Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Egy saját hobby project kapcsán merült fel pár kérdés, amiben szeretném a közösség véleményét kérni.

1. Maven build-et használok. Mikor szokás parent-child project-et csinálni?
    Most van egy parent pom.xml-em, amiben jelenleg két child pom.xml van. Perzisztens réteg és üzleti réteg, de harmadikként menne majd a WebUI még ide (esetleg más UI ha lesz)

2. Mit szoktatok előbb elkészíteni? Az osztályt vagy a unit tesztet? Mert ugye ha a tesztet írom előbb, kevesebb esélye van szerintem, hogy bizonyos elemek tesztelése kimarad. Tudom mit akarok csinálni, mik lesznek a funkciói, mik lesznek a paraméterei és ez alapján mik lesznek a buktatók. Ez alapján meg tudnám csinálni az osztályt ami hibátlanul elvégzi a feladatokat. Vagy célszerűbb sorban? Osztály aztán hozzá a teszt?

3. Servlet-WebUI elkészítéshez mit ajánlotok? Nem lenne komplex a feladat, HTML/CSS/JS ismeretem van. Framework vagy inkább valami saját JSP?

4. Ha van egy már meglévő model amiből leszármaznék, mert mert az új model tartalmaz még pár tulajdonságot, de van olyan is amit a parent igen, de a child nem, akkor azt hogyan szokás megoldani? Obj esetén mondjuk lehet NULL, de például int vagy boolean esetében mit csinálok vele? Ha adok értéket akkor azt hihetem, hogy az valós.

Új hozzászólás Aktív témák