Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Es kerdes, hogy mondjuk service discoveryt irjunk mi, vagy hasznaljunk software defined networkinget?": helyes válasz: egyrészt elkerüljük, hogy service discovery-re legyen szükség, másrészt ha nem kerülhető el, akkor alap oprendszer cuccokkal oldjuk meg.
"De hiba mindenben van.": így van. vagyis a hibák össz-számát azzal tudod csökkenteni, ha a felhasznált komponensek darabszáma konvergál az elvi minimumhoz.
"A Docker nem tokeletes (sot, bugos fos), csak osszevetettem egy csomo minden massal, es per pillanat ez a kombo oldja meg a problemakat kozeptavon.": bare metállal is összevetetted?
egyébként is a docker meg az openstack környékén épp most tört ki egy orbitális balhé, úgyhogy bajban leszel.
"tehat inkabb human kerdesrol van szo.": lehetett érezni, hogy pebkac van
ha te üzemeltetsz egyedül, akkor nem elosztott csapat. maximum ki kell verekedned a csapatban a téged megillető pozíciót, ami szociológiai probléma. de sokat segít, ha csak nálad van root jelszó, a többi meg max. kibicel.
a service discoveryre visszatérve: ezzel, hogy úgy működik a hálózat, hogy bedobsz egy service-t és azt a többiek majd felfedezik, szemléletbeli problémát látok. ha te felügyeled a teljes lomot, akkor nem discoveryt kell csinálni, hanem leltár alapján beállítani azt, amit felfedezni kellene. ha politikai irányból szabad példát hozni, akkor amit csinálsz, az a szabadversenyes kapitalizmus. elkezdődik egy szolgáltatás, a piac meg vagy észreveszi, vagy nem. amit én javaslok, az a komcsi módszer: központi tervintézet előírja mindenkinek, hogy pontosan mit kell csinálni. ez utóbbi szerintem sokkal egyszerűbb.
a felskálázásról meg az a véleményem, hogyha 1000x teljesítményre kell felskálázni a cuccot, akkor bizonyára van már a plusz lóerőből valamennyi, ami majd ehhez kell. azon a plusz lóerőn kell felépíteni az új rendszert, új szemlélet szerint, nulláról, és nem a régi rendszer farigcsálásával konvergálni valamerre. ha meg nem tudnak pár plusz szervert biztosítani ehhez, akkor ott kell őket hagyni a fenébe.
"Postgres ele olyan interfeszt rakni hogy tudja azt, amit nekunk kell, az sokkal tobb melo.": ha jól láttam, két dologra akarod használni a consult: egyrészt értesüljön a gép, hogy konfig váltás volt, másrészt megkapja a konfigot. mindkettőre triviálisan megfelel a postgres, különösebb fejlesztés nélkül. egyébként sem tudok elképzelni adatbáziskezelő nélkül ilyen projektet, tehát valami már úgyis van alatta. ha nem postgres, akkor mysql, teljesen mindegy, a postgrest csak példának mondtam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Microsoft Outlook topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- YouTube
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 4 Nike 44mm Teljes doboz, sok tartozék, 100% akku
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- IDE HDD-k vegyesen nagy mennyiségben 32db egyben
- Eladó gamer / workstation PC + monitor garanciás, dobozos alkatrészekkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Hajlítható stílus, pörgős teljesítmény - 512GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest