- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
válasz
#48584626 #104 üzenetére
Illetve több modell a Stellantis csoporton belül, illetve a Renault-nal, a franciak - bar a tömeggyartas naluk is uj - de azért mar par évtizede nyomjak a villanyjarmüveket . Aztan ott van a Volvo, ami pl az EX30-al mar arban is igyekszik versenybe szallni.
Szerintem kinalat mar van böven,.
Ami a Tesla szamlara irhato, hogy olyat tett, amit a többi gyarto még mindig lassan reagal le: felfogta, hogy a mostani generacionak kell valami ami érintös, böködhetö és közelebb all egy okostelefonhoz, mint egy autohoz. Az, hogy ez jo vagy rossz-e, az egy masik, sztem érdekes téma lehetne, de mindenestre kiszolgalta a piacot. A klasszikus gyartok meg nem értik, mit szeretnek az emberek egy egyébként középszerü autoban . -
biga
őstag
válasz
ImpersonatoR #107 üzenetére
Igazabol ha mint célallomastöltöként kezeled (gondolom az, mert ha jol értem a lakasodban/mh-edröl van szo), akkor nem kell oda semmi komoly töltö, lényegében egy kifejezetten erre a célre kialakitott, de alap etöen hétköznapi, csak "megerösitett" konnektor siman elég az esetek 99%-ra. Villanyora is csak akkor kell, ha mondjuk tarsashaz, és mondjuk külön el kell szamolnod vele. A sima "megerösitett" konnektor valoszinüleg nem fog 16A-nél magasabb aramon tölteni, ami még mindig csak 3.6kWh, de valojaban ez böven elég barmihez, hogy éjszaka v. munkaidö alatt feltöltsön. Nekem a lakasban egy Wallbox van egy fazison (7.4kWh), de leszabalyoztam régen, mert egyszerüen felesleges gyorsabban tölteni.
Még mindig gyakran olvasom az autonomia parat mindenütt. Igazabol - a statisztikak alapjan - a legtöbb embernek böven elég a max 250 -300km autonomiaju auto is, ezzel a legtöbben akar egy hétig töltés nélkül el tudnak jarogatni dolgozni, és elég akar csak hétvégén töltögetni, de a többieknek is elég jo eséllyel, mert azért nem olyan sokan jarnak napi szinten 100-150km-t, amihez ez kevés lenne. Persze akad ilyen is, nekik kell a nagyobb autonomiaju, vagy akar a belsöégésü. De ez csak a kis szazalék. Szoval az autonomianal sokkal érdekesebb kérdés a töltési sebesség arra a par alkalomra, amikor messzebbre is kell menni. Mert ezek azok az esetek, amikor viszont hasznosak a gyorstöltök, amik 500-800km/h-val is töltenek!
Egyébként ez nem a topic témaja, esetleg hasznos lenne egy altalanos villanyato topic.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest