- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
PumpkinSeed #8560 üzenetére
> de ezzel szemben a konténer tud írni a host file system-re.
Hat, vagy nem ir sehova (total RO a teljes FS a konteneren belul), vagy adsz neki irhato mountot (ezt te szabalyozod), vagy szeparalt volume-ot adsz neki. Szoval nem, nem tud irni a hostra, ha te nem szeretned.
> A másik a hálózat, nem teljesen szabályozom én, és telenyomja az iptables táblámat mindennel.
--iptables=false
... es kesz, innentol nem csinal semmit az iptables szabalyaiddal, ha nem akarod.
> Ezenkívül a loggolás se úgy van megoldva ahogy egy normális rendszernél ugyanis szó szerint csákánnyal kell ütni, hogy kihányja a logokat.
Nem ertem. X kulonbozo log target van, azt csinalsz vele, amit akarsz.
> Ami tetőzi, hogy az egymásközötti kommunikációt linkeléssel lehet a legegyszerűbben megoldani, ami amúgy megnyitja a teljes container-t a host fele is.
Ez nagyon reg lehetett, rendes networking van, a kontener pont azt latja, amit engedsz neki. Nalunk pl. a kontenerek nem latjak a hostot egyaltalan, nincs is nethozzaferesuk, pedig a hostnak van.
Persze az lxc is jo, de szerintem masra, mas kornyezetben.
-
válasz
PumpkinSeed #8558 üzenetére
Kerdesre kerdessel? Feltetelezem, ha ennyire hatarozott velemenyed van, akkor el tudod mondani, hogy miert nem epeszu, aki Dockert hasznal prodban.
-
válasz
PumpkinSeed #8556 üzenetére
> Pl.: Leáll valami, addig oké, hogy automatikusan újra is indul, de honnan fogja tudni, hogy a barátja felébredt-e már.
Health check egyelore Prometheussal van megoldva.
> Viszont IP címek helyett domain neveket kell használni.
Ez Consul nelkul is megy a Docker network miatt.
> és épeszű ember nem használ docker-t production-ben
Ez butasag szerintem, epeszu ember nem hasznal agyatlanul Dockert production-ben (vagy pl. a Google nem epeszu?).
-
válasz
bambano #8548 üzenetére
> egyébként is a docker meg az openstack környékén épp most tört ki egy orbitális balhé
OpenStack korul, nem a Docker korul. A kettonek sok koze nincs egymashoz.
> a service discoveryre visszatérve:
Tul keves konkretum hangzott el idaig (reszemrol is), tehat errol most ne vitatkozzunk.
> , hogyha 1000x teljesítményre kell felskálázni a cuccot, akkor bizonyára van már a plusz lóerőből valamennyi,
Ha ugy tudsz skalazni, hogy gepeket pakolsz a rendszer ala, az fasza. Nalunk nem ez a helyzet.
-
válasz
bambano #8546 üzenetére
En uzemeltetek, per pillanat. Marmint ha valami osszefossa magat, akkor nincs mas, aki eletre keltse, csak en. Tehat pont azert vannak ezek, hogy az en eletem egyszerusodjon. Ez van.
> elhiszed, hogy most nincs bennük hiba?
Nem. De hiba mindenben van. Es kerdes, hogy mondjuk service discoveryt irjunk mi, vagy hasznaljunk software defined networkinget? Sajnos a realitas az, hogy ha mi megirjuk, azt joval nehezebb uzemeltetni a bugok miatt, mintha felrakok egy weave-t.
Postgres vs. Consul: almat kortevel. Total mast tud a ketto, de tenyleg. Ha a Hashicorp csodbe megy, akkor a Consult kicserelni masra kb. semmi, de a Postgres ele olyan interfeszt rakni hogy tudja azt, amit nekunk kell, az sokkal tobb melo.
> valójában kell-e docker neked.
O, ezt a kerdest joparszor feltettem magamnak. A Docker nem tokeletes (sot, bugos fos), csak osszevetettem egy csomo minden massal, es per pillanat ez a kombo oldja meg a problemakat kozeptavon.
A helyzet az, hogy a problemaim 90%-a nem technikai jellegu, ergo nem az a kerdes onmagaban, hogy mik a helyes architekturalis elemek technikai szempontbol. Hanem az, hogy a developereket hogy lehet ra megtanitani, meg lehet-e, mennyi ido, etc. etc., tehat inkabb human kerdesrol van szo.
Ha az lenne a kerdes, hogy egy adott appot hogy lehet a leguzembiztosabban deployolni 2016-ban, akkor egyaltalan nem tuti, hogy a Docker lenne ra a jo valasz. Egy legacy rendszer atalakitasanal, durva skalazasnal (1000-szeres terhelesre kell atfabrikalni az egy eleg nagy rendszert kb. 1 ev alatt), massziv feature pressure mellett, elosztott csapatban (cseten tudsz kommunikalni, nagyreszt) -- tok mas problema.
-
válasz
bambano #8544 üzenetére
Tovabbra is mondom, ez egy irtozatosan gazos architektura evolucioja valami jobb fele. Ezenkivul full remote work, mindennek mennie kell egy dev laptopon is.
A weave epp ezert van: fel tudom loni az egesz rendszert egy laptopon meg egy 10 szerverbol allo clusteren is, az app ugyanugy mukodik teljes egeszeben. Az alternativa mi lenne? DNS-re szukseged van valahogy, vagy nem? Tenyleg erdekel, hogy mi a bajod vele.
-
válasz
bambano #8542 üzenetére
> például konfig postgresben egy konfig táblában
Igen, ez lehetne, de sajnos mindenfele szabvanyok miatt nem fogunk tudni a fo adatbazisba konfigot irni on demand. Ha meg felrakok egy masik postgrest csak erre, az mar kapasbol sokkal bonyolultabb, mint pl. a Consul (el tudom mondani, hogy miert).
Az alapveto infrastrukturat nem mi menedzseljuk hanem ... 'robotok'. (Ertsd: azt nem sikerult megoldani honapok alatt, hogy egy uj VM-et egy regi VM kulso IP-je moge rakjanak be.)
A node-ok kozotti halozat egyebkent ez: https://www.weave.works/products/weave-net/
-
Aha, ha a processzed egy izolalt kornyezetben fut, amihez te nem fersz hozza, egyebkent clustered, es egyebkent az adott parametert tobb kulonbozo alkalmazas is hasznalja?
En ugy kepzeltem, hogy
- Consul, szepen disztributalva, valami paratlan peldanyban, hogy partition tolerant legyen
- config yaml fajlokban
- Ansible beletolja a Consulba a configot, amikor epp kell
- appok kapnak callbacket, hogy az altalaluk hasznalt kulcsok erteke megvaltozott, es ha akarjak, elkezdhetik hasznalni az uj erteketHetvegen 3-4 ora alatt megcsinaltam a proof of conceptet, primko java apit..
-
Konfiguraciot hol taroltok kozpontilag?
Arra gondoltam, hogy a Consul erre kivaloan megfelelne, egyeb otlet? (etcd, ZK, redis nekem is megvan..)
-
válasz
Chesterfield #8482 üzenetére
JDK + IntelliJ Community Edition.
-
Egyebkent ha valakit erdekel 100%-os tavmunka, az szoljon ram. Alapvetoen Javasokat keresunk, de kifejezetten onjaro tipusokat, minel szelesebb latomezovel.
-
válasz
Aethelstone #7972 üzenetére
- torles lenyegeben nincs, soha
- egy adott fajlt jellemzoen nem olvasunk vissza tobbszor, mint par tucat alkalom
- a fajlok lehetnek akar nagy videok is, amikbe bele kene tudni tekerni
- az egesz tetejen egy massziv titkositas ulValoszinu, hogy HDFS-sel fogok inditani, aztan majd meglatjuk.
-
válasz
Aethelstone #7968 üzenetére
Ezekbol egyelore nem latom, hogy lenne elosztott, random-access blob store, ami egyebkent konnyen replikalhato, etc. Postgresunk van mar, az nem annyira kenyelmes fajlok tarolasara.
-
Distributed random-access read-ot biztosító blob storage-ra lenne szükségem. HDFS-en kívül van ötlet? Ez sem ad rendes random accesst, de legalább blokkhatarokra tudok seekelni.
Replikáció, HA alapkövetelmény. POSIX felület nem. -
válasz
Oppenheimer #7880 üzenetére
Van.
-
válasz
Oppenheimer #7878 üzenetére
Probalom attolni a cegben is. A Clojure tul nagy lepes az atlag fejlesztonek sajnos, tehat migralni nem fogunk ra, maximum uj projektekben hasznalni, a Kotlinra van esely.
-
válasz
Sk8erPeter #7794 üzenetére
Szerintem meg az, hogy +1 mondat helyett inkabb fals informaciot kozolsz a kezdovel, az rosszabb. De ez csak az en velemenyem. Mondjuk ahol eddig en dolgoztam, ott egy junior fejlesztot se vettunk volna fel, ha ilyen alapszinten sem ismeri az adott nyelvet.
-
válasz
WonderCSabo #7787 üzenetére
Minden esetben az van, a referencia egy primitiv tipus mindegy...
-
válasz
bambano #7779 üzenetére
Nem világos számodra, mi az a referencia szerinti átadás. Az C++ban van például, vagy a C# out és ref paraméterek ilyenek. Ha lenne teferencia szerinti átadás, akkor tudnal swap funkciot implementalni, de nem tudsz. (probalj meg atadni egy referenciat referencia szerint Javaban, nem lehet)
-
válasz
Oppenheimer #7747 üzenetére
Utana nem lesz szabadidod. (Ill. ha akkor is kodolsz, akkor valamit rosszul csinalsz.
)
-
válasz
Oppenheimer #7742 üzenetére
A Scala egyszeruen tul nagy nyelv. Otvenfelekepp meg lehet csinalni ugyanazt, lehet a Scalaz-fele funkcionalis agymenestol a pszeudo-Javaig mindent hasznalni. Ez a legnagyobb baja.
-
válasz
Oppenheimer #7739 üzenetére
Ja, de ez fordito kerdese, nem a nyelvbol kovetkezik.
-
válasz
Oppenheimer #7736 üzenetére
Nem lassabb, miert lenne lassabb? Csak a nyelv egy oriasi mellefogas, bar nagyon szerettem az elejen, de azert ez eleg gyorsan kiderul.
-
válasz
Oppenheimer #7724 üzenetére
Go, esetleg.
-
válasz
Oppenheimer #7721 üzenetére
Ja, bar irtozatosan ronda kb. minden mas nyelvhez kepest, de teny, hogy jobb, mint a semmi.
-
válasz
WonderCSabo #7718 üzenetére
Szerintem meg egesz biztos, hogy az Android az oka.
-
válasz
Sk8erPeter #7704 üzenetére
Ezerfelekepp lehet donteni/allitani. Normal billentyuzetekkel nekem elegge megfajdul a csuklom, az MS Natural a legjobb idaig, de az sima membranos, ez meg mechanikus. Mondjuk 200 euro folott van szallitassal, dehat a cipo, asztal, agy, szek, billentyuzet, monitor es eger a legfontosabb targyak az ember eleteben.
-
válasz
WonderCSabo #7682 üzenetére
Teljes orultsegnek tartom, ha valaki HU layouttal kodol
-
válasz
MrSealRD #7673 üzenetére
Nincs ebben semmi fura. Kulonbozo formatumok kulonbozo sebesseget adnak. Altalaban egy fontos tenyezo, hogy a deszerializacio soran tudod-e elore, hogy mit olvasol be, vagy onleiro formatumrol van szo.
Ha meg tervezesi fazisban vagytok, akkor velemenyem szerint ne foglalkozzatok vele, mert barmikor varialhatjatok utolag.
-
Ez megoldva, de nekem ez az egesz szarnak tunik.
Ha van egy osztalyom, ami egy @Component, akkor ha abbol leszarmazik egy masik osztaly, akkor az ososztalyba nem injektal a Spring Boot anelkul, hogy kulon a leszarmazott osztalynal megmondanam @ComponentScan-nel, hogy az ososztalyt is vegye bele a komponensek listajaba?
-
Most nezegetem ezt a Spring Bootot (idaig a Springet sem ismertem lenyegeben). Valaki meg tudja mondani, hogy tudnam ravenni arra, hogy _ne_ akarja automatikusan megkeresni a classpath-on, hogy van-e valahol egy CommandLineRunner implementacio, hanem _csak_ azt a bean-t autowire-olje, amit megadtam neki a SpringApplication.run() parameterekent?
Tehat az van, hogy
SpringApplication.run(A) van a kodomban, A az nem egy CommandLineRunner (mivel csak annyit szeretnek, hogy csinalja meg az autowire-inget, es adja vissza az ApplicationContextet), de o keres egy B osztalyt, es azt 'futtatja'. En ezt nem szeretnem.
-
válasz
Oppenheimer #7625 üzenetére
A dev VM-unk default beallitasa 1G ram, van alatta egy bazi nagy alkalmazas JBoss-ban, Postgres, meg egy szep nagy webapp Tomcat alatt.
-
válasz
Oppenheimer #7608 üzenetére
CrowdFlower, Travis, namecheap mind-mind erdekes.
-
válasz
Oppenheimer #7603 üzenetére
- vadaszhatsz magadnak egy Kimsufi gepet (http://www.kimsufi.com/uk/),
- vagy berelj VPS-t (https://www.vultr.com/, https://www.digitalocean.com/) -
válasz
Oppenheimer #7503 üzenetére
> Ez alapján annyira random a yield, hogy az is lehet hogy a1 blocked állapotba kerül (hisz másképp nem kerülhetne ütemezésre a1-a10 közül más, mert az a1 foglalja a monitort), de az is lehet, hogy nem változik semmi?
De, persze, sok volt a sor.
> Yielddel nem csak a1 és b1 közötti ütemezést lehetne befolyásolni?
De. Ha a1 running es b1 queued, es a1 yieldel, utana vagy a1, vagy b1 lesz running.
Mondjuk teny, hogy az elozo valasz ota meg 4 sort ittam, szoval ki tudja.
-
válasz
Oppenheimer #7501 üzenetére
A queued az, ami nem var semmilyen monitoron, csak preemptalva lett (vagy csak elinditottak, de meg nem kerult utemezesre).
A yield csak egy jelzes. Nincs definialva, hogy mi fog tortenni, siman lehet, hogy a yield utan ugyanaz a szal fut. Ha a1 nyom egy yield-et, akkor a1-a10 es b1-b10 szalak kozul valamelyik fog utemezesre kerulni. A queued ne tevesszen meg, nincs sorrendiseg ertelmezve a varakozo szalak kozott.
-
válasz
WonderCSabo #7396 üzenetére
Jaja, cache optimizacio. 128-al mar nem menne, asszem
-
válasz
Gyuri16 #7393 üzenetére
Joy of Clojure cimu konyv. Online nem tudom hirtelen, keress ra.
Zarojelek temaja: ezt en se hittem el eloszor (ezert se foglalkoztam Lisppel sokaig), de az zarojeleket egy ido utan nem latod. Marmint persze latod, de megszokja a szem, csoppet sem zavaro -- es a zarojelezes teszi lehetove a homoiconicity-t, ami kb. semelyik mas nyelvben nem mukodik. Igy sajat nyelvi konstrukciokat is nagyon egyszeruen definialhatsz -- pl. Java-ban nem volt foreach egesz odaig, amig a nyelvnek nem lett resze, Clojure-ben siman csinalhatsz magadnak, ha epp az hianyzik.
En mostanaban mindefelere ezt probalom hasznalni. A hatranya az, hogy nincs statikus tipusellenorzes. A legfobb elonye a konkurens programozas tamogatasa, ami szerintem jobb, mint barmelyik mas nyelvben. A clojure.async library (library, nem nyelvi elem vagy framework!) egy mestermu, ezenkivul az alapveto konkurencia-megoldas az STM (software transactional memory).
-
válasz
Oppenheimer #7390 üzenetére
Teljesen irreleváns, hogy a következő projekt nyelve mi. Olyanokat keress, akik már csináltak vele nagyobb projektet. Szerintem. A többféle paradigma megtanulasara nem jo, mert mindenből van benne egy kicsi. Funkcprogra jobb a Clojure (vagy racket vagy akarmi) meg a Haskell.
Tényleg nem muszáj nekem elhinni, de hidd el :d
-
válasz
Oppenheimer #7382 üzenetére
Nézd meg, hogy a nagy rendszereket gyártó cégek, akik Scalaztak, hogy állnak vissza Javára vagy valami másra. A Scala problémája az, hogy őrült bonyolult lett a nyelv. Fun megtanulni, es amikor használod, akkor nagyon produktívnak érzed magad. A probléma ott jön, amikor pár főnél nagyobb csapat kezd el dolgozni, és mindenkinek más rész tetszik a Scalabol.
Nekem bejott a Scala, de amikor elkezdtem nézegetni a Scalaz-t meg társait, akkor ezt láttam. Aztán miután hagytam, kezdtek jönni az iparbol is a hírek, hasonló tapasztalatokról. (sok publikus hír is van, de privátban nem publikusbol is van pár sztorim)A Scala a JVM C++-a. Read this.
Egyébként a Clj számomra nagyobb revelacio volt, de persze ízlés dolga..
-
válasz
Oppenheimer #7378 üzenetére
Biztos, hogy azt akarod? Egyébként szívesen kölcsönadom az Odersky-fele könyvet...
-
-
válasz
norbert1998 #7334 üzenetére
-
http://blog.jamesdbloom.com/JVMInternals.html
Erdemes lehet atfutni.
-
válasz
Oppenheimer #7238 üzenetére
A @ManyToOne (vagy hasonlo) attributum mellett megadod a @JoinColumn(name=genreId)-t is? Mert tippre az a helyzet, hogy a join soran generalja neked a genre_id oszlopnevet.
-
válasz
Oppenheimer #7236 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy ezt a tablat joinolod valami masik tablaval?
-
Ezzel altalanossagban nem ertek egyet. Ha nagyon tavolrol nezed, akkor a javac meg kesobb a JVM is kodot general, a legmagasabb (Java) absztrakcios szintrol kezdve vegig a gepi kodig. Az, ha ennek a tetejere meg raksz valamit, alapvetoen nem rontja el a dolgot. Arra nyilvan figyelni kell, hogy az absztrakciok sose tokeletesek, de ez siman lehet elfogadhato kompromisszum. A Hibernate is kodot general, peldaul.
-
> Láttam olyan helyet, ahol ennek a menedzselésére bevezették a kódgenerálást. Ott aztán már durva állapotok vannak, ha az ember ilyesmire kényszerül. Egy xtend leíróban legózhatod össze a java forráskódot töredékekből, ezzel többféle forrást is generálhatsz
Jaja, kozben meg egy sor mellett elmagyarazzak neked, hogy a tobbszoros orokles egyebkent rossz, mert ize. Pl. a tobbszoros orokles hianya valami, ami _allandoan_ problema (nekem). A masik meg az, h nem lehet rendesen monkey patchelni, de az kisebb problema. Kodgeneralast mi akkor csinaltunk, amikor .Net-ben meg Javaban is el kellett erni ugyanazok az entitasokat -- ott tenyleg az volt a legegyszerubb, hogy mittudomen, XML-ben leirod, h hogy nez ki az ojjektum, aztan kesz.
-
válasz
Oppenheimer #7189 üzenetére
Az alacsonyabb szintu retegek altalaban epphogy kevesbe optimalisak, mert nem all rendelkezesukre az osszes informacio (constraint, etc.), ami a felette levo retegeknek igen. Csak megjegyeztem (a konkret temahoz eleg keveset lovok, en altalaban nagyon alapdolgokra hasznaltam csak Hibernate-et, es utolag nem is biztos, hogy volt ertelme)
-
válasz
Oppenheimer #7147 üzenetére
"Miért ilyen nehéz rávenni a springet és a JPA-t, hogy működjön?"
Azért,mert ezeket arra találták ki, hogy minel tobb konzultanst meg fejlesztőt kelljen a multicegeknek alkalmaznia, az, hogy bizonyos esetben meg lehet veluk oldani a problémát (vagy azt hiszed, hogy meg lehet), csak egy mellékhatás
/troll
"LocalContainerEntityManagerFactoryBean" -- ez szepen összefoglalja
Szoval ha jol latom, egy irtozatosan egyszeru dolgot akarsz megcsinalni -- a problema ezzel az okoszisztemaval az, hogy
- egyszeru dolgokat is bonyolult megcsinalni
- ha az egesz hobelevancot megtanulod sok-sok ido alatt, onnantol meg van egy bazi nagy kalapacsod, es igazabol ugy tudsz normalis penzt keresni, ha mindent szognek nezel. -
válasz
fordfairlane #7083 üzenetére
Bazi meleg van, es nehez jo kajat szerezni, mondjuk szigettol fugg.
-
válasz
Aethelstone #7075 üzenetére
Nekem elojottek a kvaterniok, PCA, SVD, Bayes, mittudomen. (Pedig egy jo ideje nem kutatasban dolgozom.)
-
válasz
M_AND_Ms #6997 üzenetére
Lehet, hogy en dolgozom rossz (jo?) helyen, ilyennel meg nem talalkoztam. 100%-os specifikacio ugyebar nem letezik. A modern professzionalis fejleszteshez lenyegeben arra van szukseg, hogy a programozo domain expert is legyen.
Vagy legalabbis en csak olyan helyeken dolgoztam meg, ahol az uzleti logikat a fejlesztok jobban ertettek, mint a felhasznalok. (Ebben voltak neurobiologusok, market makerek, mittudomen.)
-
válasz
WonderCSabo #6946 üzenetére
tru dat
-
válasz
Aethelstone #6935 üzenetére
Termeszetesen arra a helyzetre gondolok, amikor az adott tipust nem tudod megvaltoztatni, mert pl. egy 3rd party libraryben van. Ugye ez az un. 'expression problem', azaz ha van
- N tipusod
- es M funkcionalitasod (fuggenyed)
(tehat van egy N*M-es matrixod, aminek minden elemet ki kell toltened).. akkor a klasszikus OOP nyelvekben konnyu uj tipust hozzaadni (barmikor implementalhatsz egy interfeszt), de nehez uj fuggvenyt hozzaadni (egy adott tipust nem biztos, hogy meg tudsz valtoztatni ugy, hogy implementaljon egy interfeszt). FP nyelvekben konnyu uj funkciot hozzaadni, de nehez uj tipust hozzaadni (mert meg kell valtoztani az osszes letezo fuggvenyt). Aztan persze van nyelv, ahol mindketto egyszeru.
@Wondercsabo: okes, csak megemlitettem.
-
válasz
WonderCSabo #6929 üzenetére
Csak epp van egy fuggvenyed, aminek oriasi overheadje van.
A masik problema, hogy meglevo tipusokat nem tudsz adaptalni, ergo ha van egy fuggveny, ami T extends Comparable<T>-t var, es van egy tipusod, ami nem implementalja a Comparable<T>-t, pedig te tudod, hogy ossze lehetne hasonlitani a peldanyait egymassal, akkor korbe kell hekkelni, hogy mukodjon...
-
Pont az a lenyeg, hogy MINDIG ertek szerint adodnak at a parameterek. Az int[] erteke egy referencia, ami egy tombre mutat. cc eseten atadod a referenciat, ami tombre mutat, aztan azt a tombot, ahova az mutat, megvaltoztatod (pontosabban az egyik elemet). dd-ben szinten a referenciat adod at ertek szerint, aztan azt a referenciat kinullazod. Az eredeti tombbel semmi nem tortenik.
Szoval erdemes jol megjegyezni: Javaban MINDIG ertek szerinti parameteratadas tortenik, es az atadhato ertekek tipusa lehet int, boolean, double, egyeb primitivek es referencia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hunt: Showdown
- Autós topik
- The First Berserker: Khazan
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest