töltő az 4500 forintot kóstál.
-
mikej95
aktív tag
Mint kiderült a gyári töltőm nem a legjobb (belül rozsdás, legalábbis nekem) és sérült az adatkábel is(20 MB nagyobb fájlokkal még az explorer.exe-t is kiakasztja a gépen), ami járt hozzá. Valaki tapasztaltabb tudna linkelni valami töltő + adatkábel kombót, minőségit(nem cseszi el az érintőpanelt, nem rozsdás, EU konnektor jó neki, szóval működik), olyat ami bevált.
Amúgy meglepett a dolog, előző telómhoz (Lenovo A760) kapott gyári cuccok jobbak (jók) voltak. De ez gondolom OEM dolog, a gyártók megrendelnek 10K kelléket aztán ráírják a logójukat.
Előre is köszönöm!
-
mikej95
aktív tag
válasz
Flexy90 #1883 üzenetére
A furcsa az, hogy txt állományok, mp zene(egyesével próbáltam), nagy felbontású képek gond nélkül átmennek. A film is másolása is elkezdődött, aztán átváltott "számolásra" megint ment egy kicsit, aztán megint elakadt, és harmadik alkalommal végleg. A telefontból megnyitott film eleje lejátszható volt, addig míg a fájl értelemszerűen meg nem szakadt...
A töltőt csak egyszer használtam(képernyő nem hülyült meg tőle, de amíg a rozsdát le nem varázsolom róla, addig nem használom, le ne égjen az egész lakás egy töltőtől amiből van kb 5 db jól működő a szekrényben), de már előtte is megvoltak ugyanezek a gondok. Más kábellel most megpróbálom. -
mikej95
aktív tag
válasz
szumoo@gmail #1879 üzenetére
Így is csak 3%-ig jutott egy 1,2 GB-s fájllal. Ja és állandóan crasheli az explorer.exe-met és addig nem tér magához a gép, míg át nem váltok csak töltésre.
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy nincs írási jogom (lemásolni tudok dolgokat, de írni nem) a telefon memória kártyáján gépről. USB kapcsolattal se USB storage, se Media Device módban, USB Debugging természetesen be van kapcsolva.
A kártya tökéletesen működik más telefonnal, kártyaolvasóból szintén. A probléma már a root-olást is megnehezítette és a costum recovery felrakását is. A telefonon belül vígan másolgathatok mindent.
My Phone Explorer pedig azt írja, hogy a telefont nem sikerült azonosítani. (ha pedig nincs debugging benyomva akkor nem is látja)Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
mikej95A gyári töltő meg nem egyedi hiba, a kábel se egy csoda, de a töltő, te jó ég, szerencse, hogy csak egyszer használtam(biztos nem ez okozta a problémákat, mert eddig nem volt EU plug-om és USB-ről töltöttem). Az viszont érdekes, hogy a kondik épek és a forrasztások tiszták....
Néhány fincsi kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest