Hirdetés
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ilyen vékony egy professzionális Galaxy
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
1.
Hja, meglepődtem. Leginkább a null-on... Ezt a validációs részét a js-nek már 10 éve is újra kellett volna írni szerintem. Az egész egy jó nagy katyvasz. Elég hasonló a PHP-hez ilyen téren.2.
Erre mondtam, hogyha annyira a típus validálással akarsz molyolni, akkor érdemesebb TypeScriptet használni.Én személy szerint így oldanám meg a dolgot sima js-el:
function doStuff (inputArray) {
if (!(inputArray instanceof Array))
throw new TypeError("Array required.");
return inputArray.map(makeChange);
}aszinkron esetben meg
function doStuff (done, inputArray) {
if (!(inputArray instanceof Array)) {
done(new TypeError("Array required."));
return;
}
done(null, inputArray.map(makeChange));
}Primitíveknél is ugyanúgy jó a typescript, vagy ha nem szeretnél compile-t, akkor valóban írhatsz olyat, hogy
if (utils.typeOf(value, String))
és hasonlókat.
Szvsz. nem muszáj minden esetben ennyire szigorúan típusellenőrizni. Attól függ, hogy mire fejleszted a kódot. Ha valami kisebb projekthez kell gyorsan összeszórni olyasmit, amit ránézésre átlátsz, akkor felesleges erre időt pazarolni.
Leginkább az a hátránya ennek a nem beépített típusellenőrzésnek, hogy TDD-vel a teszt kód nagy része erre megy el, ahelyett, hogy a tényleges funkciókat tesztelné az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Xbox Series S 512GB Játékkonzol + kontroller+ gyári doboz+számla+ 2-ÉV EURONICS GARANCIA!!
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Alpinestars GP PLUS R V3 LEATHER JACKET RIDEKNIT (48-as méret, 0km-es!)
- Denon Ceol Piccolo mini hifii (Spotify stb. is), fekete
- Nintendo Switch 2 + Mario Kart World + Gyári tok + Gyári Joy-Con Wheel Pair (4hónapos!)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest