- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Java-ban szokott rá nyavajogni, hogy a getContext lehet, hogy nulla, ezért hibát okozhat, persze ettől még lefordul a program
Azt nem tudom, hogy attól van e, de a forgatás nulláz mindent, erre vannak különböző praktikák, amivel el lehet menteni az állapotot
Amúgy meg a Manifest-be tudod beállítani az alapértelmezett nézetet
android:screenOrientation="portrait"
android:screenOrientation="landscape" -
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Kicsit belezavarodtam ebbe az EJB-be, hogy mire is való, mire is használják ,valaki el tudná mondani nagy vonalakban?
Néztem udemy-s videót róla, ez valamiféle dependency injection lenne?
+ Van ez a Lokal és a Remote? annotáció, magyarázta a különbséget köztük, de nem nagyon jöttem rá, hogy valós alkalmazásba mire való
-
bandi0000
nagyúr
most lehet rosszul értelmeztem a leírását, de ez nem arra van hogy csak összegyüjti a taskokat és egymás után elindítja?
Mert nekem össze vissza vannak a taskok, mêg azt meg tudom oldani, hogy belepakoljam őket, de mindenhol meg kellene hívnom az executot mert biztosra nem tudom, hogy melyiknél kell futtatnom őket
Bár lehet félreértelmeztem
-
bandi0000
nagyúr
Húha köszönöm, azt hiszem a Semaphore-ral meg tudom oldalni
Kicsi az esélye amúgy is, hogy a 3 task összeakadjon, de inkább levédem
-
bandi0000
nagyúr
Javaban mi lehetne a legjobb megoldás arra, ha van 2 különböző async taskom, amit nem szeretném ha párhuzamosan futnának
1.0 verziónak csináltam egy single ton osztályt, amibe egy atomic booleant állítok, de nem tudom hogy várakoztassak, amíg true az értéke, mert egy while ciklusba meg nem nagy ötlet bevágni :D
Ui: am Androidra fejlesztek, de Javaba
-
bandi0000
nagyúr
Nem teljesen ide, de hátha
Androidstudiot használtam tegnap, mikor elment az áram, és most egy csomó osztályt nem ismer, nem találja, pl SimpleDateFormatot se ismeri meg persze egy csomó mást, újrahúztam a studiot mindent töröltem de ugyan azt, mit lehetne csinálni még?
Mondani se kell hogy másik gépen megy a projekt
-
bandi0000
nagyúr
Sztem rosszul közelíted meg a dolgot képzeld el így
Van egy osztályod ami tárolja az autók fő tulajdonságait mint pl Le, fogyasztás stb, amit minden autóra el lehet sütni, ebből örökölnek a konkrét típusok, amiknek meg lesznek a fő osztály adattagjai, mint a Le meg a fogyasztás, de ehhez hozzá rakhat még mást, ami esetleg csak rá vonatkozik
Az egésznek az a lényege, hogy ha hasonló osztályaid vannak, akkor nem mindegyikben hozod létre ugyan azokat a változókat, hanem csinálsz egy ős osztályt, ami tartalmazza ezeket a közös tagokat és a többi csak örökli
+ ugyan ez igaz a függvényeire is, pl ha másodfokú egyenletet szeretnél kiszámolni, akkor ha már van egy osztályod ami össze ad két számot, akkor ezt se kell megírni megint csak használni
Nyilván ezek móricka példák, és semmit értelmét nem látod ezeknek, de egy nagy alkalmazásban majd igen jó jönnek ezek
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Froclee #10437 üzenetére
de így is csak 1 db magánhangzót vizsgálhat 1 sorban nem? Akkor inkább már egy dupla for
kutga:
Mit tanulsz vagy milyen szakon vagy? De mondom, szebb, ha egy stringként eltárolod az összes lehetséges magánhangzót, és akkor azon is végig mész a fenti for on belül, még a nagy betűt se kell vizsgálni, ha elötte a forrás szöveget kisbetűssé alakítod -
bandi0000
nagyúr
Első résznél biztos van egyszerűbb megoldás, de nekem hirtelen egy dupla for ugrik be, létrahozol egy String változót, amibe belerakod egy szövegként a magánhangzókat, külső forral ezen mész végig, a belső forban meg a vers részleten, és ellenőrzöd, hogy egyeznek e, ha igen, akkor növelsz egy számlálót
Másodikra talán ez segít
Harmadiknák meg mi nem világos? igazából csak elvégzed a műveleteket, esetleg annyi, hogy a gyök alatti kifejezést ellenőrzöd, hogy - lett e, ha igen, akkor beszorzod -1-el, gyököt vonsz, és kiíratásnál még hozzáírsz egy j-t a végére
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Kérnék egy kis segítséget, összedobtam gyorsan egy fájl beolvasást, hogy formázottan kiírjam a szöveget (eszement hülye ötlet, de ha már elkezdtem befelyezem így)
viszont nem csinál semmit a txt-vel, hibát nem dob, viszont ha kitörlöm az összes sort belőle, és beírok pár random sort, akkor azt beolvassa gond nélkül
gondolom,hogy valami white space hiba lehet, de átmásoltam wordbe és nem láttam semmi extra dolgot, minden sor végén enter és csók
a fájlba meg minden sorban vagy 1 vagy max 4 szó van (3600 sor)
A kód gyakorlatilag ennyi:
Scanner fileInput = null;
try {
File file = new File("magyar.txt");
fileInput = new Scanner(file);
while (fileInput.hasNextLine()) {
String line = fileInput.nextLine();
line="hungarianWords.add(\""+line+"\");";
System.out.println(line);
}
} catch (FileNotFoundException exception) {
System.out.println("A megadott fájl nem található!"+ exception.getMessage());
} catch (Exception exception) {
System.out.println("Hiba történt: " + exception.getMessage());
} finally {
if (fileInput != null) {
fileInput.close();
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- The First Berserker: Khazan
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- BestBuy topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged