- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
magortaltos
csendes tag
Basszus. Csak átírtam xhttp.open("POST", ... ra és működik. Tényleg csak ennyi lenne ?!
-
magortaltos
csendes tag
Köszönöm mindenkinek aki hozzá(m)szólt! Sikerült! Sokat tanultam belőle.
Ennek mintájára oldottam meg:
https://www.w3schools.com/js/js_ajax_php.asp
Csak zavar benne, hogy GET -el küldi a beszélgetés tartalmát a php vissza a JS-nek. Annak ugye van valami méret korlátja?! Hogyan lehetne a w3schools-os példát átírni POST -ra? -
magortaltos
csendes tag
válasz
sztanozs #9736 üzenetére
Értem, hogy a PHP a szerver oldalon legenerál kódot ami belekerül és a kliens oldal megkapja. DE ! Én arra gondoltam, hogy a PHP oldal is fut közben (vagy újraéled) mert amikor egy form kitöltésre kerül és lenyomják a submit gombot, akkor kitöltésre kerül a POST tömb és lám, a PHP oldalon egy egyszerű isset máris észreveszi. Tehát akkor csak fut még az a PHP amikor a kliens oldal már rég kint van, akkor is.
Ezért gondoltam, hogy egy egyszerű üzenettel (pl. POST kitöltéssel) lehetne szólni a PHP oldalnak, hogy tegyen ezt vagy azt.((Ha elborul az agyam, csinálok egy észrevehetetlen formot valahol a sarokban és valahogy ráveszem JS-el hogy váltsa ki a submit eseményt és máris tudok a szerveroldalnak üzenni))
-
magortaltos
csendes tag
Az a probléma, hogy ez a teljes php állományt újratölti.
Szóval pontosítok. Van 1 db .php állomány. Ami egy chat program:Van benne egy form ami az új bejegyzést várja.
És egy PHP ami kirakja a képernyőre a chat.txt tartalmát. Alap esetben ez csak akkor frissül amikor submit gombot nyom a felhasználó. Tehát nem látja a felhasználó, ha valaki új bejegyzéssel bővíti a chat.txt-t.
Namármost a php kódnak ki kellene tenni 1-2 mp-enként az esetlegesen mások által frissített
chat.txt tartalmát. De közben nem veszhet el a form tartalma, ha a felhasználó éppen hozzászólást ír.
Vagyis:1. vagy a php 1-2 mp-enként újra kiteszi a chat.txt tartalmát a képernyőre így békénhagyva a form-ot. Ehhez 1-2 mp -enkét állandóan lefutó PHP függvény kellene....
2. vagy a JS lementi a form aktuális tratalmát és újrahívja az oldalt majd visszatölti a formba ami korábban benne volt. De ez hülyeség mert a változók tartalma elvész a refresstől. Mentsem le cooki -ba...? Na ekkora baromságot....
3. vagy a JS hívjon meg egy PHP függvényt 1-2 mp -enként... állítólag ezt nem lehet.
4. vagy legalább töltsön ki a JS egy nyomorult POST sort pár másodpercenként, ahogy a submit gomb is teszi és akkor a PHP oldal egy egyszerű isset -el észreveszi és frissíti a bejegyzéseket.
5. vagy ha ez olyan bonyolult akkor csinálok egy kamu formot ami nem látszik és beleírok egy szóközt oszt valahogy meghívom JS -ből a submit gombot , az meg elküldi a szóközt a php-ből meg látom hogy kitöltődött a PSOST adott sora és intézkedek.
De nehogy már így kelljen cigánykodni, nincs a nyelvnek valami normális megoldása ilyesmire ???
-
magortaltos
csendes tag
Igen értem a logikáját és valóban egy fájlban van a js és a php.
Akkor jól gondoltam, hogy kéréssel tudom megoldani.
Valaki egy csöpp kódot tudna írni erre ?! -
magortaltos
csendes tag
Ó, igen, gyanítottam hogy fetch -el lehet. De nem tudom hogy kell használni.
Ugyan abban az állományban van a JS és a PHP is. A JS nek időnként kezdeményezni kellene, hogy egy PHP függvény lefusson újra meg újra.
Arra gondoltam, hogy a php-b beírom, hogyif (isset($_POST['szoveg']))
{ $_POST['szoveg'] = '';
... // itt meghívom az általam írt függvénytés mindig amikor a JS kitölti a POST['szoveg'] -et, akkor lefut a ... szakasz. De ha van egyszerűbb módja is, hogy a JS kezdeményezzen egy PHP függvény lefutását akkor bármilyen megoldást szívesen megtanulok.
-
magortaltos
csendes tag
A frontend oldalon egy form adatait a submit gomb elküldi és a backend oldalon a php olvassa egy POST tömbből. Az lenne a kérdésem, hogy form nélkül hogyan lehet írni a POST tömbbe javascript-ből? Azaz szeretnék üzenni a php-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged