- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mindenki Z Fold7-et akar
Új hozzászólás Aktív témák
-
én egy ilyet csináltam.
nem hiszem hogy lefut a println-es rész az biztos rossz csak tippeltem hogy hogyan lehet.
de az elv az biztos jó csak én nme tudtam lefordítani mert nincs java fordítóm.import java.util.*;
import java.io.*;
public class Legn{
public static void main (String[] args){
Double szamok[], legnagyobb;
szamok = new Double[3];
Scanner billentyuzet = new Scanner(System.in);
System.out.println("Adj meg 3 számot");
for(int i=0;i<3;++i)
{
System.out.println("Add meg a"+i+".számot");
szamok[i] = billentyuzet.nextDouble();
}
legnagyobb = szamok[0];
for(int i=0;i<3;++i)
{
if(szamok[i] > legnagyobb)
legnagyobb = szamok[i];
}
System.out.println("A legnagyobb szám:" + legnagyobb);
} -
Hali!
Ugyan nem értek a Java-hoz de megpróbálok segíteni hátha ketten össze tudjuk hozni valahogy.
Szóval első ránézésre én egy tömböt használnék ehhez a feladathoz. Vagy arraylistet asszem ilyesmik vannak Java-ban. De elég egy sima tömb is az tuti van.
Csinálsz egy 4 elemű tömböt. Abba kéred be a számokat. Szóval nem sima változókba teszed hanme egy double típusú 4 elemű tömbbe.
Aztán bevezetsz még egy double változót ami a legnagoybb számot fogja tartalmazni. Elöször a legnagyobb szám változó értéke legyen a tömb első eleme tehát az első bekért szám.
Aztán fogsz egy for ciklust amivel bejárod a tömb 4 elemét. Itt hasonlítgatod a tömb elemeit a legnagyobb számhoz. Ha valamelyik tömbelem nagyobb mint a legnagyobb szám változód aktuális értéke akkor lecseréled. Igy a for ciklus végére megkapod a legnagoybb sázmot a legnagyobb szám nevü változódba.
Szerintem egy egyszerübb a dolog és könyebben bővíthető sokkal több számra is mint egy if-es változat.Remélem segítettem. Ha valami nem világos akkor írj és megpróbálok segíteni ha tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest