Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri16
üzenetére
Joy of Clojure cimu konyv. Online nem tudom hirtelen, keress ra.
Zarojelek temaja: ezt en se hittem el eloszor (ezert se foglalkoztam Lisppel sokaig), de az zarojeleket egy ido utan nem latod. Marmint persze latod, de megszokja a szem, csoppet sem zavaro -- es a zarojelezes teszi lehetove a homoiconicity-t, ami kb. semelyik mas nyelvben nem mukodik. Igy sajat nyelvi konstrukciokat is nagyon egyszeruen definialhatsz -- pl. Java-ban nem volt foreach egesz odaig, amig a nyelvnek nem lett resze, Clojure-ben siman csinalhatsz magadnak, ha epp az hianyzik.
En mostanaban mindefelere ezt probalom hasznalni. A hatranya az, hogy nincs statikus tipusellenorzes. A legfobb elonye a konkurens programozas tamogatasa, ami szerintem jobb, mint barmelyik mas nyelvben. A clojure.async library (library, nem nyelvi elem vagy framework!) egy mestermu, ezenkivul az alapveto konkurencia-megoldas az STM (software transactional memory).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Dobozos ASUS TUF 17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB) Magyar bill
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- Beszámítás! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest