- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terminus_
aktív tag
innét szedtem le a legújabb verziót windows binárisba:
http://jakarta.apache.org/site/downloads/downloads_tomcat-5.cgi
Igazából a gányolós verzióban már megetettem vele, szóval ha más nem akkor egyenlóre így hagyom, aztán, ha más problémája is lesz akkor legyilkolom az egészet aztán újrapróbálom. Az igazság, hogy egyetlen servletet kellett megcsinálnom és az most úgy tűnik menni fog. Ha szórakozik velem, akkor úgyis megint visszatértek
Ezután lesz fincsi, ha a JSP-nél is eljátsza ezt velem...
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Tomcat 5.5, ahogy már mondtam és végigzúztam egy keresést a gépen, nem volt ilyen jar. Számomra is érthetetlen. Az SDK meg a már szintén fent említett J2EE SDK 1.4.10 (2005Q1). Ezek vannak fent. Eclipset meg felteszem valószínűleg, csak mostanában nem foglalkoztam java-val. Egyébként a 3.x-es Tomcatban benne van az a jar, onnét bányásztam ki...
De akkor mindjárt lezúzom és visszarakom az egészet, megnézzük, hátha telepítésnél a ''next next next finish'' közben elnéztem valamit -
Terminus_
aktív tag
''Egészen biztos vagy benne hogy van a servlet-api.jar-ban javax/servlet könyvár, ugye?''
Nos, nemA servlet.jar kell nekem, csak az nincs a gépemen. Most így hirtelen rántottam le netről, azzal fordítva úgy tűnik megoldódik, csakhát ez kicsit nem elegáns megoldás...
Én is Eclipseztem, mindaddig, amíg olyan sorokat alá nem huzogatott nekem meg szopatott, hogy nem hajlandó lefordítani, amit parancssorból simán fordítottam. És ezzel hosszú órákat szúrtam el, mire rájöttem, nem bennem van a hiba. NetBeans-szel meg az a bajom, hogy lassú. De igazad van, jó lenne egy IDE. Lehet felteszem a legújabb Eclipse-t, hátha javítottak rajta. -
Terminus_
aktív tag
classpath-ból kiszedtem most a könyvtárat.
A hibaüzenet egész pontosan a következő:
ElsoServletem.java:2: package javax.servlet does not exist
import javax.servlet.*;
^
utána meg az ebből következő hibaüzenetek.
javac -classpath ''d:\Program files\Apache Software Foundation\Tomcat 5.5\common\servlet-api.jar'' ElsoServletem.java
és így sem szereti...
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
válasz
#53246592 #310 üzenetére
Valószínű, az lesz amit írtál, gondolom a doksi egy régebbi Tomcathez szól, amiben még úgy volt.
Nos beletettem a CLASSPATH-ba ezeket:
d:\Program files\Apache Software Foundation\Tomcat 5.5\common\;d:\Program files\Apache Software Foundation\Tomcat 5.5\common\servlet-api.jar;d:\Program files\Apache Software Foundation\Tomcat 5.5\common\jsp-api.jar
egyenlőre még nem nagyon érzi át a javac, hogy én szeretnék servletet fordítani. Kell még valamit csinálni ezzel? -
Terminus_
aktív tag
Java servletet szeretnék írni, egyetlen problémám, hogy nem sikerül lefordítanom a szervletet, mert a javax.servlet.* és a javax.servlet.http.* osztályokat nem szereti a javac. Ami fent van az a J2EE SDK 1.4.01 valamint egy Apache Tomcat 5.5. Kellene valahol lenni egy servlet.jar fájlnak, de az egész gépen nem lelhető fel ilyen. Elvileg egy leírás azt mondja, hogy ezt kellene beletennem a CLASSPATH-ba, de ha nem találom, úgy érdekes.
Lehet, ha csináltam volna servletes topicot, jobban jártam volna, de remélem próbált már valaki ilyet készíteni és vágja, hogyan kell bekonfigolni a rendszert, hogy fordítsa nekem a servleteket...
A válasz viszonylag sürgős lenne, mert csinálom itt az üresciklusokat addigPersze nem, mert vadul yahoo-zok közben, de eddig nem akadtam rá a megoldásra.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest