- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Ready
csendes tag
Halee. Én vagyok Vercetti a gdf.pganet fórumról. Megyek én is izzadni 10. -én bár én már túl vagyok Pascalo -n, ASM -en, Delphi -n, C -n. A megoldás adja magát, csak ezt rá kell ültetni specifikusan a Java nyelvre.
Ha ezt a feladatot kapom, bizony a Vector -ral fogom megoldani. Nekem érthetőbbnek tűnnek a tömbműveletek. Pl.: .add, .remove, .contains, .equals, stb. Adja magát a dolog. -
loszerafin
senior tag
Annyit hozzáteszek, hogy ez egy klasszikus probléma, és van is "klasszikus" megoldása:
Képzeld el, hogy vki mondja neked a számokat sorba.
Te néha megállítod az illetőt és felírod egy papírra a számot.Hogy mikor állítod meg, az itt a kérdés.
Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy nagyság szerint csökkenő sorrendben
mondja a számokat.Képzeld el, hogy most éppen az "i" számot mondja (azaz még i db szám közül választhatsz), neked meg még x db számot kell
kiválasztanod.
Mikor állítod meg az illetőt? Másképp fogalmazva: Mekkora valószínűséggel állítod meg?(az eredmény program tárhelyigénye: 2 egység, egyetlen ciklus van benne, ami max. 95-ször fut le)
Üdv
KL -
Lortech
addikt
Vagy rövidebben (jobbnak nem feltétlenül jobb ez sem) pl. így:
List<Integer> LottoSzamok = new ArrayList<Integer>();
for(int i=0; i< 5;i++)
{
int lsz;
while (LottoSzamok.contains(lsz=(1+(int) (Math.random() * 90))))
;
LottoSzamok.add(new Integer(lsz));
}
for(int i=0; i< 5;i++)
System.out.print("\n"+LottoSzamok.get(i));A bentvane függvényedet lehetne szépíteni, ha megállna a for ciklus már az első találatra, mert felesleges végigszaladni minden elemen, ha pl. már az első elem a keresett elem. Pl ki lehetne breakelni az eredmeny = true után. Vagy breaktől idegenkedők a for ciklus ciklusban maradási feltételéhez hozzávehetik a !eredmeny kifejezést (i<=4 && !eredmeny;), habár ezzel a + feltételvizsgálat miatt nem vagyunk sokkal előrébb. Vagy egyből return true; és akkor nem kell eredmeny valtozó se. (még egy return false; kellene ekkor a végére, hogy minden code path térjen vissza értékkel)
-
kew
senior tag
nah igy jó, csak hát igy nincs is szükség a tömbre...
esetleg ha kiirasnal a (lottoszamok[generalt]) lenne, akkor jo, bár értelme nincs megirni ezért.
na mind1, müxik, az a lényegfor (int i = 1; i <= 5; i++) {
int generalt = 1 + (int) (Math.random() * 95);
System.out.print(generalt + " ");
}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest