Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jeges
    senior tag

Hrrrrrrrrrrrrrrrrr. A css-ben a font-size medium-ként van megadva, nem pixelben. Chromium, FF és gondolom minden más böngésző pixelt ad vissza a jquery css() függvényre. IE medium-ot.
    Tudom, a legegyszerűbb megoldás px-ben megadni, de nincs rá lehetőség, hogy IE-nél is kinyerjem valahogy a pixel számértéket?

én ezeket használom most:

function getStyle(oElm, strCssRule){
    try{
    var strValue = "";
    if(document.defaultView && document.defaultView.getComputedStyle){
    strValue = document.defaultView.getComputedStyle(oElm, "").getPropertyValue(strCssRule);
    }
    else if(oElm.currentStyle){
    strCssRule = strCssRule.replace(/\-(\w)/g, function (strMatch, p1){
    return p1.toUpperCase();
    });
    strValue = oElm.currentStyle[strCssRule];
    }
    var num = strValue.replace(/[\sa-z]+/gi, '');
    var str = strValue.replace(/[\d\.]+/i, '');
    return [parseFloat(num), str];
    }catch(er){return [0,"px"];}
    }

function setStyle(obj,st,vl){
    var a = obj.style.cssText;
    obj.style.cssText = (a.length>0) ? a + ";" + st + ":" + vl : st + ":" + vl ;
    }

function removeStyle(obj,st){
    str = new RegExp("(?:\\b|^)" + st + "\\s?:[^;]*(?:$|;)", "i");
    obj.style.cssText = obj.style.cssText.replace(str, "");
    }

ie6+, ff, opera, chrome megette eddig.

• Sk8erPeter
    nagyúr

Hrrrrrrrrrrrrrrrrr. A css-ben a font-size medium-ként van megadva, nem pixelben. Chromium, FF és gondolom minden más böngésző pixelt ad vissza a jquery css() függvényre. IE medium-ot.
    Tudom, a legegyszerűbb megoldás px-ben megadni, de nincs rá lehetőség, hogy IE-nél is kinyerjem valahogy a pixel számértéket?

És ha a CSS-fájlodban explicite megadod, hogy a #tartalomnál mekkora legyen a betűméret px-ben, akkor is medium-ot ad vissza? :F Csak nem már.
    Amúgy ennél a résznél:
    default:
    $("#tartalom").css("font-size","medium");
    break;

nem is értem, minek "medium"-ot adsz meg, így nehéz ebből int értéket kiszámolni. :)
    Ezt is változtasd meg az általad közepesnek tekintett betűméretre. Gondolom ez nagyjából a 17px-es érték lehet nálad, ha a 24 a max, 10 a min, nem?
    Bár lehet, hogy ez nagy lesz alapból kicsit.

Új hozzászólás Aktív témák