- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
Forest_roby #36 üzenetére
aham, nekem is ez a sejtésem volt, de nem tudom, mennyire kivitelezhető ez jelen esetben, a d3d-nél... ma este nekiállok próbálkozni.
illetve fordítok cvs-ből cedegát, meg wine-t, hogy megnézzem, mit javítottak...
amúgy ez az oblivion zseniális játék, már arra is kezdek rájönni, hol-mitől hasal el a wine tőle. valószínű, hogy az ai-val, vagy a hanggal kapcsolatosak a ctd-ok. (crash to desktop, de szép rövidítés.) a graf néhol hibás, de nem vészes.
a lefagyira csak annyit tudok mondani, hogy esetleg visszakaphatod a desktopot, ha megpróbálod a ctrl+alt+esc kombinációt, majd kattintasz egyet a lefagyott progin. az sem baj, ha nem látszik a kurzor, és mondjuk teljes képernyőn van a játék.
a fenti kombó amúgy az xkill-t indítja, grafikus progit lehet vele megölni... ha lehet. nem minden fagyásnál jön be, sajna...
az nfs-re nem sokat tudok mondani, még annakidején xp-n játszottam, de meggyűlöltem, és azóta színét sem láttam.
de ajánlom a transgaming fórumát átnézésre, illetve a cedega wiki-jét: [link]
(ez a link nem ír semmiféle sebességproblémáról, szóval akkor maradt a fórum...)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
kicsit utánaolvastam a dolognak, kezd a kép összeállni. jelenleg az oblivion az oldBlivion ?trainer? segítségével fut cedegán. ez annyit csinál eredetileg, hogy Windowson a régebbi kártyákkal is, melyek nem vertex/pixelshader2.0 kompatibilisak, játszhatóvá teszi a játékot.
nos, a helyzet az, hogy a vga-m (nV6600), és az nvidia driver is támogatja a pixelshader2.0-t, a vertexshader2.0-t, ha jól értem, és a szűk keresztmetszet a wine/cedega, hisz ezek csak az 1.4-est ismerik. itt jön a képbe az oldBlivion, és butítja le az obliviont, hogy fusson ps/vs1.4-en is.
ahogy olvasom a winehq oldalain, kitűzött cél a 2.0-ás shaderek támogatása, csak ugye ki tudja, mikor lesz belőle valami. [link]
nézve a dll-ek fejlesztésének a menetét, melyeket a Microsoft dokumentációi alapján csinálnak, az jutott eszembe, hogy lehet-e vajon a gyári Ms dll-eket használni wine/cedega alatt? (a lincesz, és egyéb problémáktól most tekintsünk el.)
ez volna hozzászólásom fő kérdése, remélem eljutott valaki az olvasással idáig.
ötleteket, tapasztalatokat, tanácsokat szívesen látok! remélem vannak, akik kicsit mélyebben is belelátnak a wine/cedega lelkivilágába, és felhomályosítanak engem is...
köszi! -
escie
őstag
valaki játszik az oblivion-nal?
tegnap sikerült elindítani, de kifagy bizonyos helyeken, és a sebesség sem a legjobb.
pedig a morrowind milyen szépen megy... -
escie
őstag
válasz
Yushchenko #25 üzenetére
ha az installra kattintasz, csak egy nevet kell megadnod a proginak, illetve az exe elérési útját, és el fog indulni...
-
escie
őstag
-
escie
őstag
rémlik olyasmi, hogy fel lehet telepíteni a windows installerét. az instmsie.exe beszerzhető a microsoft lapjáról...
de rég foglalkoztam vele, ha valami pontatlant írok, bocs.
--
VladimiR, igen a cedega az a winex ''jogutódja'', tehát ugyarról van szó.
a nyíltforrás nem feltétlen ingyenest jelent, van bőven ''pénzes'' termék...
megjegyzem, a wine-be visszakerülnek a cedega gpl-es fejlesztései. -
escie
őstag
az utóbbi időben ezeket játszottam cedegával: ViceCity, Morrowind, FarCry, JaggedAlliance, Diablo1...
igen sok játék megy vele mostanában, és a népszerűbbekre külön ''gyúrnak'' a fejlesztők...
amúgy, nem emulátor, hanem a win32 api megvalósítása linuxon. a wine-n alapul, ami ugye: Wine is not Emulator.
nemrég össze is forrt a point2play-jel, ami egy elég jól használható kis felülete, akár minden progihoz külön profil, satöbbi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Villanyszerelés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest