Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Teasüti #3706 üzenetére

    "Nem irónia, tényleg így néz ki a kód."
    Úristen, hát az kegyetlenül idétlen. Ez komoly, hogy így kódolsz? Még most szokj le erről, használj valami normális kódszerkesztőt, mert nem fogod átlátni a kódjaidat, most is átláthatatlan a bemásolt kód.
    Tessék:
    http://jsbeautifier.org/
    Szépen indentálja a HTML- és főleg JS-kódokat is.
    Ez alapján itt a kódod:
    http://pastebin.com/zETLwnud
    Kicsit másképp néz ki.

    "[link] Itt is a result panelen van az eredmény."
    Igen, de ne azt akard módosítani, hanem a kódot... :U

    "Ezt így ahogy van másoltam a HTML kóddal együtt, de nekem nem működött a pre.innerHTML sor (ugye az küldi a result-ra a kimenetet?)."
    Nem az "küldi a resultra a kimenetet"... Kis félreértés van itt. A result egyszerűen csak a kód eredményét, kimenetét mutatja, ugyanúgy, mintha te összepakolnád az oldalt ezekből a különböző részekből, aztán megnyitnád a böngésződben, lefutna a kód, és kiadna valamilyen eredményt. Ugyanazt mutatja ez is.

    Van ez az elem a HTML-panelen:
    <pre id="output">
    Waiting...
    </pre>

    Aztán van a JavaScript-panelen ez a rész:
    var pre = document.getElementById('output');
    ez itt egy globális változó lesz, az output id-val rendelkező elemet kérted le, tároltad a "pre" változóba. (mármint Karma tette ezt)
    van aztán ez a sor:
    pre.innerHTML = lat + ", " + lng;
    ez egyszerűen annyit jelent, hogy módosítod a HTML-tartalmát a "pre" elemnek, ami az előbb látható output id-val rendelkező elem. Belerakod vesszővel elválasztva a "lat" és "lng" változók tartalmát. És kész.

    pre.innerHTML = textStatus;
    Ez ugyanaz, csak itt a textStatus tartalmát pakolod bele (ez fog látszani a kimeneten is, mivel a "pre" egy látható elem, aminek a tartalma módosítva lett), ez az AJAX-kommunikáció során, hiba esetén meghívott callback-függvény, ez tehát annyit csinál, hogy egyszerűen megmutatja a válaszként kapott, hibaállapotról szóló szöveget a pre elemen belül.

    "Nem hinném, hogy a mai 1+ ghz-es telefonoknak ez gondot okozhatna."
    Tipikus rossz kódolási érv, a gányolások alkalmazásának alátámasztására. Ne így állj hozzá. És ha valaki nem 1+ GHz-es telefonnal nézi? Amúgy meg teljesen mindegy, mivel nézi, feleslegesen zabálni az erőforrásokat tök felesleges.

    "function akármi(izé) {
    var "ez meg az";
    return("ez meg az");
    }
    var "ez meg az" = function(izé);
    Na ez így jó vagy rossz? :B"

    Ez most itt mi akart lenni? :DDD Kérdésre válaszolva: nagyon rossz. Konkrétan semmi értelme. Nem is értem, itt mit akartál. var kulcsszó után egy string?

    "Asszem ugyanez érvényes az Array.prototype-ra is, azt is a program elejébe illesztem be és nem tudom a benne hazsnált változók össze akadhatnak-e a program többi változójával."
    var kulcsszót használsz, nem.

    "Értsd: a function()-ben lévő változók "lokálisabbak-e", mint a programban lévők? :D"
    Ennek a kérdésnek semmi értelme. :)

    Az algoritmusról pedig már korábban beszélgettetek, azt annyira nem követtem végig, hogy hogyan kell ezt érteni, a tömböd rendezve van-e, meg minden részletet nem tudok.

    Amúgy hogy működik ez a Tasker? Nem ismerem a progit, csak annyit tudok róla, hogy mindenféle feladatot végre lehet hajtani vele Androidon, ütemezést is, meg egyebeket lehet vele intézni, de hogy kódolni hogyan lehet hozzá, arról fogalmam sincs, sosem olvastam még róla, vagy néztem utána.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák