Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

Üdv! Kényszerűségből ugyan, de ismerkednem kell a Java nyelvvel. Készítenem kell egy kis toolt, ami szervereken futna.

Kronológia:
    - Java-t tanultam a suliban, kb. 15 évvel ezelőtt
    - PHP-t és C#-ot használok viszonylag rendszeresen (nem vagyok programozó, de időnként szükség van rá, munkahelyen különböző toolokat készítek)
    - alap programozási tudás megvan, de a Java-t nem ismerem nagyon
    - miért kell nekem most mégis Java? Vannak Win és Linux alapú szervereink is, és a toolnak futnia kéne mindegyiken anélkül, hogy rendszerenként kellene fejleszteni a toolt.

A készülő mini tool adatait ini fájlban tárolnám, ehhez a ini4j library lesz a segítségemre. Nem biztos, hogy jó ötlet, de indításkor betöltöm a tárolt adatokat, futás közben dolgozom velük. A program futásának végén pedig diszkre írnám az ini adatait.

Kérdés:
    - milyen metódus fut le mindenképpen a program terminálása előtt, amit felhasználhatnék az ini.store(configfile) futtatására?
    - van-e jobb megoldás arra, hogy a konfigurációs adatokat másképp mentsem, az előző kérdésben foglalt helyett?

Előre is köszi!

ha az oprendszer gyakja ki a programot, akkor nem fog lefutni semmi. szerintem az ini fájlt akkor kell menteni, amikor változott, nem akkor, amikor előre nem látható események bekövetkeznek vagy nem.

• Szmeby
    tag

Üdv! Kényszerűségből ugyan, de ismerkednem kell a Java nyelvvel. Készítenem kell egy kis toolt, ami szervereken futna.

Kronológia:
    - PHP-t és C#-ot használok viszonylag rendszeresen (nem vagyok programozó, de időnként szükség van rá, munkahelyen különböző toolokat készítek)
    - miért kell nekem most mégis Java? Vannak Win és Linux alapú szervereink is, és a toolnak futnia kéne mindegyiken anélkül, hogy rendszerenként kellene fejleszteni a toolt.

A készülő mini tool adatait ini fájlban tárolnám, ehhez a ini4j library lesz a segítségemre. Nem biztos, hogy jó ötlet, de indításkor betöltöm a tárolt adatokat, futás közben dolgozom velük. A program futásának végén pedig diszkre írnám az ini adatait.

Kérdés:
    - milyen metódus fut le mindenképpen a program terminálása előtt, amit felhasználhatnék az ini.store(configfile) futtatására?
    - van-e jobb megoldás arra, hogy a konfigurációs adatokat másképp mentsem, az előző kérdésben foglalt helyett?

Előre is köszi!

Java konfigurációk esetén nekem először a properties fájl ugrik be, faék egyszerűségű textfile kulcs-érték párokkal. Lásd mondjuk: [link]
    Ennek "modernebb", spórolósabb változata a yaml, de ha neked az ini tetszik, biztos az is jó. Mondjuk ha nem kötött, hogy csak ini lehet, én ezért nem hoznék be egy libet, hogy néhány konfig cuccot tároljak.

Nincs az a metódus, ami megfut, ha azt mondod a programnak, hogy kill.
    Persze ha normál terminálásra gondolsz, akkor izé... nem értem a kérdést. :D
    A main metódus a be és kilépési pont. Megírod a kezecskéddel, hogy milyen esemény hatására terminálódjon a programod, és előtte azt mentesz, amit akarsz.

Esetleg a jvm shutdown hook-ra gondoltál? Lehet haszna, de nézz utána, hogy mikor hogyan működik, mert egy egyszerű programnál én nem biztos, hogy szórakoznék vele.

---

Trubad Úr. Én szívesen megcsinálom neked. 1M HUF lesz. ;)

• sztanozs
    veterán

Kronológia:

Kérdés:

Előre is köszi!

Ha csak egy kis tool, akkor muszáj javába lennie? Nem lenne jó python vagy valami univerzális szkriptnyelv?

Új hozzászólás Aktív témák