-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Őőő algoritmus írásban is kérhetek segítséget?
Egy string tömböt szeretnék keresni egy másik string tömbben és azokat a találatokat kidobatni, amire a legtöbb az egyezés.
Az input egy karakterlánc, amiben vhol van egy név, de lehetnek nem releváns szavak is (Speech-to-Text és telefonkönyv keresés). Az inputot feldarabolom szavakra, majd ezeket a szavakat egyenként lefuttatom regex kereséssel a névjegyzéken (amit szintén egy tömbben helyeztem el, egy rekord egy teljes név).
És a találati arányból kellene kidobni a legvalószínűbb egyezést.
Tehát mondjuk az input vmi ilyesmi: "Hívd fel Gipsz Jakabot!"
A ragozásra is kitaláltam egy alprogramot, ami az utolsó karaktereket vagdossa le - magánhangzó esetén először az ékezetet -, majd újra az egész.
És eredményül a "Gipsz Jakab" rekordot szeretném kapni, mert az input 4 kifejezéséből 50%-os találatom van erre a rekordra (míg mondjuk a "Agyag Jakab" esetén csak 25%-os az egyezés).A kódolás talán menni fog (bár még nem állt össze miként fogok ezen végigmenni, vmi iteratív módszeren töprengek), de a kérdésem az lenne, hogy ez így életképes megoldásnak tűnik?
Illetve ami nekem nagy kérdőjel az a statisztika felállítása. Hogy tudnám kiértékelni a keresések eredményét?
Mert nagyon könnyen előfordulhat, hogy több találatom is lesz és ezekből automatikusan a legvalószínűbbet kellene választani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest