- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
válasz
smallmer #10096 üzenetére
én nem látom indokoltnak do-while használatát (akkor használod, ha valamit legalább egyszer szeretnél megcsinálni, de bizonyos feltétel esetén folytatod is. de te miért akarnál egyáltalán belépni a ciklusba, ha a beolvasásod null?).
emellett a jelenlegi struktúrában a ciklus elején beolvasol, ami ha null érték, azt még megpróbálod feldolgozni, amit szerintem nem szeretnél (ez okozhatja is az újabb gondodat), de ebben tévedhetek. -
Atapi
senior tag
válasz
Aethelstone #9925 üzenetére
szvsz inkább azért kell példányosítani, mert nem csak osztályszintű metódusokhoz és változókhoz szeretne hozzáférni (prrint(), tandij). Példányváltozója pedig egy adott példánynak van (aka objektum állapot), illetve példány metódust is csak adott példányon lehet meghívni (aka objektum állapot változás, viselkedés). Ha csak az alapTandij értékéhez szeretne hozzáférni, akkor nincs szükség példányosításra, mivel az static (osztályszintű).
a main helye ebből a szempontból szerintem irreleváns, jogosultsági kérdések esetén lenne jelentősége. -
Atapi
senior tag
"Ez: newmap.put(3,"is great") --> Beleteszi a 3. helyre az "is great" stringet."
lehet, hogy csak nem figyeltél a megfogalmazásra, de ez az állítás nem igaz. a map kulcs-érték párokat tárol, az elemeknek nincs rögzített helye (mint pl egy List esetén az x. elem), legalábbis a hashmap rendezetlen, így nincs garancia arra, hogy mi hova kerül, csak az garantált, hogy egy kulcshoz egy adott érték tartozik, és a kulcs alapján ezt az értéket kapod vissza. ez azt jelenti, hogy nem a 3. helyre helyezed a példában a sringet, hanem a 3 kulcshoz rendeled hozzá. a példa szerencsétlen abból a szempontból, hogy kiíratásnál a természetes sorrend érvényesül, azaz növekvő sorrendben kerülnek kiírásra a kulcs-elem párok, de ez nem mindig van így, nem lehet rá számítani. lehet, hogy most feleslegesen téptem a billentyűzetem és tudod ezeket, de a megfogalmazásod nem ezt sugallta.
-
Atapi
senior tag
"ha olyan fájlt akar betölteni, ami nincs ott, akkor leállna"
nem értem, hogy ez a rész sima kivételkezeléssel miért nem oldható fel. ha nem nyitható meg a megadott fájl, akkor hibaüzenet, frissítés, aztán az élet megy tovább. ráadásul a fájlkezelő (i/o) műveletek ha jól emlékszem eleve ellenőrzött kivételt dobnak, szóval amúgy is illene lekezelned az ilyen hibákat (pl attól, hogy ott van egy fájl, még nem biztos, hogy meg tudod nyitni, jogosultság, hw, vagy akármilyen hiba miatt. ilyenkor sem illik összeroskadnia a programnak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest